Tytöt niityllä

Säästä lahjaksi lapsenlapselle tai kummilapselle

Lasten merkkipäivien muistaminen tuo iloa ja juhlaa arkeen. Rahalahja on helppo siirtää suoraan lapsen omalle tilille, josta vanhemmat voivat sijoittaa sen edelleen rahastoon tai osakkeisiin. Jos haluat neuvoja lapselle säästämiseen, voit ottaa yhteyttä Nordea Asiakaspalveluun tai jättää yhteydenottopyynnön sijoitusasiantuntijoillemme.

Miten säästää lahjaksi lapsenlapselle tai kummilapselle?

  • Rahalahja on helppo siirtää lapsen omalle tilille.
  • Rahalahjan sijoittaminen onnistuu lapsen tilin kautta, kun vanhemmat sijoittavat sen edelleen rahastoon tai osakkeisiin.
  • Jos lapsella on jo sijoitusvakuutus, voit siirtää rahaa helposti tilisiirrolla vanhempien valitsemiin sijoituskohteisiin.

Miksi säästää lapselle?

Säästämällä säännöllisesti pienistäkin summista kertyy pitkällä aikavälillä merkittävät säästöt. Niistä voi olla suurta iloa ja apua lapsen aikuistuessa, esimerkiksi ajokortin hankkimisessa, omaan kotiin muuttamisessa tai opintojen aloittamisessa.

Säästämällä lapselle voit vaikuttaa hänen taloustaitojensa kehittymiseen, kun hänelle syntyy kokemus säästämisestä. Kun sijoitat vastuullisesti, voit samalla vaikuttaa ympäristöön, ihmisoikeuksiin ja työolojen parantamiseen pitkällä aikavälillä. Näin luot lapselle kestävämmän tulevaisuuden. 

Pitkäaikainen säästäminen rahastoon voi mahdollistaa tulevaisuuden toiveita ja unelmia

Esimerkkilaskelmassa lapselle säästetään rahastoon, jonka tuotto-odotus on 4 %, ja tilille, jonka korko on 0 %.

Lapselle säästäminen - kummilapselle säästämisen graafi

Huomaa! Voit lahjoittaa verottomasti enintään 138 euroa kuussa tai yhteensä 4 999 euroa kolmen vuoden välein.

Tärkeää tietoa sijoittamisesta

Näillä sivuilla annetut tiedot on tarkoitettu ainoastaan yleisiksi tuotetiedoiksi. Niitä ei tule pitää sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Rahaston tai osakkeen historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahasto-osuuksien tai osakkeiden arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan, eikä ole varmaa, että sijoittaja saa takaisin koko sijoitetun pääoman.