Betala med Google Pay i butiker, på caféer och på nätet

 • Har du plånboken i botten av väskan? Betala enkelt med mobilen.
 • Blev du törstig mitt under en promenad? Kvittera räkningen med telefonen.
 • Betala tryggt med några tryck.

Två enkla sätt att börja

Om du är kontokund hos Nordea kan du börja använda Google Pay enkelt i mobilbanken. Lika enkelt är det att börja använda den via appen Google Wallet. Med Google Wallet kan du hantera de kort du lagt till och den är bra att ha i telefonen i alla fall.

1. Du har konto i Nordea – börja använda Google Pay i mobilbanken

Nordeas kunder kan enkelt börja använda Google Pay i den bekanta mobilbanken. Försäkra dig bara om att du har den senaste versionen av mobilbanken. Du kan ladda ner appen på din telefon via länken nedan om du ännu inte använder den.

 1. Öppna mobilbanken och välj det betalkort du vill använda.
 2. Välj Detaljer eller Redigera. Klicka på ”Lägg till i Google Pay”.
 3. Registrera dig och godkänn användarvillkoren.

2. Ladda också ner Google Wallet och hantera dina kort enkelt

I appen Google Wallet kan du välja det kort du betalar med och byta betalkort. Du kan också börja använda och aktivera betalkortet direkt i appen Google Pay.

 1. Öppna eller ladda ner Google Wallet.
 2. Klicka på ”Lägg till +” på fliken Betalning och skriv in kortuppgifterna.
 3. Följ anvisningarna och godkänn användarvillkoren för tjänsten.
 4. Bekräfta registreringen av kortet i Nordeas mobilbank. Öppna appen Nordea Mobile och välj ditt kort > Redigera > Hantera enheter > Bekräfta i appen Nordea ID.

Betala med Google Pay

Med Google Pay betalar du snabbt och enkelt på många miljoner köpställen – i butiker, appar och på nätet. Appen är snabb, lättanvänd och säker.

Med smarttelefon i butiker

Google Pay fungerar i alla betalterminaler med funktionen för kontaktlösa betalningar.

 • Om det är ett litet belopp behöver du bara väcka din telefon och hålla den nära terminalen. Det förvalda betalkortet debiteras med ditt köp.
 • Om det är ett större belopp, ska du låsa upp telefonen och hålla den nära betalterminalen. Du behöver inte ens öppna appen. Det förvalda betalkortet debiteras med ditt köp.

Om du vill betala ditt köp med ett annat kort än det förvalda kortet, ska du låsa upp telefonen och öppna appen Google Pay. Därefter ska du välja kortet du vill betala med och föra telefonen nära betalterminalen. Så här enkelt går det till.

Betala snabbt på nätet

Med Google Pay betalar du mycket snabbt på nätet och i appar. Du behöver bara följa betalningsprocessen – så enkelt är det. Du behöver inte ange betalningsuppgifterna.

Kontakta oss

Vill du bli Private Banking-kund?

0200 5000 (lna/msa*)

* lokalnätsavgift/mobilsamtalsavgift