Testning

Kontrollera betalningstypens datainnehåll

Du kan kolla datainnehållet i SEPA-betalningar och i andra betalningstyper som sänds till tjänsten Företagets betalningar genom att ladda upp ett betalningsmeddelande i testverktyget för girering. Välj den meddelandebeskrivning som motsvarar betalningstypen och kolla meddelandet. Testverktyget för girering har egen kontroll för betalningsmeddelanden som sänds via Corporate eGateway. I e-fakturans testverktyg kan du kontrollera e-fakturor enligt Finvoice.

E-faktura

Verktyg för kontroll av formatet på Finvoice-meddelanden

Du kan använda Finvoice-testverktyget, som Nordea erbjuder, för att kontrollera att formatet och delvis också den logiska strukturen är rätt på meddelanden som skapats av din programvara.

Verktyget är lätt att använda och du får svar på en gång. Inga uppgifter om meddelandena sparas i Nordeas system.

Genom att använda verktyget du kan testa 

E-faktura engligt Finvoice

Nordea erbjuder tjänstens användning gratis åt sina kunder.

Starta Öppnas i nytt fönster

Finvoice testverktyget produceras av XMLdation Oy. När du klickar på Starta godkänner du att du övergår från Nordeas webbplats till XMLdation Oy:s tjänst. För att kunna använda tjänsten ska du avtala om användningen och användningsvillkoren med XMLdation Oy. Nordea är inte avtalspart och ansvarar till inga delar för tjänstens innehåll, funktion, produktion eller tillgänglighet.

I samband med registreringen behöver du en kod som du kan få från Betalnings rådgivningen.

XMLdation Oy ansvarar för support gällande användbarheten av tjänsten. Gällande frågor angående rapporten från testtjänsten kan du vända dig till din tjänsteleverantör eller FA:s Finvoice beskrivningarÖppnas i nytt fönster.

Girering
Web Services
Filtyper