Kom igång med Bankkoder

Med bankkoderna loggar du in i mobil- och nätbanken och identifierar dig i Nordea Kundtjänst. Med bankkoderna kan du även identifiera dig i andra tjänsteleverantörers, såsom FPA:s och Skatteförvaltningens, tjänster och betala dina köp på nätet. Genom att börja använda appen Nordea ID eller kodkalkylatorn ser du till att du även kan logga in i andra tjänsteleverantörers tjänster.

Inloggningen i den gamla nätbanken har ändrats - logga in i den nya nätbanken nästa gång

Den nya nätbanken har en ny layout men många samma funktioner som förut. Du loggar in i den nya nätbanken med appen Nordea ID eller kodkalkylatorn. 

Du kan logga in i den gamla nätbanken bara med kodkortet.

Hur påverkar detta hur jag sköter mina ärenden?

Börja använda den nya nätbanken om du inte gjort det än. Du loggar in i den nya nätbanken med appen Nordea ID eller kodkalkylatorn. 

Läs anvisningarna om hur du börjar använda appen Nordea ID

Bankkoder och identifieringsmetoder

Bankkoderna består av ett användar-ID och koden för appen Nordea ID eller kodkalkylatorn. Kodkortet på papper kommer att slopas.

1. Appen Nordea ID

Du kan ladda ner appen Nordea ID på din smarttelefon eller surfplatta i appbutiken för enheten. Med hjälp av appen kan du logga in i mobilbanken på din smarttelefon eller surfplatta eller identifiera dig i nätbanken på din dator. Du gör klokt i att installera appen Nordea ID på två mobila enheter, till exempel på smarttelefon och surfplatta. På så sätt ser du till att du kan sköta dina bankärenden smidigt ifall din telefon eller surfplatta försvinner eller går sönder. 

Läs mer och ladda ner appen Nordea ID på din telefon eller surfplatta.

2. Kodkalkylator

Om du inte använder smarttelefon eller surfplatta kan du beställa en kodkalkylator i Nordea Kundtjänst. Om du har nedsatt syn kan du boka tid till kontoret genom att ringa Nordea Kundtjänst så får du en talande kodkalkylator.

Läs mer om kodkalkylatorn.

Så här får du bankkoder

  • Bli kund på nätet så får du bankkoderna följande bankdag.
  • Alternativt kan du få bankkoderna på vårt kontor. Då ingår vi ett avtal om nätbanken med dig och hjälper dig att börja använda bankkoderna.

Avtal kan öppnas av:

  • kunder med konto som fyllt 18 år
  • en minderårig med intressebevakarnas samtycke, båda intressebevakarna ska vara på plats då nätbanksavtalet öppnas (även fullmakt accepteras)
  • 15-åring självständigt då det tillavtalet ansluts ett sådant konto som 15-åringen själv öppnat för sina egna inkomster och som inte kräver intressebevakarnas samtycke för att användas.

Även ett konto med dispositionsrätt eller ett värdeandelskonto kan anslutas till dispositionsrättsinnehavarens nätbanksavtal. Både kontoinnehavaren och innehavaren av dispositionsrätten ska närvara på kontoret då kontot ansluts till nätbanksavtalet. Privatkunder ska vara personligen närvarande medan företagskunder ska ta med sig beslut av företagets styrelse.

Om du ingår avtal till exempel för en förening eller vill ansluta en annan persons konto till ditt avtal som du har dispositionsrätt till, ska du komma ihåg att ta med de nödvändiga handlingarna.

Priser

Vill du bli Private Banking-kund?  

Kontakta oss

0200 5000 (lna/msa*)

* lokalnätsavgift/mobilsamtalsavgift