Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Lapset ja nuoret (7-17 vuotta)

Pankkikortti lapselle? Nordeasta saat vaivattomasti alaikäisen päivittäiset pankkipalvelut ja asiaankuuluvat neuvot, joiden avulla perheen nuorempien raha-asiat voidaan hoitaa helposti ja turvallisesti.

Käyttötili sekä Nordea Electron -pankkikortti lapselle ja nuorelle – tässä on päivittäispalveluiden perusta.

Pankkikortti lapselle tulee usein ajankohtaiseksi siinä vaiheessa, kun lapselle tulee tarve tehdä itsenäisesti pieniä ostoksia, esimerkiksi välipalan ostaminen koulun jälkeen tai tehdä muita pieniä arjen hankintoja.

Kun lapsella on olemassa erillinen käyttötili, johon pankkikortti on kytketty, on vanhemman kätevä siirtää tarvittava summa korttitilille verkko- tai mobiilipankin kautta. Nordea Visa Electron on turvallinen pankkikortti lapselle, sillä tilin kate tarkastetaan aina ostohetkellä.

Korttitiliä voi käyttää myös viikko- tai kuukausirahojen maksamiseen ja muille lapsen käyttöön tarkoitetuille varoille.  Aikuisen on helppo hallinnoida lapsen käyttötilin varoja verkko- tai mobiilipankin avulla ja varmistaa, että lapsen käytössä on sopiva määrää rahaa. 

Neuvoja

Palveluiden avaus alaikäiselle vaatii aina molempien edunvalvojien luvan. Lapsen edunvalvojina toimivat yleensä lapsen vanhemmat. Myös isovanhemmat tai kummit voivat lahjoittaa lapselle rahaa, mutta palveluiden avaukseen (ja lahjan vastaanottamiseen) tarvitaan aina vanhempien (edunvalvojien) lupa.

Mikäli lapselle tulee palveluita omaan käyttöön (tyypillisesti Electron-kortti, Verkko- ja/tai Mobiilipankki), lapsen henkilökortti tai passi tarvitaan palveluita avattaessa. 

Edunvalvojat avaavat palvelut kätevimmin alaikäiselle lapselle verkossa.

Henkilökohtaista palvelua Nordea 24/7 puhelinpalvelussa

Palvelut voi avata myös soittamalla 0200 3000 (pvm/mpm) Nordea 24/7, jos molemmilla vanhemmilla on Nordean pankkitunnukset.

Kysy lisää chatissa tai soittamalla Nordea 24/7 asiakaspalveluun.

Tästä saat edunvalvojan valtakirjan (pdf, 543 KB)Avautuu uuteen ikkunaan, jota on mahdollista käyttää, jos toinen edunvalvojista haluaa asioida konttorissa yksin. Tässä tilanteessa on mahdollista ottaa valmis valtakirja mukaan konttoriin tai toimittaa täytetty ja skannattu valtakirja konttoriin sähköisesti pankkitunnuksilla.

Kätevä tunnuslukusovellus

Kun nuorelle hankitaan pankkitunnukset verkko- tai mobiilipankin käyttöön, kannattaa samalla ladata puhelimeen Tunnuslukusovellus. Tunnuslukusovelluksella nuori voi vahvistaa turvallisesti myös verkko-ostokset.

Oman rahan tili 15 vuotta täyttäneelle

15 vuotta täyttänyt voi itse avata omille palkkarahoilleen tilin ja hakea tiliin liitettävää Nordea Visa Electron -korttia.