Rahastotyypit

Rahastot voidaan luokitella sijoituskohteiden perusteella kolmeen kategoriaan: korkorahastot, yhdistelmärahastot ja osakerahastot. Tutustu eri rahastoiden ominaisuuksiin ja valitse yrityksellesi sopiva vaihtoehto.

Korkorahastot

Korkorahastot sopivat silloin, kun haluaa välttää sijoituksissa suuria arvonvaihteluja.

Lue lisää korkorahastoista

Yhdistelmärahastot

Valmiiksi hajautettu ja vaivaton vaihtoehto pitkäaikaiseen sijoittamiseen.

Lue lisää yhdistelmärahastoista

Osakerahastot

Osakerahasto on pitkäaikainen sijoitus, jonka tuotto-odotus on korkea samoin kuin riski.

Lue lisää osakerahastoista

Säännöllisen säästämisen hyödyt

Kurssivaihtelut kuuluvat sijoittamiseen ja säästämiseen. Markkinoiden liikkeiden ennustaminen on mahdotonta, ja siksi parhaan ostohetken löytäminen on hankalaa. 

Kun säästät rahastoon säännöllisesti ja pitkäjänteisesti, olet markkinoilla jatkuvasti. Sen ansiosta markkinaheilahtelut tasaantuvat pitkällä aikavälillä, eikä sinun tarvitse hermostua markkinoiden liikkeistä. 

Tee säästämisestä vaivatonta - automatisoi se

Sovi kanssamme, että siirrämme säännöllisesti haluamasi summan tililtä rahastoon. Voit säästää säännöllisesti esimerkiksi kuukausittain tiettynä päivänä tai halutessasi harvemminkin. 

Pitkäaikaiseen säästämiseen sopivat rahastot, joiden tuotto-odotus, mutta myös riski ovat suuremmat. Se, mikä rahasto sopii sinulle parhaiten, riippuu siitä millaiseen riskitasoon ja tuottotavoitteeseen pyrit.

Rahastosäästösopimus

Rahastosäästösopimuksen avulla säästät säännöllisesti. Se tuo turvaa talouteen, se ei vaadi suuria tuloja eikä alkupääomaa ja sopii vararahastoa kartuttavalle:

  • voit säästää pieniäkin summia
  • korkoa korolle kerryttää varoja
  • säännöllisyys tasaa heilahteluja