Vanliga frågor om beställning av bokslutsmaterial

Frågor och svar

1. Hur får jag intygen över ansvarsförbindelser och säkerheter för bokföringen?

Vi kan öppna e-tjänsten för ansvarsförbindelser och säkerheter så att du kan skriva ut specifikationer över ansvarsförbindelser och säkerheter för bokslutet direkt i nätbanken. Du kan hämta specifikationerna via nätbanken, till och med varje månad om du vill och även i efterskott i 18 månader. Tjänsten fungerar genast efter att du har ingått avtalet. För tjänsten debiteras ingen månatlig bruksavgift. Du kan lämna en begäran om att öppna tjänsten via posten i nätbanken eller genom att ringa Nordea Business Centre på 0200 2525 (mån–fre kl. 9–16.30).

Du kan också beställa specifikationerna per post genom att ringa Nordea Business Centre på 0200 2525 (mån–fre kl. 9–16.30). Leveranstiden är ungefär 12 bankdagar.

2. Jag behöver ett saldointyg för x dagar.

Du kan hämta och skriva ut ett elektroniskt saldointyg, dvs. e-saldointyg, över företagets konton direkt i nätbanken. Av intyget framgår företagets insättningskonton i Nordea Bank Abp i Finland. Saldointyget innehåller saldona på kontona och kontokrediterna på månadens sista dag och räntorna som överförs. 

E-saldointyget är en tilläggstjänst som du kan ansluta till nätbanksavtalet under Konton. Du får tillgång till tjänsten omedelbart efter att du har godkänt villkoren för tjänsten på öppningsskärmen. Saldointyg kan hämtas 18 månader bakåt. Priset på tjänsten är 7 euro per hämtning. För tjänsten debiteras ingen separat månadsavgift utan priset på saldointyget debiteras endast för de saldointyg som har hämtats.

Datainnehållet i ett e-saldointyg som hämtas i nätbanken motsvarar bankens saldointyg på papper. Du kan beställa ett saldointyg på papper genom att ringa Nordea Business Centre på 0200 2525 (mån–fre kl. 9–16.30), leveranstiden är ungefär 12 bankdagar.

Mer information får du genom att ringa Nordea Business Centre på 0200 2525 (mån–fre kl. 9–16.30).

3. Hur kan jag beställa ett värdepappersutdrag?

Ett värdepappersutdrag skickas automatiskt till företaget vid årsskiftet. Du kan även beställa ett värdepappersutdrag genom att ringa Nordea Business Centre på 0200 2525 (mån–fre kl. 9–16.30). 

4. Kan jag få bokslutsmaterial per e-post?

Om du är företagets firmatecknare kan du få bokslutsmaterialet per e-post genom att ringa Nordea Business Centre på 0200 2525 (mån–fre kl. 9–16.30), vänligen ta fram dina personliga nätbankskoder då du ringer. 

5. Vad kostar bokslutsmaterialet?

Priset på bokslutsmaterialet har specificerats på beställningsblanketten, på sidan för beställning av bokslutsmaterial.Öppnas i nytt fönster

När ditt företag handlar med en bank måste vi identifiera företagets / samhällsrepresentanten med personliga bank-ID. Om ditt företag / samhälle kan representeras av mer än en person, behöver banken bekräftelse och samtycke från alla företrädare för samhället för att hantera banken.