Kom igång med Siirto

Överför och ta emot pengar snabbt och tryggt. För att betala behöver du bara den andra Siirto-användarens telefonnummer. Med Siirto betalar du enkelt också i webbutiker, appar och tillfälliga säljställen, såsom på loppmarknader.

Användning av appen

  • Det enda du behöver veta är den andra partens telefonnummer. 
  • Betalningarna förmedlas genast mellan användarna av Siirto varje dag dygnet runt.
  • Alla användare verifieras alltid med bankkoder.

Nordeas app Siirto utnyttjar betalningssystemet Siirto dit även övriga banker och betaltjänstleverantörer är kopplade. När du gör en betalning, matar du in ett telefonnummer i stället för ett kontonummer. Då telefonnumret finns i betalningssystemet Siirto, ser du namnet på betalningsmottagaren. Mottagaren ser betalningen omedelbart oberoende av banken. Appen Siirto möjliggör betalningar bara till finländska bankkonton som är med i betalningssystemet Siirto.

Ytterligare uppgifter om olika banker och betaltjänstleverantörer som är med i betalningssystemet Siirto hittar du på www.siirto.fi (på finska)Öppnas i nytt fönster

Säkerhetsgränser i appen Siirto
Betalningar per dagHögst 1 700,00 euro
Mottagning av betalningIngen övre gräns
Ibruktagande

Uppgifter om ibruktagning och användning

Med appen Siirto som laddas ned på en smarttelefon kan du med hjälp av telefonnummer göra och ta emot betalningar i realtid. Det är tryggt att använda appen eftersom användarna alltid har verifierats med hjälp av bankkoder. De pengar som kommer och går via appen Siirto registreras på det konto som du själv väljer.

Förutsättningar

  • Nordeakunder behöver appen Nordea ID. Kunder i andra banker identifierar sig med de identifieringsmetoder för nättjänster som den egna banken erbjuder.
  • Appen kan användas med smarttelefoner (iOS och Android).
  • Nordeakunder som är under 15 år gamla får tillgång till tjänsten efter att vårdnadshavaren kontaktat Nordea kundtjänst på numret 0200 5000.
  • Om du inte har en finsk personbeteckning, kontakta Nordeas kundtjänst på numret 0200 5000.
Priser och villkor

Ladda ned Siirto för iPhone eller iPad

Ladda ned i App Store Öppnas i nytt fönster

Bankkoder

Med bankkoder sköter du bankärendena oberoende av tid och plats. Du undertecknar bland annat avtal och identifierar dig i andra leverantörers tjänster samt betalar nätinköpen tryggt.

Läs mer om Bankkoder

Kodappen

Med appen Nordea Koder bekräftar du transaktioner i nät- och mobilbanken och identifierar dig i Nordea Kundtjänst samt hos andra tjänsteleverantörer.

Läs mer om Kodappen

Vill du bli Private Banking-kund?  

Kontakta oss

0200 5000 (lna/msa*)

* lokalnätsavgift/mobilsamtalsavgift