Kysy heti chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Leasing, osamaksu vai jokin muu rahoitus?

Tarvitseeko yrityksesi uuden auton tai kenties uuden kaivurin, mutta sopivan rahoitusmuodon löytäminen askarruttaa. Olemme kartoittaneet eri rahoitusmuotojen hyvät ja huonot puolet, ja voimme siten auttaa sinua löytämään sopivimman rahoitusmuodon juuri sinun yrityksesi tarpeisiin.

Uusi työkone tai uusi yritysauto?

Selvitä onko leasing, osamaksu vai lainarahoitettu kertaostos paras ratkaisu yrityksesi tämän hetkiseen tilanteeseen.

Koneet, laitteet ja autot muodostavat monien yritysten selkärangan. Ne ovat tuotannon, palvelujen ja asiakaskontaktin ydin - riippumatta siitä, puhummeko italialaisesta espressokoneesta, sorvista, 3D-tulostimesta vai kuorma-autosta. Uuden kaluston hankkimiseen (tai vanhan uusimiseen) voi olla monta syytä: vanha kalusto on jo ehkä kulunut, tarvitset tehokkaampaa versiota olemassa olevasta tai olet ehkä laajentamassa kapasiteettia. Jos sinulla on toimiva yritys ja kannattava tilauskanta, voimme suurella todennäköisyydellä auttaa sinua yrityslainalla tai leasingsopimuksella.

Vertaile rahoitusmahdollisuuksia

Leasing ja laina ovat suosittuja ratkaisuja koneita, laitteita tai yritysautoja hankittaessa toimialaan katsomatta. Alta löydät eri rahoitusvaihtoehtojen vertailun, joka voi auttaa sinua löytämään parhaiten sopivan rahoitusmallin sinulle ja yrityksellesi. 

Osamaksu

Osamaksu

Helppo tapa rahoittaa suurempikin hankinta ilman suuria alkuinvestointeja. Tämä rahoitusvaihtoehto soveltuu mainiosti pidempiaikaiseen käyttöön suunnitelluille hankinnoille. Tavoitteena on yleensä hankinnan täysi omistusoikeus. Omarahoitusosuutena voit käyttää käsirahaa tai mahdollista vaihtokonetta tai -autoa.

Näin Osamaksu toimii

 • Osamaksusopimus tehdään kohteen myyjän ja yrityksesi välillä. Rahoituksen voi usein hakea suoraan myyjäliikkeeltä. 
 • Ostotapahtuman jälkeen, myyjä siirtää osamaksusopimuksen Nordea Rahoitukselle. 
 • Maksat osamaksuvelan rahoittajalle sovituissa erissä. 
 • Omistusoikeus siirtyy sinulle, kun velka on kokonaisuudessaan maksettu.

Osamaksun edut

 • Rahoitus soveltuu irtaimen käyttöomaisuuden investointeihin, sekä uudet että käytetyt kohteet.
 • Rahoitusosuus jopa 80%.
 • Korot vähennyskelpoisia verotuksessa.
 • Alv-vähennys heti koko kauppahinnasta.
 • Rahoitus voidaan maksaa ennenaikaisesti pois ilman lisäkuluja. 

Vakuus

Osamaksulla hankittu kalusto toimii rahoituksen vakuutena. Ostettava kohde siirtyy omistukseesi osamaksusopimuksen päätyttyä.

Tämän maksat

Ostettavan kohteen käsiraha (esim. vaihtokone) myyjälle sekä kuukausittainen osamaksu sopimuksen mukaisesti.

Leasing
Yrityslaina

Kolme vinkkiä: miten saat parhaan vastineen rahoillesi

Arvioi hyvät ja huonot puolet

Mitä hyviä ja huonoja puolia on sillä, jos ostat käytetyn laitteen/kohteen uuden sijaan? Kannattaako minun ostaa uusi kone tai auto, vai ajaako käytetty saman asian yhtä hyvin? Kun olet hankkimassa yrityksellesi uutta kalustoa, kannattaa tutkia käytettyjen koneiden ja autojen jälleenmyyjien sivustoja. Kone tai auto menettää tyypillisesti suhteettoman suuren osuuden arvostaan 1-2 ensimmäisen vuoden aikana, vaikka se usein on käytännössä yhä uuden veroinen. 

Käytetty auto, kone tai laite voi kuitenkin vaatia enemmän kunnossapitoa, mikä voi puolestaan merkitä suurempia käyttökustannuksia. Suosittelemme, että tutkit eri vaihtoehtoja ja selvität, kannattaako sinun ostaa uusi vai käytetty laite.

Kysy neuvoa asiantuntijalta - pyydä useampi tarjous

Eri vaihtoehtojen kartoittaminen sekä eri osapuolien kanssa neuvotteleminen saattaa olla aikaa vievää, mutta parantaa mahdollisuuksiasi löytää yrityksellesi sopivin ratkaisu. Suosittelemme vierailemaan vähintään kahdella valmistajalla tai jälleenmyyjällä saadaksesi totuudenmukaisen kuvan markkinoiden tarjonnasta. Voit myös keskustella henkilökunnan eri edustajien kanssa. 

Neuvotteluihin on myös syytä valmistautua huolella. Varmista, että yritykselläsi on selkeä kuva laitteen tarkasta käyttötarkoituksesta ja roolista yrityksesi tuotannontekijänä sekä siitä, kuinka kauan laitetta on tarkoitus käyttää. Mitä paremmin valmistajan tai jälleenmyyjän edustaja tuntee tilanteesi, tarpeesi ja odotuksesi, sitä varmemmin hän pystyy tarjoamaan sinulle sopivinta ratkaisua. 

Tutki edut ja edellytykset

Yksityiskohdat ovat usein ratkaisevassa asemassa. Ellei sinulle ensimmäisenä tarjottu auto tai kone ole juuri yrityksesi tarpeille ja budjetille räätälöity, löydät todennäköisesti paremman (tai edullisemman) ratkaisun joltain toiselta toimittajalta.

Keskustele tuttujesi tai kollegoittesi kanssa, joilla on kokemusta etsimästäsi koneesta tai autosta, ja lue aina huolella sopimuksen tai tarjouksen pienellä painettu teksti. Voi olla monta selitystä sille, että kaksi toimittajaa tarjoaa aivan eri hintoja:

 • Sisältyykö takuu ja kunnossapito?
 • Kuinka pitkä on toimitusaika?
 • Voiko jälleenmyyjä huoltaa kyseisen mallin?

Tarvitsetko rahoitusta yrityksellesi?

Täytä hakemuslomake ja olemme yhteydessä sinuun.

Hae rahoitusta nyt