Näin neuvomme sinua

Olemme luotettu kumppanisi sijoitusprosessin alusta loppuun asti. Autamme sinua rakentamaan salkun, joka tukee yhdessä määrittelemäämme strategiaa.

Salkun hajauttaminen on lähtökohtamme

Sijoitusneuvontamme perustuu keskeisiin sijoitusteorioihin ja vuosien kokemukseen. Määrittelemme kanssasi sijoitustavoitteesi sekä riskinotto- ja tappionsietokykysi, joiden perusteella suosittelemme sinulle sopivaa korkotuotteiden, osakkeiden, vaihtoehtoisten sijoitusten, käteisvarojen ja muiden omaisuuslajien osuutta salkussasi.

Eri omaisuuslajien riski- ja tuottotasot vaihtelevat, ja eri lajit käyttäytyvät eri tavoin vaihtelevissa markkinaolosuhteissa. Omaisuuslajien yhdisteleminen voi pienentää salkun kokonaisriskiä, jolloin tuotto pysyy vakaampana. Suosittelemme sinulle sopivia tuotteita eri omaisuuslajeja yhdistelemällä tarpeettomia riskejä välttäen.

Sinun sijoitussuunnitelmasi

Lähtökohtamme on aina yhdessä laatimamme sijoitussuunnitelma. Se sisältää yksityiskohtaiset tiedot sijoitusstrategiasta, jonka olet valinnut keskusteltuasi sijoitusjohtajasi kanssa. Kaikki saamasi neuvot sekä keskustelut uusista sijoitusmahdollisuuksista tai salkkuusi suositelluista muutoksista perustuvat tähän suunnitelmaan. Jos henkilökohtainen tilanteesi tai sijoitustavoitteesi on muuttunut, päivitämme sijoitussuunnitelman kanssasi uusiin olosuhteisiin sopivaksi.

Markkinanäkemykseemme perustuvat suositukset

Jos haluat hoitaa sijoituksiasi aktiivisesti, voimme antaa lyhyen aikavälin taktisia suosituksia. Ne voivat täydentää strategista hajautusta ja niiden tavoitteena on kasvattaa salkkusi tuottoja. Taktiset suosituksemme perustuvat kulloiseenkin näkemykseemme globaaleista markkinaolosuhteista sekä Nordean makrotalous-, osake-, valuutta- ja korkosijoitusasiantuntijoiden analyyseihin ja suosituksiin.