Påbörja företagets klimatomställning

Klimatet är hotat och vi kan alla bidra till en mer hållbar framtid. Men man kan inte styra något man inte kan mäta och utsläppsberäkningar är ofta komplicerade och tidskrävande. 

Nordeakunder får använda Normative Business Carbon Calculator, som är en kostnadsfri och användarvänlig koldioxidkalkylator för företag.

Normative Business Carbon Calculator – så här använder du kalkylatorn

Hoppsan! Om du vill se innehåll av detta slag ska du först godkänna Nordeas cookies för marknadsföring

Fördelar med Business Carbon Calculator

  • Mäta och förstå ert koldioxidavtryck. 
  • Stöder företaget i uppfyllandet av kraven för rapportering av koldioxidutsläpp.
  • Påbörja omställningen till nettonollutsläpp genom att identifiera utsläppsintensiva aktiviteter som bör åtgärdas.
  • Dela utsläppsrapporter och resultat med berörda intressenter. 

Normatives Business Carbon Calculator har optimerats för små och medelstora företag med verksamhet på en marknad och kan användas kostnadsfritt av alla våra kunder. 

För större företag med mer komplexa behov erbjuder Normative en ökad detaljnivå och anpassad planering av utsläppsminskningarna med stöd från deras klimatexperter. Våra kunder får också 25 procents rabatt på övriga produkter och tjänster från Normative.

Kom igång med att mäta företagets utsläpp

Nordea har inlett ett samarbete med Normative, ett internationellt företag med huvudkontor i Stockholm som arbetat med koldioxidredovisning sedan 2014. 

Normative är officiell partner till FN-stödda SME Climate Hub. Deras koldioxidkalkylator har utvecklats med stöd av Google.org i enlighet med GHG-protokollet (Greenhouse Gas Protocol).

Med Normatives Business Carbon Calculator (koldioxidkalkylator) kan Nordeas kunder mäta sitt koldioxidavtryck och redovisa sina minskade utsläpp för intressenter i värdekedjan, såsom kunder och investerare.

Läs mer om Normative härÖppnas i nytt fönster

Andra verktyg från Normative

Carbon Legislation Tracker

Ta reda på hur ni med Normatives Carbon Legislation Tracker säkerställer att ert företag följer reglerna för hållbarhetsredovisning och behåller er konkurrenskraft på det här snabbt föränderliga området. 

Besvara fem enkla frågor och få koll på vilka obligatoriska rapporteringskrav, frivilliga ramverk och branschspecifika riktlinjer som gäller för er verksamhet.          

Läs mer om Carbon Legislation TrackerÖppnas i nytt fönster

Koldioxidordlista

Få koll på de vanligaste termerna, förkortningarna och ramverken för koldioxidredovisning. 

Oavsett om du precis har börjat med koldioxidredovisning eller är gammal i gården men vill fräscha upp dina kunskaper, så kommer Normatives kostnadsfria ordlista att hjälpa dig förstå de vanligast förekommande begreppen. 

Läs mer om KoldioxidordlistaÖppnas i nytt fönster

Frågor och svar