Tarvitaanko yrityslainaan vakuus?

Yrityksesi tulevaisuudennäkymät ja maksukyky ovat rahoituspäätöksen tärkeimmät perusteet, joiden lisäksi tarvitaan yrityslainan vakuus siltä varalta, että kassavirta ei riitä luoton maksuun. Luoton vakuutena voidaan normaalien reaalivakuuksien (esim. asunto tai kiinnitys) lisäksi käyttää myös yrityskiinnitystä tai takausta. Myös esimerkiksi Finnveran takaukset voivat kattaa merkittävän osan luoton vakuuksista.

Tarvittavat yrityslainan vakuudet ja omaisuutesi vakuusarvo käydään läpi aina tapauskohtaisesti rahoitusneuvottelun yhteydessä. Täytä yrityksen rahoitushakemus niin olemme sinuun yhteydessä heti käsiteltyämme hakemuksesi. 

Projekti vailla rahoitusta?

Tarjoamme ratkaisuja aina yritysluotosta leasingrahoitukseen. Tutustu Nordean yritysrahoituksen ratkaisuihin. Katso tuotevalikoimamme ja hae rahoitusta verkossa jo tänään!

Takaus

Finnvera sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) antavat tietyin edellytyksin yritysten luotoille takauksia. Yrityslainojen takaajina voivat olla myös yrityksen omistajat, henkilöasiakas tai toinen yritys. 

Nordea voi antaa pankkitakauksia yrityksesi puolesta sopimuskumppanin hyväksi. Tutustu yritysasiakkaan pankkitakaukseen täällä.

Euroopan Investointirahasto takaus, tutustu aktiivisiin takausohjemiin.

Kohdevakuus

Rahoitusyhtiötuotteissa kuten leasing, osamaksu ja laskuluotto rahoitettava kohde toimii vakuutena.

Ilman vakuutta

Joskus myös yrityksen kannattava toiminta tai luoton määrä antavat edellytykset vakuudettoman luoton myöntöön. 

Panttaus

Panttauksen kohteeksi sopivat mm.
  • asunto-osake
  • kiinteistö
  • liikekiinteistö
  • yrityskiinnitys
  • talletus tai
  • osakkeet.

Vakuutena kiinteistö tai yrityskiinnitys?

Kun yritysasiakkaan omistama kiinteistö- tai yrityskiinnitys tai henkilöasiakkaan omistama liikekiinteistö pantataan, tarvitsee pankki tiedon kohteen palovakuuttamisesta. Mikäli yrityslainasi vakuutena olevan kiinteistön palovakuutuksessa tapahtuu muutoksia, ilmoitathan siitä pankille tällä lomakkeella.