Woman wearing headset.

Eräsiirto

Eräsiirto on saapuvien ja lähtevien tiedostojen siirtoon tarkoitettu kanava yrityksesi ja Nordean maksuliikepalvelujen välillä. Eräsiirto on käytössä 24 tuntia jokaisena päivänä.

Eräsiirto on tiedonsiirtokanava

Maksuliike hoidetaan tehokkaimmin tiedostoina eräsiirron kautta. Yrityksesi voi automatisoida ja ajastaa lähetykset ja noudot suoraan taloushallinnon järjestelmästään ja näin rutiinitehtävät hoituvat käsin koskematta.

Yhteydenotto eräsiirtoon tapahtuu yrityksen verkkopankilla tai pankkiyhteysohjelmistolla, joita on saatavilla eri ohjelmistotoimittajilta. Suosittelemme vähintään kahden eri yhteyskanavan käyttöä, jotta normaalisti käytettävän linjayhteyden häiriötilanteessa käytettävissä on toinen yhteys kiireellisten aineistojen lähettämiseen ja noutoon.

Nordean eräsiirtopalvelut kattavat kaikki yrityksen koti- ja ulkomaan maksuliikkeen hoitoon tarvitsemat maksuliikepalvelut, korttimaksujen ja verkkolaskujen välittämisen sekä joukon muita palveluita. Maksuliikeaineistojen välittämisestä tehdään aina sopimus pankin kanssa.

Palvelukuvaus
Aineistojen aikataulut

Aineistojen aikataulut

Muutoksia aineistoihin ja aikatauluihin

Konekielisen valuuttakurssimateriaali

Konekielisen valuuttakurssimateriaalin (dat-tiedosto) verkko-osoite on http://www.nordea.fi/wemapp/api/fi/lists/currency/electronicExchangeFI.datAvautuu uuteen ikkunaan

Arvostuskurssit julkaistaan myöhemmin 1.7.2016 alkaen
Arvostuskurssien julkaisu siirtyy myöhemmäksi ja 1. heinäkuuta 2016 alkaen kurssit julkaistaan normaaliolosuhteissa klo 18.00 mennessä. Muutos koskee myös valuuttakurssitiedostoa VKEUR. Tällä hetkellä arvostuskurssit julkaistaan n. klo 16:15. Muutoksen taustalla on Euroopan keskuspankin (EKP) päätös julkaista noteeraukset 1. heinäkuuta 2016 alkaen noin klo 17.00. EKP:n tiedotteen voit lukea EKP:n tiedotteen voit lukea täältäAvautuu uuteen ikkunaan.
Korkoaineiston jakelu päättyy Q1/2016  

Nordea toimittaa tällä hetkellä korko- ja valuuttanoteerauksia, joita asiakkaat voivat noutaa Eräsiirto-palveluiden kautta. Q1/2016 kuluessa korkoaineiston jakelu päättyy. Myös valuuttakurssiaineistoon on tulossa muutoksia. Julkaisemme jatkossakin valuuttakursseja kolme kertaa päivässä ml. arvostuskurssit, mutta esimerkiksi ei-vaihdettavien valuuttojen kurssien julkaisu päättyy 3. maaliskuuta 2016. Aineistojen tiedostonimet ovat KORKO ja VKEUR. Vastaavat muutokset julkaistaviin valuuttakursseihin tehdään myös nordea.fi internetsivuille.