Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Optimoi bisnestäsi budjettien ja kassareservin avulla

Tarkista yrityksesi budjetit säännöllisesti ja varaa kassareservi, niin yritykselläsi on paremmat mahdollisuudet menestyä. Selvitä, mitä budjetteja tarvitset ja miten saat niistä parhaan hyödyn irti. Selvitä myös, mitä pitää ottaa huomioon laskiessasi kassareservin suuruutta.

Budjetti on osa liiketoimintasuunnitelmaasi ja hyvä työkalu, jolla pidät toiminnan oikeilla raiteilla. Hyvä budjetti osoittaa, miten muuttuvat tilanteet vaikuttavat yritykseesi, ja auttavat sinua tekemään toimenpidepäätöksiä. Käytettävissäsi on monia erilaisia budjetteja ja skenaarioita.

Tee liiketoimintabudjetti

Liiketoimintabudjetti on yrityksesi taloussuunnitelma. Laske budjetti kolmen erilaisen skenaarion mukaan: paras mahdollinen, pahin mahdollinen ja jotain siltä väliltä. Näin voit arvioida, miten budjetti kestää mahdolliset yllätykset. Tee myös vaihtoehtoinen suunnitelma, joka auttaa sinua tekemään oikeita päätöksiä, jos asiat eivät suju odotusten mukaisesti. 

Tee kassavirtabudjetti

On tärkeätä tehdä myös kassavirtabudjetti. Uudet yritykset epäonnistuvat useammin kassavirtaongelmien kuin kannattavuusongelmien vuoksi.

Kassavirtabudjettiin tulee sisältyä:

  • Myyntiarvio niin pitkälle kuin mahdollista.
  • Arvio, kuinka paljon kassaan virtaa rahaa.
  • Arvio, kuinka paljon kassasta virtaa rahaa ulos.
  • Yleiskatsaus kaikista kolmesta arviosta, jotta näet kassavirran kokonaisuudessaan.

Ota budjeteista kaikki hyöty irti

Käytä budjetteja päivittäisessä työssäsi, jotta pysyt tilanteen tasalla niin talouden, muuttuvien tilanteiden kuin uusien riskien osalta. Tällä voi olla ratkaiseva merkitys yrityksesi menestykseen tai tappioon. Menestyvät yritykset tarkistavat budjetit joka kuukausi tai jopa kerran viikossa. Tee tarkistuksesta itsellesi sopiva rutiini ja tarkista budjetit mieluummin liian usein kuin harvoin.

Kuinka suuri kassareservin tulisi olla?

Kassareservi antaa yrityksellesi hengähdystauon suhdanteiden huonontuessa. Varmista, että turvallisen kassareservin ja tarpeellisten yritysinvestointien välillä säilyy tasapaino. On siis tärkeätä, että löydät kassareserville sopivan tason, jotta voit käyttää yrityksesi varoja parhaalla mahdollisella tavalla.

Näin lasket oikean kassareservin

On tärkeätä, että löydät kassareserville sopivan tason, jotta voit käyttää yrityksesi varoja parhaalla mahdollisella tavalla.

Aiemmat nettomenot

Aiemmat nettomenot

Aiempien vuosien menot ovat hyvä indikaattori tulevien vuosien tarpeista. Nettomenot on ulos menevä raha miinus myynnistä sisään tuleva raha.

Menoarvio ja odottamattomat kustannukset
Kuinka kauan kestää, että kassaan tulee rahaa?
Suhdannevaihtelut

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä