Osakkeet

Osakkeet sopivat osaksi hajautettua salkkua, jolloin varat jaetaan useaan kohteeseen, mikä pienentää sijoittamiseen liittyvää riskiä. Osakesijoittaminen vaatii osakkeet liikkeeseenlaskeneiden yhtiöiden sekä markkinoiden yleistilanteen seuraamista.

Miten sijoittaa osakkeisiin?

Osakkeilla kauppaa käyvän tulee olla kiinnostunut seuraamaan yhtiöitä ja markkinoita, koska osakkeille on tyypillistä voimakas kurssien vaihtelu. Kätevästi ajankohtaista tietoa saat verkkopankin kaupankäyntipalveluistamme.

  • Verkkopankissa kaupankäynti, omaisuuden ja markkinoiden seuraaminen on vaivatonta. Kaikki tieto on saatavilla samasta paikasta.
  • Verkkopankissa voit käydä kauppaa yli 2 500 lajilla yli 20:llä eri markkinapaikalla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Ominaisuudet

Kuvaus

Osakkeisiin voi sijoittaa

  • suoraan ostamalla yksittäisen yhtiön osakkeita pörssistä tai
  • välillisesti osake- ja yhdistelmärahastojen tai sijoitusobligaatioiden kautta.

Lisäksi osakkeisiin voi sijoittaa merkitsemällä osakkeita osakeannissa tai osakemyynnissä, jossa yhtiön nykyiset omistajat myyvät osan omistuksestaan uusille sijoittajille.

Osakkeet ovat arvo-osuuksina ja niitä varten tarvitset arvo-osuustilin, joka avataan pankissa. Kaupan toteuduttua saat kaupasta laskelman, jonka avulla selvität myyntivoiton tai -tappion verotuksessa.

Kaupankäyntiin verkkopankissa tarvitset arvo-osuustilin lisäksi kaupankäyntipalvelun. Kaupankäyntipalvelun avulla voit antaa pörssitoimeksiantoja sekä seurata niiden toteutumista sekä sijoitustesi arvon kehittymistä. 

Tuotto ja riski

Kätevästi Nordea Investorissa

Nordea Investorin avulla seuraat markkinoita ja hoidat sijoituksesi kätevästi myös älypuhelimella.

Kirjaudu Nordea Investoriin Avautuu uuteen ikkunaan

Kaupankäynti

Kaupankäynti verkossa

Kaupankäynti verkossa

Osakekauppa käy kätevästi Nordea Investorissa tai verkkopankissa

Nordea Investorissa ja verkkopankissa voit antaa pörssitoimeksiantoja sekä seurata niiden toteutumista sekä sijoitustesi arvon kehittymistä. Palvelussa saat käyttöösi myös ajantasaiset tietopalvelut, analyysit ja ostosuositukset.

Voit käydä kauppaa yli 20:llä eri markkinapaikalla ja yli 2 500 lajilla. Kaupankäynti kansainvälisillä osakkeilla on yhtä helppoa kuin kotimaisilla osakkeilla ja toimeksiannot annetaan samalla tavalla.

Osakkeet ovat arvo-osuuksina

Osakesijoittajan tulee avata arvo-osuustili pankissa. Kaupan toteuduttua sijoittaja saa kaupasta laskelman, jonka avulla myyntivoitto tai -tappio selvitetään verotuksessa.

Kauppapaikat