Par ser på laptop

E-betalning

Med e-betalning är det lätt och säkert att handla på webben. E-betalning kan användas i nästan all handel på internet. Spara i fakturering och postförskott genom e-betalning.

Nu betalningsmetoden Siirto ingår i Nordeas e-betalning

Betalningsmetoden Siirto har anslutits till Nordeas e-betalning i varje webbutik. För kunden visas Siirto som en betalningsmetod i anslutning till Nordeas e-betalning.

Nu kan konsumenterna betala sina inköp i webbutiker med en app som stöder Siirto-betalningar. Även kunder hos andra banker kan använda Siirto som har anslutits till Nordeas e-betalning.

Fördelar med Siirto-betalningen för säljföretaget

Den nya funktionen kräver inga åtgärder av kunderna, och påverkar inte e-betalningens gränssnitt, tjänstevillkor eller priserna om ditt företag har ett avtal med banken för e-betalning. Nordea och den faktiska betalaren syns som betalare av Siirto-betalningen på kontohändelser.

Aktiveringen av Siirto-betalning kan kräva åtgärder av din betalningsförmedlare om du anlitar en sådan. Försäkra dig om tidtabellen för förnyelsen och kontakta din betalningsförmedlare.

En ny betalknapp ger Siirto-betalningen mer synlighet

Säljföretaget gör klokt i att ersätta den gamla Nordea-betalknappen med en ny Nordea Siirto-knapp. Ladda ned de nya betalknapparna under bruksanvisningarna för Nordea-knappen.

Vad innebär förnyelsen för betalningsförmedlare?

Betalningsförmedlaren ska uppdatera gränssnittet för e-betalningen till att motsvara den nyaste versionen (0004) för att Siirto-betalningen ska synas som en bekräftelsemetod för e-betalningen.

E-betalningens version 0004 är också kompatibel med förordningen om överföringar av medel 2015/847. Den nyaste tjänstebeskrivningen för e-betalningen finns under Tjänstebeskrivningar.

Effektivisera försäljningen i nätbutiken

E-betalning är en viktig del av webbhandeln som ett betalnings- och faktureringsalternativ för företagets kunder. E-betalning lämpar sig för både stora och små företag, också aktörer i offentliga sektorn såsom kommuner och myndigheter.

Vanliga konsumenter – dina kunder – men också företag kan betala med e-betalning. Det enda du behöver är bankkoder. 

Fördelar med e-betalning

  •  Ju fler betalningssätt du erbjuder kunderna, desto fler säljmöjligheter får du. 
  • Dina risker minskar när kunderna betalar inköpen i förskott. 
  • Du får pengarna snabbt och säkert på företagets konto – kassahanteringen effektiviseras.
  • För dina kunder är det ett lätt och behändigt sätt att betala inköpen eftersom e-betalning inte medför köparen några extra kostnader.
  • Med referensbetalning kan processen från beställning till betalning automatiseras.
  • I e-betalning ingår en behändig funktion för återbetalning av kundens betalning om du inte kan leverera ordern.
Tjänstebeskrivningar
För att få tillgång till e-betalning
Nordea-knappen

Vill du veta mer?

Kontakta oss