Verovelvollisuus USA:ssa / FATCA

Yhdysvallat ja Suomi ovat sopineet Yhdysvaltain ulkomaisten tilien verotusta koskevan lain (FATCA, Foreign Account Tax Compliance Act) mukaisesta tietojenvaihdosta. Sopimuksen mukaan rahoituslaitosten on tunnistettava yhdysvaltalaisten henkilöiden omistamat tilit ja sijoitusvarallisuus, ja ilmoitettava niiden määrä paikallisille veroviranomaisille. Nämä raportoivat tiedot edelleen Yhdysvaltain verovirastolle (Internal Revenue Service eli IRS).

Yhdysvaltalaisilla henkilöillä tarkoitetaan muun muassa Yhdysvalloissa asuvia henkilöitä, Yhdysvaltain kansalaisia, kaksoiskansalaisia, pysyvän oleskeluluvan eli Green Cardin haltijoita ja Yhdysvaltoihin rekisteröityjä yrityksiä.

Pyydämme sinua täyttämään yhden alla luetelluista lomakkeista, mikäli saat Nordeasta FATCA-asioihin liittyviä tietoja koskevan kirjeen. Palautathan sen meille kirjeessä annettujen ohjeiden mukaisesti. Linkkien alta löytyvät asiakirjat korvaavat lomakkeet W-8BEN, W-8BEN-E ja W9.

Mikäli sinulla on FATCA-lakiin liittyviä kysymyksiä, katso usein kysytyt kysymykset ja vastaukset  tai ota yhteyttä Nordea Asiakaspalveluun (0200 3000) 24h/vrk (pvm/mpm).

Huomaathan, että Nordea ei voi antaa FATCA-lakiin liittyvää veroneuvontaa. Mikäli sinulla on verotukseen liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä veroasiantuntijaan tai hae tietoa IRS:n verkkosivuilta.

FATCA ja CRS -lomakkeet
Kenelle?Lomake
HenkilöasiakasItse annettu todistus henkilöasiakkaille (pdf, 140 KB)Avautuu uuteen ikkunaan (korvaa lomakkeet W8-BEN ja W9)
YritysasiakasItse annettu todistus yritysasiakkaalle (pdf, 372 KB)Avautuu uuteen ikkunaan (korvaa lomakkeet W8-BEN-E ja W9)
Muut lomakkeet löydät IRS:n kotisivultaAvautuu uuteen ikkunaan.