SEPA yrityksille

SEPA tarjoaa mahdollisuuksia yrityksellesi. Yhtenäinen maksualue voi vaikuttaa yrityksen kassanhallintajärjestelyihin ja parantaa eurooppalaisten käteispositioiden hallintaa. Sen ansiosta yrityksesi voi myös keskittää maksuliikenteen.

Mikä on SEPA?

SEPA on yhtenäinen euromaksualue, joka luo edellytykset tavaroiden ja palvelujen vapaalle liikkumiselle koko alueella. SEPA lisää myös innovaatioiden ja kilpailun mahdollisuuksia maksuliiketoiminnassa.

SEPA suoraveloitus

Maksajan SEPA-suoraveloituspalvelu

Maksajan SEPA-suoraveloituspalvelu

Maksajan SEPA-suoraveloitus koostuu kahdesta palvelusta, jotka ovat SEPA-perussuoraveloituspalvelu ja yritysten välinen SEPA-suoraveloituspalvelu. Palveluja voidaan käyttää euromääräisissä maksuissa koko SEPA-alueella. 

Maksaja allekirjoittaa palvelusopimuksen Nordean kanssa. Ota yhteyttä Nordeaan sopimuksen allekirjoittamista varten.

Edut käyttäjälle

  • Helppo tapa maksaa toistuvat kotimaiset ja ulkomaiset maksut ajallaan ja varmistaa tietojen oikeellisuus.
  • Yksi euromääräinen tili riittää sekä kotimaisilta että ulkomaisilta yrityksiltä tilattujen palvelujen maksamiseen.
  • Sekä maksajan että maksunsaajan on noudatettava samoja sääntöjä kaikissa maksutapahtumissa.
  • Myös maksun palautus on mahdollinen. 
Peruutus ja palautus
Valtakirja
Laskuttajan SEPA-suoraveloituspalvelu

Laskuttajan SEPA-suoraveloituspalvelu

Laskuttajan SEPA-suoraveloituspalvelun avulla laskuttajat voivat veloittaa maksajien eurotilejä SEPA-alueella. Laskuttajan SEPA-suoraveloituspalvelua voi käyttää maksujen perimiseen henkilö- ja yritysasiakkailta, jotka ovat antaneet etukäteissuostumuksensa valtakirjalla. Laskuttajan SEPA-suoraveloituspalvelussa on kaksi lisäpalvelua: perussuoraveloitus ja/tai yritysten välinen suoraveloitus.

Edut käyttäjille

Laskuttajan SEPA-suoraveloituspalvelu on yksinkertainen ja tehokas tapa periä maksuja SEPA-maista. Sen avulla yritys voi keskittää likviditeetinhallinnan ja varmistaa laskujen maksamisen ennalta määriteltyinä aikoina. Se helpottaa myös sisäisten prosessien optimointia ja tehostamista, kun saatujen maksujen täsmäyttäminen helpottuu. Lisäksi tarvittavat tutkimukset voidaan käynnistää heti, jos tapahtuma hylätään tai maksu palautetaan.

Laskuttajan SEPA-suoraveloituspalvelua voidaan käyttää SEPA-tilisiirtojärjestelmän vaihtoehtona euromaksujen perinnässä SEPA-alueella.

Näin otat palvelun käyttöön
Valtakirja
Laskuttajan tunnus

SEPA pikasiirto

SEPA pikasiirto yritykselle

SEPA pikasiirto yritykselle

Nordean asiakkaana pääset hyötymään uudesta palvelusta ensimmäisenä Suomessa. Palvelu tulee käyttöösi vaiheittain. Nyt sinun on mahdollista vastaanottaa SEPA pikasiirtoja eurooppalaisista pankeista. 

Nordea hyvittää varat euromääräiselle tilillesi välittömästi, kun maksu saapuu Nordeaan SEPA pikasiirtona. Et maksa ylimääräistä - saat varat tilillesi entistä nopeammin tilisiirron hinnalla. 

Yksittäisen maksun enimmäismäärä on 100 000 euroa. Raja koskee kaikkia palvelua tarjoavia pankkeja.

Palvelun käyttöönotto on vasta alkuvaiheessa Euroopassa, ja mukana olevien pankkien määrä lisääntyy vähitellen. Pankit ottavat palvelun käyttöön kukin oman aikataulunsa mukaisesti.

Edut käyttäjälle
Lähetys ja vastaanotto