Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Lapset ja nuoret (7-17 vuotta)

Nordeasta saat pankkipalvelut, joiden avulla raha-asioiden hoito sujuu helposti ja turvallisesti.

Alaikäisen päivittäiset pankkipalvelut

Päivittäispalveluiden perusta on Käyttötili ja Electron-kortti

Kortin käytön harjoittelun voi aloittaa siinä vaiheessa, kun lapselle tulee tarve tehdä itsenäisesti pieniä ostoksia, esim. ostaa välipalaa koulun jälkeen tai tehdä muita pieniä arjen hankintoja.

Usein jo alakouluikäisen lapsen kanssa tulee tilanteita, kun pieniä rahoja etsitään aamuisin kiireessä iltapäivän tarpeeseen. Useissa tilanteissa auttaa, kun lapsella on oma kortti ja erillinen käyttötili, johon kortti on kytketty. Vanhemman on kätevä siirtää tarvittava summa korttitilille mobiilipankissa. Kortin käyttö on myös turvallista, sillä Nordea Electron -kortti varmentaa jokaisen oston, eikä tilin saldoa pääse näin ylittämään.

Korttitiliä voi käyttää myös viikko- tai kuukausirahojen maksamiseen ja muille lapsen käyttöön tarkoitetuille varoille.  Aikuisen on helppo hallinnoida lapsen käyttötilin varoja mobiilipankin avulla ja varmistaa, että lapsen käytössä on sopiva määrää rahaa. 

Neuvoja

Palveluiden avaus alaikäiselle vaatii aina molempien edunvalvojien luvan. Lapsen edunvalvojina toimivat yleensä lapsen vanhemmat. Myös isovanhemmat tai kummit voivat lahjoittaa lapselle rahaa, mutta palveluiden avaukseen (ja lahjan vastaanottamiseen) tarvitaan aina vanhempien (edunvalvojien) lupa.

Mikäli lapselle tulee palveluita omaan käyttöön (tyypillisesti Electron-kortti, Verkko- ja/tai Mobiilipankki), lapsen henkilökortti tai passi tarvitaan palveluita avattaessa. 

Edunvalvojat avaavat palvelut kätevimmin alaikäiselle lapselle verkossa.

Henkilökohtaista palvelua Nordea 24/7 puhelinpalvelussa

Palvelut voi avata myös soittamalla 0200 3000 (pvm/mpm) Nordea 24/7, jos molemmilla vanhemmilla on Nordean pankkitunnukset.

Kysy lisää chatissa tai soittamalla Nordea 24/7 asiakaspalveluun.

Tästä saat edunvalvojan valtakirjan (pdf, 14 KB)Avautuu uuteen ikkunaan, jota on mahdollista käyttää, jos toinen edunvalvojista haluaa asioida konttorissa yksin. Tässä tilanteessa on mahdollista ottaa valmis valtakirja mukaan konttoriin tai toimittaa täytetty ja skannattu valtakirja konttoriin sähköisesti pankkitunnuksilla.

Vinkki -  Säästöt mobiilipankissa

Usein nuorelle on kertynyt myös säästöjä. Tilien osalta voidaan sopia, mitkä tilit ovat nuoren omassa käytössä ja mitkä vain näkyvissä mobiilipankissa. Jos nuorella on rahastosäästöjä tai suoria osakesäästöjä, niiden tiedot näkyvät mobiilipankissa, mutta nuori itse ei alaikäisenä pysty tekemään itsenäisesti osto- tai myyntitoimeksiantoja.

Teini-ikäisen pankkipalvelut

Lapsen kasvaessa vastuuta raha-asioissa voi myös lisätä. Usein yläkoululaisella on enemmän rahaa käytössä kulutuksen kasvaessa. Silloin on kätevää, että nuorelle hankitaan käyttötilin ja kortin lisäksi mobiilipankki. Mobiilipankissa nuori pystyy itse seuraamaan tilin saldoa ja tekemään maksuja. 

Kätevä tunnuslukusovellus

Kun nuorelle hankitaan pankkitunnukset verkko- tai mobiilipankin käyttöön, kannattaa samalla ladata puhelimeen Tunnuslukusovellus. Tunnuslukusovellus toimii ikään kuin digitaalisena henkilötodistuksena, kun palveluita käytetään verkossa. Tunnuslukusovelluksella nuori voi vahvistaa turvallisesti myös verkko-ostokset.

Oman rahan tili 15 vuotta täyttäneelle

15 vuotta täyttänyt voi itse avata omille palkka- tai taskurahoilleen tilin ja ottaa käyttöön tiliin liittyvät palvelut. Hän voi itsenäisesti hallinnoida näitä palveluita ja niiden käyttöoikeuksia. 15 vuotta täyttäneen omia palveluita voivat olla: Käyttötili, Nordea Electron –kortti, Verkko- ja Mobiilipankki sekä tunnuslukusovellus.