Par går tur i eng

KorkoExtra-tili

Tuote ei ole myynnissä. KorkoExtra-tili on jatkuva säästämisen tili sinulle, joka haluat säästää helposti ja joustavasti. Samalla saat korkeampaa korkoa säästöillesi. Korko määrätään kullekin myyntiin tulevalle jaksolle markkinatilanteen mukaan. KorkoExtra-tilin säästöjä voit käyttää rahantarpeen yllättäessä.

Muutoksia KorkoExtra-tiliin alkaen 1.12.2020

Uudistamme ja yksinkertaistamme tilivalikoimaamme, jonka seurauksena henkilöasiakkaiden KorkoExtra-tili tulee poistumaan valikoimastamme. Tämän vuoksi KorkoExtra-jaksojen automaattinen uusiutuminen päättyy 1.12.2020 alkaen ja samalla lopetetaan KorkoExtra-tilit, joilla ei ole varoja. Olemme lähettäneet tilinomistajille muutoksista myös asiakaskirjeet syyskuussa 2020.

Kysymyksiä ja vastauksia KorkoExtra-tileille tulevista muutoksista


Kysymyksiä ja vastauksia KorkoExtra-tileille tulevista muutoksista
KysymyksetVastaukset
Miksi KorkoExtra-tiliin tulee muutoksia?Uudistamme ja yksinkertaistamme tilivalikoimaamme, jonka seurauksena henkilöasiakkaiden KorkoExtra-tili tulee poistumaan valikoimastamme. 
Mikä muuttuu ja milloin? 
  • 1.12.2020 jälkeen KorkoExtra-tilin 12 kuukauden korollisten jaksojen automaattinen uusiutuminen päättyy ja tilillä olevat varat eivät enää siirry uudelle KorkoExtra-jaksolle. KorkoExtra-tili säilyy kuitenkin voimassa toistaiseksi ja tiliin sovelletaan myyntiaikaa koskevia korkoehtoja, joiden mukaan talletuskorko on kiinteä 0,00 %.
    • HUOM. ennen 1.12.2020 alkaneet KorkoExtra-jaksot jatkuvat normaalisti kunkin jakson päättymisajankohtaan asti, jonka jälkeen tili säilyy voimassa toistaiseksi ja sen talletuskorko on kiinteä 0,00 %.
  • 1.12.2020 lopetetaan ne KorkoExtra-tilit, jotka ovat olleet nollasaldoisia 31.7.2020. Jos tilillä ei edelleenkään ole varoja 1.12.2020, tili lopetetaan silloin automaattisesti eikä tilinomistajan tarvitse tehdä mitään.
Milloin viimeinen 12 kuukauden KorkoExtra-jakso lähtee liikkeelle? Viimeinen uusi 12 kuukauden KorkoExtra-jakso lähtee liikkeelle 1.11.2020 kyseiseen erään kuuluvien tilien osalta, ja ne erääntyvät 31.10.2021. 
Miksi sain kirjeen jo nyt syyskuussa 2020, vaikka KorkoExtra-tilini korollinen jakso päättyy vasta ensi vuoden puolella?
Pankilla on lakisääteinen velvollisuus informoida tilinomistajia ajoissa heitä koskevista muutoksista. Yhdenvertaisuuden vuoksi kaikkia KorkoExtra-tilinomistajia informoitiin nyt syyskuussa yhtä aikaa, mutta tilistä lähetetään vielä lähempänä tuttuun tapaan erääntymisilmoitus, jossa muistutetaan, ettei KorkoExtra-jaksosi enää uusiudu.  
Miksi sain kirjeen syyskuussa 2020, vaikka minulla ei ole enää KorkoExtra-tiliä? Kirjeet on lähetetty tilinomistajille 31.7.2020 tilanteen mukaan. 
Mitä toimenpiteitä minulta tilinomistajana edellytetään?  
  • 1.12.2020 lopetetaan automaattisesti ne KorkoExtra-tilit, jotka ovat olleet nollasaldoisia 31.7.2020 ja sinun ei tarvitse tehdä mitään
  • Jos KorkoExtra-tililläsi on varoja, on hyvä miettiä säästämisen vaihtoehtoja tilillesi viimeistään sen viimeisen KorkoExtra-jakson päätyttyä. Nordean valikoimasta löydät lukuisia vaihtoehtoja säästämiseen ja sijoittamiseen. Sijoitusneuvojamme käyvät kanssasi läpi säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä kysymyksiä ja teemme juuri sinulle sopivan sijoitusuunnitelman. Voit jättää yhteydenottopyynnön sijoitusneuvojalleAvautuu uuteen ikkunaan. Voit myös tehdä säästämisen suunnitelman helposti itse digitaalisen sijoitusneuvojamme NoranAvautuu uuteen ikkunaan kanssa.
 

KorkoExtra-tilin hyödyt sinulle

  • Sijoittamaan pääset 500 eurolla
  • Tilille säästäminen on vaivatonta
  • Saat korkeampaa korkoa säästöillesi
  • KorkoExtra-tilin säästöjä voit käyttää rahantarpeen yllättäessä
  • Tili on turvallinen vaihtoehto säästöillesi
  • Tili kuuluu talletussuojan piiriin

Ominaisuudet

Korko määrätään kullekin myyntiin tulevalle jaksolle korkomarkkinoiden kehityksen pohjalta. Talletusaika muodostuu myyntiajasta ja KorkoExtra-jaksosta. 

Myyntiajan korko

Korko on kiinteä 0,00 %. Korko lasketaan kalenterikuukausittain kuukauden alimmalle saldolle. Tilin avaus- ja lopetuskuukaudelta ei makseta korkoa, mikäli varat eivät ole olleet tilillä koko avaus- tai lopetuskuukautta.

KorkoExtra-jakson korko

Jokaisen KorkoExtra-jakson korko määritellään etukäteen myyntiajan alussa. Korko on kiinteä koko 12 kuukauden ajan ja se maksetaan todellisten kalenteripäivien mukaan KorkoExtra-jakson alimmalle saldolle. Korko maksetaan säästöille, jotka ovat tilillä viimeistään myyntiajan viimeisenä päivänä. Tili jatkuu automaattisesti 12 kuukauden Korko-Extra-jakson jälkeen myyntiajan korolla. Myyntiaikana tilille määritellään korkoprosentti mahdolliselle seuraavalle KorkoExtra-jaksolle. Tallettaa voit KorkoExtra-jakson enimmäismäärän ylikin ja saat ylittävälle osalle myyntiajan mukaista korkoa.

Nostojen vaikutus koronlaskentaan

Voit nostaa Korko Extra-tililtäsi säästöjä ilman kuluja aina kun tarvitset. Nostetuille varoille ei makseta korkoa kuluvan 12 kuukauden KorkoExtrajakson alkupäivästä nostopäivään.

Nosto vähentää korkojakson alussa sovittua korkoprosenttia 1/12-osan verran. Korkoprosentin vähennys tehdään kalenterikuukaudessa vain kerran riippumatta siitä, kuinka monta nostoa kalenterikuukaudessa on tehty. Vähennettyä korkoprosenttia maksetaan jäljellä olevalle pääomalle koko Korko Extra-jakson alusta lukien.

Korkoprosentin vähennys on yhtä suuri eri kalenterikuukausien aikana ja se lasketaan kunkin jakson alussa määritellystä alkuperäisestä korkoprosentista. Voit tehdä käteisnostoja Nordean konttoreissa. Voit tehdä myös tilisiirtoja KorkoExtra-tililtäsi pankkitunnuksillasi verkkopankissa tai mobiililaitteeseen ladattavalla mobiilipankilla.

Verotus

Tilille maksettavat talletuskorot ovat Suomessa lähdeveronalaisia.