Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Bull & Bear

Bull & Bear antavat sinulle mahdollisuuden sijoittaa osakkeisiin, osakeindekseihin ja hyödykkeisiin ja hyötyä niin laskevista kuin nousevista markkinoista - jopa 20-kertaisella vivulla.

Bull nousevaan markkinaan, Bear laskevaan

Sijoittajilla on erilaisia markkinanäkemyksiä. Osa uskoo osakkeen, indeksin tai hyödykkeen nousevan ja osa uskoo sen laskevan. Jotkut odottavat suuria markkinaliikkeitä ja toiset pienempiä. Myös sijoittajan suhtautuminen riskiä kohtaan vaihtelee.

Jotta voisimme vastata jokaisen sijoittajan eriäviin näkemyksiin, olemme pörssilistanneet Bulleja & Beareja erisuuruisilla päivänsisäisillä vipukertoimilla välillä 1-20. Bull sopii sijoittajalle, joka uskoo markkinoiden nousevan, kun taas sijoittaja, joka uskoo markkinoiden laskevan, voi valita Bearin. Harkitessasi minkä Bullin tai Bearin valitset sinun tulee muistaa, että korkeampi päivänsisäinen vipu tarkoittaa korkeampaa tuottopotentiaalia. Vipu toimii kuitenkin kumpaankin suuntaan. Suurempi vipu tarkoittaa myös suurempaa riskiä rahan menettämisestä ja voit menettää enimmillään koko sijoittamasi summan. Bull & Bear sopivat vain kokeneille sijoittajille, jotka ovat valmiita ottamaan korkeatakin riskiä.

Uutiset

Muutoksia Bull & Bear -sertifikaattien ehtoihin

Lue lisää täältä. Julkaistu 27.9.2019.

Bull & Bear -sertifikaattien lunastaminen ja poistaminen listalta

Lue lisää täältä. Julkaistu 19.9.2019.

Virhe tiedotteessa 28.8.2019 liittyen sertifikaattien poistoon listalta

Lue lisää täältä. Julkaistu 6.9.2019.

Muutoksia Bull- ja Bear-sertifikaattien ehtoihin, joiden kohde-etuutena on yhdysvaltalainen osake

Lue lisää täältä

Muutoksia Nordea Bank Oyj:n liikkeeseen laskemissa sertifikaateissa, 122 sertifikaattia poistetaan Nasdaq First North -listalta

Lue lisää täältä

Muutoksia Nordea Bank Oyj:n liikkeeseen laskemissa tuotteissa kotipaikan muutoksen vuoksi. 
Lue lisää täältä

Muutos Nordea Bank Oyj:n liikkeeseen laskemissa sertifikaateissa.
Lue lisää täältä

Huomioithan, että toimeksianto peruutetaan automaattisesti Nasdaqin toimesta jos teet myyntitoimeksiannon rajahinnalla, joka on korkeampi kuin sen hetkinen ostohinta. Lue lisää täältä.

Näin Bull & Bear toimivat

Bullilla & Bearilla käydään kauppaa pörssissä. Koska Bull & Bear ovat vivutettuja sijoitustuotteita, voi niiden hinta vaihdella joissain tapauksissa merkittävästikin enemmän kuin niiden kohde-etuuden hinta.

Bull & Bear sisältävät päivänsisäisen vivun. Alla olevassa taulukossa näet miten Bullin & Bearin arvot kehittyvät yhden päivän aikana kohde-etuuden hinnan noustessa tai laskiessa 3 prosenttia.

Kohde-etuuden arvonkehitysBull X3Bear X3
+ 3 %+ 9 %- 9 %
- 3 %- 9 %+ 9 %

Koska Bullille & Bearille lasketaan korkoa korolle, niiden arvo voi poiketa kohde-etuuden arvonkehityksestä (kerrottuna vipukertoimella) ajan myötä. Jos tuotteella ei ole stop-loss -puskuria ja kohde-etuuden päivänsisäinen arvonmuutos kerrottuna Bullin tai Bearin vipukertoimella on -100 prosenttia tai vähemmän, menetät koko sijoittamasi summan. Jos tuotteella on stop-loss -puskuri ja kohde-etuuden päivänsisäinen arvonkehitys kerrottuna vipukertoimella on yli stop-loss -tason, erääntyy tuote automaattisesti ja jäännösarvo lasketaan. Jäännösarvo voi olla nolla.

Mikäli siis kohde-etuuden arvo laskisi jonain päivänä esimerkiksi 7 prosenttia, olisi tähän kohde-etuuteen sidottu Bull X15 (ilman stop-loss -puskuria) arvoton ja se erääntyisi, koska vipukerroin 15 kerrottuna - 7 prosentilla on alle -100 prosenttia.

Alta löydät yleisen markkinointimateriaalin, josta voit lukea tarkemmin miten Bull & Bear toimivat ja ottaa selvää niihin liittyvistä riskeistä.

Hinnat ja tuoteinformaation Nordnet Bank Ab:n jakelemille tuotteille, joiden liikkeeseenlaskija on Nordea, löydät Nordnetin kotisivuiltaAvautuu uuteen ikkunaan.

Bull & Bear markkinointimateriaali

Markkinointimateriaali

Bull & Bear ovat monimutkaisia sijoitustuotteita. Ennen sijoituspäätöstä sinun tulee ymmärtää miten ne toimivat. Markkinointimateriaalistamme löydät tärkeää tietoa Bullista & Bearista.

Bull & Bear (pdf, 652 KB)Avautuu uuteen ikkunaan
Lisää Bullista & Bearista
Vastuuvarauma