Kiinteistö- ja metsärahastot kätesi ulottuvilla

Kiinnostaako kiinteistöihin, ilmastoon tai metsään sijoittaminen? Nordealla on kahdeksan kansainvälistä rahastokumppania, sekä laadukkaat kumppanit metsä- ja kiinteistörahastoissa. Rahastokumppaniemme rahastot löydät Nordean verkkopankista.

Lisäksi verkkopankistamme löytyy satoja pohjoismaisten rahastotalojen rahastoja.

Metsään sijoittaminen

Minkälaisia hyötyjä metsäsijoittaminen tarjoaa?

Syitä metsään sijoittamiseen on monia. Metsään sijoittamisen voi nähdä esimerkiksi puhtaasti ekologisuuden näkökulmasta, sillä metsien merkitys ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä ja hiilensidonnassa on yhä tärkeämpää. Metsät ovat lisäksi hiilensidontapalvelun muoto, joka sekin avaa uusia tulomahdollisuuksia metsänomistajille.

Metsäsijoittaminen kannattaa myös perinteisemmästä sijoitusnäkökulmasta. Metsäsijoitukset hajauttaa sijoitussalkkua ja ne parantavat usein sijoitussalkun riskin ja tuoton suhdetta. Metsäsijoitusten tuotto on myös pitkällä aikavälillä ylittänyt inflaation, joten ne ovat tarjonneet myös inflaatiosuojaa. 

Kuinka metsäsijoituksen tuotto määrittyy?

Merkittävä osa metsäsijoituksen tuotosta tulee puun kasvusta. Hyvänä puolena on, että puut kasvavat aina, suhdannevaihteluista riippumatta. Kasvun myötä puun arvo nousee, mikä vaimentaa metsäpalstan arvonlaskua laskusuhdanteessa. Noususuhdanteeseen lähdettäessä palstalla taas on enemmän ja arvokkaampaa puuta myytäväksi.

Metsäsijoittamiseen liittyvät riskit

Metsäsijoittamiseen liittyy myös lukuisia riskejä. Metsän suora omistaminen edellyttää paneutumista ja tietämystä, sekä kärsivällisyyttä sijoitustuottojen puolelta. Riskeihin, kuten tuhohyönteisiin ja myrskyihin on syytä varautua. Metsäomaisuutta ei myöskään saa muutettua rahaksi kovin nopeasti, minkä vuoksi metsäsijoitus on luonteeltaan epälikvidi.

Metsärahastoon sijoittaminen on vaivaton metsäsijoittamisen muoto

Metsärahastoon sijoittamalla jätät riskit rahastonhoitajien kontolle. Nordean asiakkaiden on nyt mahdollista sijoittaa hyvin hajautettuun ja ammattimaisesti hoidettuun eurooppalaiseen metsärahastoon.

Metsärahastot - metsään sijoittamisella tasaista tuottoa

Metsä on suomalaisille tuttu sijoituskohde, joka sopii hyvin niin osakepainotteiseen kuin pieniriskiseenkin sijoitussalkkuun hajauttamaan sijoituksia. Oman metsäpalstan hankkiminen ja hoitaminen voi kuitenkin tuntua työläältä ja hankalalta vaihtoehdolta, minkä vuoksi haluammekin tehdä metsäsijoittamisen mahdollisimman helpoksi asiakkaillemme.

Kumppanirahaston avulla metsään sijoittaminen on vaivatonta.

Lake in Nordic forest - small

Metsärahasto Dasoksen kautta

 • Nordean asiakkaat voivat sijoittaa hyvin hajautettuun ja ammattimaisesti hoidettuun eurooppalaiseen metsään helposti metsärahasto Dasoksen kautta.
 • Dasos on vuonna 2005 perustettu suomalainen varainhoitaja, joka on keskittynyt hoitamaan vastuullisten metsärahastojen lisäksi maanomistukseen, biodiversiteettiin ja veteen liittyviä rahastoja. Dasos on Euroopan suurin metsävarallisuuden hoitaja.
 • Metsärahastoon voi tehdä merkinnän päivittäin verkko- ja mobiilipankissa 5 000€ minimisijoituksella. Merkinnät toteutetaan neljä kertaa vuodessa aina 6 pankkipäivää ennen vuosineljänneksen päättymistä. Merkinnät tulee olla jätetty kello 7:00 mennessä
 • Metsärahastoista voi tehdä lunastuksia kaksi kertaa vuodessa rahaston sääntöjen mainitsemalla viiveellä

Pohjoismainen kiinteistörahasto - hajautusta sijoitussalkkuun

Moni suomalainen sijoittaa asuntoihin niiden tasaisen tuoton kautta. Asuntosijoittaminen on kuitenkin yleensä heikosti hajautettua ja asuntoja korkeampituottoiset kiinteistöt puuttuvat salkusta.

Pohjoismaisen kiinteistörahaston avulla voit saada toivottua hajautusta sijoitussalkkuun.

Buildings Copenhagen SMALL

Capmanin Nordic Property Income -kiinteistörahasto

 • Nordean asiakkaat voivat sijoittaa Capmanin Nordic Property Income -rahastoon, joka mahdollistaa sijoittajalle helpon pääsyn pohjoismaiseen kiinteistömarkkinaan.  
 • Rahaston strategiana on sijoittaa Pohjoismaiden kasvukaupungeissa sijaitseviin tasaista vuokrakassavirtaa tuottaviin kiinteistöihin. Sijoituskohteet ovat ammattimaisesti hoidettuja toimitila- ja kaupallisia kiinteistöjä kuten esimerkiksi toimisto-, logistiikka- ja tuotantokiinteistöjä. 
 • Rahastoon voi tehdä merkinnän päivittäin verkko- ja mobiilipankissa 5 000€ minimisijoituksella. Merkinnät toteutetaan neljä kertaa vuodessa viimeisenä pankkipäivänä ennen vuosineljänneksen päättymistä. Merkinnät tulee olla jätetty kello 7:00 mennessä.
 • Rahastoista voi tehdä lunastuksia kaksi kertaa vuodessa rahaston sääntöjen mainitsemalla viiveellä

Sijoita veteen, ilmastoon tai kaupungistumiseen

 • Nordealla on kahdeksan kansainvälistä kumppania, joiden rahastot ovat laajasti saatavilla niin varainhoidosta kuin digitaalisista kanavista.  
 • Nordean kumppanit ovat BlackRock, JP Morgan, Robeco, Wellington, Schroders, Man Group, T. Rowe Price, PGIM.
 • Uusimpana kumppanina on Euroopan vastuullisimmaksi rahastotaloksi valittu Robeco.

Nordean verkkopankin laaja rahastovalikoima

 • Nordean verkko- ja mobiilipankissa on laaja valikoima Nordean pohjoismaisten kilpailijoiden rahastoja. Nordean ulkopuolisia rahastoja löytyy satoja.
 • Rahastoja löytyy muun muassa Evliltä, UB:lta, Swedbank Roburilta, Carnegielta ja SEB:iltä.

Kaipaatko apua aloittamiseen?

Mikäli pohdit mihin kannattaa sijoittaa, voit varata ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen sijoitusneuvojamme kanssa. Sijoitusneuvontamme on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Varaa aika tästä