Mitä saat, kun sijoitat vastuullisesti?

Vastuullinen sijoittaminen tarjoaa uuden ulottuvuuden sijoittamiseen. Vastuullisten sijoitusten kautta sinulla on mahdollisuus edistää yhteistä hyvää. Lisäksi voit hallita laajemmin sijoittamiseen liittyviä riskejä ja mahdollistaa siten hyvät pitkän aikavälin sijoitustuotot.

Voit sijoittaa vastuullisesti omalla tavallasi

Ei ole olemassa vain yhtä ja ainoaa tapaa sijoittaa vastuullisesti. Vastuullisuuteen liittyviä asioita voidaan tarkastella sijoituspäätösten teossa eri tavoin, samoin niiden painotus voi vaihdella sijoitustavasta riippuen.  Vastuullisia sijoitustuotteitakin on erilaisia riippuen siitä, minkälaisia tavoitteita niillä on.

Sinun tapasi sijoittaa määräytyy sen mukaan, mitä arvostat ja pidät tärkeänä. Uskotko, että sijoittamalla voit auttaa ilmastoa? Vai haluatko varmistaa, että ne yritykset, joihin sijoitat, kunnioittavat ja arvostavat työntekijöitään ja yhteiskuntaa? Haluatko olla tavoitteellinen ja edistää positiivista muutosta, vai kenties jotain muuta?

Keskustelemme ja sparraamme mielellämme kanssasi tavoitteistasi ja siitä, minkälaisia asioita haluat sijoituksissasi painottaa.

Mistä vastuullisessa sijoittamisessa on kyse?

Vastuullinen sijoittaminen tarkoittaa, että sijoituskohteiden valinnassa kiinnitetään erityistä huomiota seuraaviin asioihin:

  • ympäristöasiat, kuten ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuus ja energiatehokkuus
  • sosiaalinen vastuu, kuten ihmisoikeudet, tasa-arvo ja työelämän oikeudet
  • hyvä hallintotapa, kuten korruption ja lahjonnan vastainen toiminta sekä yritysten palkitsemisjärjestelmät

Jos näet termin ESG-sijoittaminen, kyse on samasta asiasta. Termi tulee englanninkielisistä sanoista Environment, Social ja Governance.

Sijoituspäätöksilläsi on merkitystä

Yrityksillä ja niiden toiminnalla on vaikutuksia ihmisiin ja yhteiskuntaan sekä ympäristöön. Uskomme, että yritysvastuuseensa vakavasti suhtautuvat yritykset hallitsevat paremmin riskejä ja ovat paremmin valmistautuneita tulevaisuuteen. Kun sijoitat varojasi, rahoitat samalla yritysten toimintaa. Siksi sijoituspäätöksilläsi on merkitystä.

Näkökulmia vastuulliseen sijoittamiseen - vastuullisen sijoittamisen kasvot

Juttusarjassamme kohtaat ihmisiä, joilla on paljon tietoa ja näkemystä vastuullisuudesta ja vastuullisesta sijoittamisesta. Toivomme, että saat artikkeleista ajattelun aihetta ja uutta näkökulmaa. 

Tätä on Nordea Private Banking

• Tarjoamme sinulle Nordean parhaat palvelut: osaavat asiantuntijat, laajan verkoston ja omiin tarpeisiisi soveltuvaa kokonaisvaltaista neuvontaa.

• Nordea Private Bankingin asiakkaana saat oman sijoitusjohtajan, jonka tehtävänä on sparrata sinua varallisuudenhoidossa ja tehdä siitä mahdollisimman helppoa.

• Kansainvälinen talousjulkaisu Global Finance on valinnut vuonna 2022 ja 2023 Nordean Suomen parhaaksi Private Banking -palveluiden tarjoajaksi.

• Onko mahdollista sijoittaa vastuullisesti ja saada samalla hyvää tuottoa? Meidän mielestämme on, ja vielä enemmänkin. Jokaisella vastuullisella sijoituspäätöksellä voi olla suuri merkitys. 

Infokuva silta - small - PB vastuullisuus

Vastuullisen sijoittamisen kasvot -juttusarja

Vastuullisuus on jatkuvaa harjoittelua

Startup-yrittäjä Matti Tähtinen ostaa punatarratuotteita iltalenkillä ja leikkaa päästöjä kahden startupin perustajana.

Infokuva Matti Tähtinen - small - PB vastuullisuus

Lue Matti Tähtisen haastattelu

Sinua voisi myös kiinnostaa

Haluatko tietää lisää vastuullisesta sijoittamisesta?

Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat lisätietoja palveluistamme.

Jätä yhteydenottopyyntö

Ota yhteyttä meihin

Private Banking -asiakkaaksi?

0800 19 89 89 (pvm/mpm*)

*paikallisverkkomaksu/matkapuhelinmaksu