Yrityksesi päivittäinen liiketoiminta

Yksi yrittäjän suurimmista ilonaiheista on rakentaa yritystä omien ideoidensa ympärille ja nähdä niiden lähtevän lentoon. Vaikka liike-ideasi olisi kuinka omaperäinen ja laadukas, se ei kuitenkaan takaa pitkäkestoista menestystä. Kun alkuhuuma on laantunut, yrityksesi menestyksen ratkaisee päivittäisen liiketoiminnan hoitaminen.

Muista järkevä ajankäyttö

Yrittäjät ja pienyritykset saattavat usein jumittua pieniin yksityiskohtiin ja tuottamattomiin rutiineihin. Sinulle jää enemmän aikaa keskittyä ydinliiketoimintaasi – oli se sitten sovellusten ohjelmointi, kampaamotoiminta tai uusien asuntojen rakentaminen – jos ulkoistat tukitoimintoja, kuten kirjanpidon, kiinteistönhuoltopalvelut, lounasjärjestelyt ja huollot.

Nykyään on tarjolla paljon erilaisia sovelluksia, ohjelmistoja ja digipalveluja, jotka tukevat yrittäjien työtä. Monet aikaa vievät rutiinit on mahdollista automatisoida digitaalisten palveluratkaisujen avulla. Voit esimerkiksi seurata yrityksesi tuloja, menoja ja maksuja sekä määrittää säännöllisesti toistuvia maksutapahtumia muutamalla pyyhkäisyllä älypuhelimellasi. 

Jos hyödynnät yrityksessäsi digitaalisia ratkaisuja ja ulkoistat joitakin prosesseja, sinulle jää enemmmän aikaa käytettäväksi muuhun. Esimerkiksi yrityksellesi sopivia kirjanpitopalveluita on helppo löytää. 

Pysy mukana kilpailussa

Maailma muuttuu, ja niin muuttuvat myös yrityksesi markkinat ja asiakkaiden käyttäytyminen. Monet liikeideat perustuvat tiettyihin trendeihin tai ohikiitäviin ilmiöihin. Oletko miettinyt, miten yrityksesi säilyttää kilpailukykynsä tulevaisuudessakin?

Liiketoimintamallisi, tuotteesi, markkinointisi ja yrityksesi itsessään vaativat jatkuvaa hienosäätöä, ja samalla sinun on myös tarjottava asiakkaillesi helppoja tapoja ostaa tuotteitasi. Juuri nyt monet menestyvät verkkokaupat – ja myös kivijalkakaupat – ovat ottaneet valikoimaansa kätevät mobiilimaksut. Jos tarjoat asiakkaille heidän suosimansa maksutavan, myyntisi kasvaa varmasti.

Pankkinasi me voimme auttaa sinua monissa yritystoimintaan liittyvissä haasteissa. Saat meiltä yrityksesi tarpeisiin ja toimialasi vaatimuksiin räätälöityä neuvontaa: autamme tunnistamaan markkinaolosuhteiden muutoksia ja vastaamaan niihin. Voimme myös suositella työkaluja, jotka tukevat yritystäsi kausivaihteluihin varautumisessa, ajankäytön hallinnassa ja kassavirran suunnittelussa.

Varaudu kausivaihteluun

Kaikilla yrityksillä on kiireisiä ja hiljaisempia sesonkeja. Kysynnän vaihtelu voi aiheuttaa haasteita: monien pienyritysten tulot eivät kata menoja hiljaisempina aikoina eikä yrityksen kapasiteetti riitä kiireisinä aikoina. 

Kausivaihteluiden tasaaminen on yrityksen talouden kannalta tärkeää. Voit miettiä esimerkiksi, onko yrityksessäsi sopivassa suhteessa vakituisia ja määräaikaisia työntekijöitä. Sinun tulee myös varmistaa, että yrityksen kassavirta pysyy tasaisena läpi vuoden esimerkiksi säästö- ja lainajärjestelyjen avulla.

Kassavirta on kaikki kaikessa

Monet aloittavat yritykset epäonnistuvat kassavirran hallinnassa. Ei ole kovinkaan harvinaista, että yritys joutuu lopettamaan toimintansa riittämättömien rahavirtojen vuoksi vaikka itse tulovirta olisikin vakaa. Toisin sanoen, jos et pysty maksamaan tavaran- ja palveluntoimittajiesi laskuja, työntekijöidesi palkkoja, vuokraa ja muita päivittäisiä kuluja, yrityksesi joutuu todennäköisesti lopettamaan toimintansa. 

Kassavirtaan vaikuttavat monet asiat. Me autamme sinua hallitsemaan nykyistä ja tulevaa likviditeettiäsi ja rakentamaan yrityksesi laskutuksen ja maksut kestävälle pohjalle.

Lue lisää kassavirran hallinnasta.