Fakturera utan företag – bli lättföretagare

Som lättföretagare kan du enkelt sysselsätta dig. Då du är lättföretagare kan du fakturera som privatperson utan eget företag. Om du är kund hos Nordea och har via den här sidan registrerat dig som en ny lättföretagare på UKKO.fi får du rabatt på serviceavgiften på tjänsten UKKO.fi.

Lätt att bli företagare

Redan tiotusentals finländare har blivit lättföretagare och börjat bedriva företagsverksamhet utan eget FO-nummer. Som lättföretagare kan du sälja din kompetens och fakturera för utfört arbete. Om du har funderat på att erbjuda dina tjänster eller hur livet som företagare skulle vara, kan det vara en bra idé att bli lättföretagare. Då behöver du inte ta hand om byråkratin eller pappersexercisen utan UKKO.fi sköter det för dig.

Du kan ta del av och ansluta dig till tjänsten avgiftsfritt. Du betalar för användningen bara då du har något att fakturera.

Varför UKKO.fi?

 • Med över 90 000 användare är UKKO.fi Finlands mest populära tjänst för lättföretagare.
 • UKKO.fi är en betydande, pålitlig och ansvarsfull aktör i branschen.
 • En enkel, snabb och smidig tjänst
 • Du får prisvärda förmåner genast efter att du registrerat dig.
 • Finländsk
 • Sakkunnig service på många olika språk (finska, svenska, engelska, estniska och ryska).

Som kund hos Nordea får du rabatt på vår samarbetspartner UKKO.fi:s tjänster för lättföretagare då du registrerar dig via den här sidan.

Hur är det att vara lättföretagare?

 • Ett nytt och flexibelt arbetssätt som passar bland annat vid sidan av lönearbete.
 • Gör det möjligt att enkelt starta företagsverksamhet.
 • Du fakturerar för utfört arbete som privatperson och behöver inget FO-nummer eller firmanamn.
 • UKKO.fi sköter allt pappersarbete som har att göra med skatter, försäkringspremier, betalningspåminnelser och vid behov även indrivning för din räkning.
 • Passar för arbete som utförs på uppdrag.
 • Lämpar sig inte för exempelvis arbete som utförs i ett anställningsförhållande, varuhandel eller verksamhet som kräver stora investeringar.

Kan du bli lättföretagare?

Om du vill jobba på egna villkor och prova hur det är att bedriva företagsverksamhet innan du startar eget, kan det vara en bra idé att bli lättföretagare. Det kan vara ett bra alternativ för dig som extrajobbar vid sidan av ditt egentliga arbete eller dina studier, jobbar sporadiskt eller tycker att det kräver för mycket tid att bedriva ett eget företag.

Läs mer på webbplatsen UKKO.fiÖppnas i nytt fönster

Man looking at laptop small overlay

Woman teaching a child in front of a computer small overlay

Hållbarhet

Nordea främjar starkt företagsamhet och bättre färdigheter i ekonomi och tror att goda ekonomiska kunskaper är viktiga. UKKO.fi arbetar för rättvis företagsamhet och vill vara ett bra exempel för andra företag inom branschen. UKKO.fi har grundats för att alla ska få en möjlighet att sysselsätta sig och att det skulle vara så enkelt som möjligt att betala skatt på alla arbetsuppdrag samt ta hand om övriga skyldigheter vid företagsverksamhet. 

Titta på den här videon för att veta mer om UKKO.fi

Hoppsan! Om du vill se innehåll av detta slag ska du först godkänna Nordeas cookies för marknadsföring

Har du frågor?

Om du har frågor om användningen av faktureringstjänsten UKKO.fi kan du kontakta UKKO.fi:s kundtjänst. På webbplatsen UKKO.fi hittar du även användarnas erfarenheter av tjänsten samt svar på vanliga frågor.