Säkerställ smidig betalningsrörelse

Det ska vara så lätt som möjligt att betala ditt företags dagliga utgifter och fakturor till varu- och tjänsteleverantörerna. Du kan använda våra tjänster och teknik för att bygga upp välfungerande rutiner för betalningar. Detsamma gäller ditt företags fakturering och betalningsmetoderna som dina kunder kan använda för att köpa företagets produkter och tjänster.

Ankommande betalningar

Erbjud dina kunder lätta och önskade betalningsmetoder.

Fakturor
Nätbutiker
Närbutiker

Fakturor

Många företag fakturerar sina kunder. Planera betalningstiderna för dina fakturor på så sätt att ditt företags kassaflöde är jämnt och verksamheten konkurrenskraftig. I faktureringen är det viktigt att regelbundet kontrollera ankommande betalningar och skicka påminnelser till kunder vars betalningar är försenade. Om du sköter ditt företags fakturering i nätbanken rekommenderar vi att du börjar använda e-fakturatjänsten där du kan skapa och sända fakturor direkt i nätbanken. Det kan också finnas skäl att överväga faktureringsprogrammet Taimer som gör det lättare att följa upp ankommande betalningar.

Lämpliga produkter 

E-invoicesÖppnas i nytt fönster

Närbutiker

Se till att kunderna har många betalningsmetoder i din butik eftersom rätt få kunder numera betalar med kontanter. I samarbete med Worldline erbjuder vi kortbetalningar. Worldline levererar en betalterminal till ditt företag. Du gör klokt i att erbjuda kunden även mobila betalningar som ett alternativ. Då kan du använda till exempel tjänsten Siirto för företagskunder.

Lämpliga produkter

Nordea Connect

SiirtoÖppnas i nytt fönster

Tjänster för säljföretagÖppnas i nytt fönster

Avgående betalningar

Välj betalningsmetoder för olika situationer.

Återkommande betalningar (bl.a. löner, hyror)
Varu- och tjänsteleverantörer
Dagliga utgifter
Utlandsbetalningar

Återkommande betalningar (bl.a. löner, hyror)

Om ditt företag har återkommande betalningar vars belopp inte varierar kan du registrera dem som återkommande betalningar i nät- och mobilbanken.

Har du hört om e-lön? I e-lönetjänsten skickas elektroniska lönekalkyler till dina anställda direkt till nätbanken oberoende vilken bank de är kunder hos.

Lämpliga produkter

Läs mer om nätbankenÖppnas i nytt fönster

Läs mer om mobilbankenÖppnas i nytt fönster

Läs mer om e-lönetjänsten Öppnas i nytt fönster

Varu- och tjänsteleverantörer

Du kan ordna betalningen av fakturorna på många olika sätt beroende på hur många varu- och tjänsteleverantörer ditt företag samarbetar med. Det viktiga är att betalningsrutinerna blir en naturlig del av ditt företags verksamhet. Om ditt företag använder ett system för ekonomiförvaltning kan du betala ett stort antal fakturor i filöverföringstjänsten dit du kan ladda upp alla betalningar som du vill att vi ska hantera. Du kan också betala fakturorna i nätbanken eller pröva den snabba och behändiga mobilbanken. Tjänsten Siirto är ett bra alternativ om du vill betala fakturor omedelbart. Använder dina varu- och tjänsteleverantörer e-fakturor? Då är det lätt att hantera ankommande betalningar och automatisera betalningarna.

Lämpliga produkter

Läs mer om filöverföringstjänstenÖppnas i nytt fönster

Läs mer om SiirtoÖppnas i nytt fönster

Läs mer om e-faktura Öppnas i nytt fönster

Läs mer om nätbankenÖppnas i nytt fönster

Läs mer om mobilbankenÖppnas i nytt fönster

Dagliga utgifter

Det lättaste sättet att betala ditt företags dagliga utgifter (till exempel material, lunch och resekostnader) är att ansluta ditt kreditkort till en mobil betalningstjänst, såsom Google Pay eller Apple Pay. Då har du alltid betalningsinstrumentet med dig och får uppdaterade uppgifter om dina utgifter för bokföringen.

Lämpliga produkter

Läs mer om kortalternativÖppnas i nytt fönster 

Utlandsbetalningar

Utlandsbetalningarna sköter du lätt i nät- och mobilbanken. Om ditt företag däremot har regelbundna valutabetalningar, är det klokt att använda AutoFX. Tack vare AutoFX behöver du inte längre följa saldot på dina valutakonton eller göra valutaaffärer manuellt.

Vänligen notera att varu- och tjänsteleverantörer som är verksamma i andra EU-länder inte lägger till moms i sina fakturor. Du ska ge dessa leverantörer ditt företags momsnummer.

Lämpliga produkter

Läs mer om valutakonto

Läs mer om AutoFXÖppnas i nytt fönster

Läs mer om nätbankenÖppnas i nytt fönster

Läs mer om mobilbankenÖppnas i nytt fönster