Näitä ovat esimerkiksi

  • ennakkoperinnön ja lapsille ja lastenlapsille annettavien lahjojen suunnittelu
  • testamenttien ja jälkisäädösten laatiminen
  • edunvalvontavaltakirja tai avioehtosopimus
  • yrityksen sukupolvenvaihdoksen suunnittelu 
  • yleinen tieto voimassa olevasta verolainsäädännöstä ja sen soveltamisesta.

Perheoikeus

Perheoikeuden asiantuntijamme auttavat sinua turvaamaan varallisuutesi lastesi ja lastenlastesi hyväksi. Asiantuntijat varmistavat, että tärkeät asiakirjat, kuten testamentit ja avioehdot tai avoparin omaisuutta koskevat sopimukset, ovat kunnossa. Suurten elämänmuutosten yhteydessä saatat tarvita myös perheoikeuden asiantuntijoidemme apua juridisissa ja taloudellisissa kysymyksissä. 

Perintösuunnittelu

Jos omaisuutesi on mittava, perintösuunnittelusta on paljon hyötyä. Nordea Private Bankingin lakimiehet auttavat ja neuvovat sinua ja perhettäsi, jos haluat esimerkiksi siirtää varoja seuraavalle sukupolvelle tai muille läheisillesi. Löydämme hyvät ratkaisut perintö- ja lahja-asioissa, näin vältytään mahdollisilta ristiriidoilta tulevaisuudessa. 

Verotukseen liittyvät asiat

Sijoitusneuvonnassa nousee usein esille kysymyksiä ja asioita, joilla voi olla verotuksellisia seurauksia. Verosääntely on usein monimutkaista ja täynnä yksityiskohtia. Siitä ei aina ole helppo saada kokonaiskäsitystä ja ymmärtää, mitä säännökset merkitsevät omalla kohdalla. Perheoikeuden ja yritysoikeuden asiantuntijamme voivat kertoa sinulle verotukseen liittyvistä säännöistä ja tulkinnoista, oli sitten kyse sinun, perheesi tai yrityksesi asioista.

Yrityksen myynti tai osto

Jos olet suuren yrityksen omistaja ja suunnittelet sen myymistä, sijoitusjohtajamme voi auttaa sinua alustavasti kartoittamaan käytettävissäsi olevat vaihtoehdot yhdessä yritysoikeuden asiantuntijoiden kanssa. He ovat erikoistuneet omistajanvaihdoksiin ja pystyvät tukemaan sinua prosessin eri vaiheissa. Sijoitusjohtajasi tukee sinua myös silloin, kun on aika hoitaa myynnistä saatuja tuottoja. 

Vai olisiko aika ostaa tai laajentaa? Nordea-konsernin asiantuntijat ja pankin yhteistyöverkosto yrityskaupoissa voivat tarjota sinulle muun muassa yrityksesi arviointipalvelua, suunnittelua ja neuvontaa sekä ohjausta siinä, miten edetä optimaalisten tulosten saavuttamiseksi. 

Yrityksen sukupolvenvaihdos

Oletko miettinyt, kuka ottaa yrityksesi hoitaakseen sitten, kun sinun on aika hellittää otetta? Onko mahdollista, että lapsesi ottavat vastuun yrityksestä? Miten tämä onnistuu niin, että vältytään mahdollisilta ristiriidoilta sisarusten ja muiden sukulaisten välillä? Entä miten turvaat elintasosi tulevaisuudessa? Näistä ja muistakin kysymyksistä on syytä keskustella hyvissä ajoin etukäteen niin perheen kesken kuin sijoitusjohtajasi kanssa. 

Ota yhteyttä meihin

Private Banking -asiakkaaksi?

0800 19 89 89 (pvm/mpm*)

*paikallisverkkomaksu/matkapuhelinmaksu