Kom igång med Apple Pay

Med Apple Pay betalar du som Nordeakund dina kortbetalningar tryggt med din iPhone utan att röra betalterminalen. Även över 50€:s köp. Du betalar också enkelt dina nätköp med ett par klick.

Två enkla sätt att börja använda Apple Pay

Du kan lägga till ditt kort i Apple Pay på två olika sätt. Förutsättningen är att du har iOS 11 eller en nyare version. Om du är kontokund hos Nordea kan du börja använda Apple Pay enkelt i mobilbanken. I Apple Watch-smartklockor aktiverar du ditt betalkort med hjälp av appen Apple Wallet.

Kontokunder hos Nordea – börja använda Apple Pay i mobilbanken

Nordeas kunder kan enkelt börja använda Apple Pay i den bekanta mobilbanken. Försäkra dig bara om att du har den senaste versionen av mobilbanken. Om du ännu inte har laddat ner Mobilbanken på din telefon, kan du göra det i App Store. 

  1. Öppna mobilbanken och välj det betalkort du vill använda.
  2. Välj Detaljer eller Redigera > Klicka på ”Lägg till i Plånbok”.
  3. Registrera dig och godkänn användarvillkoren.

Lägg till kortet i smartklockan Apple Watch

Apple Pay fungerar också med smartklockan Apple Watch. Du kan aktivera ditt kort via appen Plånbok och betala kontaktlöst genom att föra din smartklocka nära betalterminalen.

  1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på Min klocka.
  2. Välj Plånbok och Apple Pay.
  3. Lägg till ditt kort genom att följa anvisningarna.
Hur betalar man

Apple Pay - Enkelt, säkert och nära till hands

Säkerhet

Det är tryggt och snabbt att betala på nätet och i appar. Ditt kortnummer lagras aldrig på din Apple-enhet eller på Apples servrar och delas inte heller med köpstället. Apple Pay använder ett enhetsspecifikt nummer och en unik transaktionskod för varje köp. Varje transaktion godkänns genom Touch ID, Face ID eller en kod.

Så här betalar du 

I butik (med iPhone eller Apple Watch)

Håll din iPhone nära betalterminalen och ditt finger på Touch ID-knappen eller identifiera dig med ditt ansikte med hjälp av Face ID. Med Apple Watch dubbelklickar du knappen på sidan och håller Apple Watch mot terminalen. 

I appar eller online-butiker (med iPhone eller iPad)

Välj Apple Pay som betalmetod och bekräfta med ditt fingeravtryck med hjälp av Touch ID eller identifiera dig med ditt ansikte med hjälp av Face ID.

I online-butiker

Välj Apple Pay som betalmetod och bekräfta köpet med din iPhone eller Apple Watch.

Om du inte är kund hos Nordea

Vill du bli Private Banking-kund?

Kontakta oss

0200 5000 (lna/msa*)

* lokalnätsavgift/mobilsamtalsavgift