Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Yrittäjyyden tukeminen ja yhteiskuntavastuu

Me uskomme Nordeassa, että hyvät taloustaidot auttavat meitä jokaista menestymään arjessa sekä liike-elämässä.

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Yrittäjyyden tukeminen

Tuemme taloustaitojen vahvistamista ja yrittäjyyttä kaikissa vastuullisuushankkeissamme. Henkilöstön vapaaehtoistyö on olennainen osa yhteiskuntavastuutoimintaamme. Jokainen nordealainen voi tehdä vuosittain kaksi työpäivää vapaaehtoistyötä taloustaitojen ja yrittäjyyden edistämiseksi, sillä on tärkeää, että jokaisella on riittävät yrittäjyyteen vaadittavat tiedot ja taidot. 

Yhteistyökumppanuudet

Tavoitteenamme on tukea yritysten vastuullista kasvua ja innostaa nuoria tulevaisuuden lupauksia yrittäjyyden poluille. Toimimme useiden kumppaneiden kanssa yhteistyössä ja vapaaehtoisemme mentoroivat ja sparraavat vuosittain satoja yrityksiä.

Slush

Slush-small   

Slush on Euroopan johtava sijoittaja ja start up-tapahtuma, joka on nopeasti kansainvälistynyt yli 20.000 osallistujan kokoontumispaikaksi. Slush järjestetään pääasiassa vapaaehtoistyövoimin – myös nordealaiset toimivat tapahtumassa vapaaehtoisina. 

Sekä Slushin että Nordean tavoitteena on yhdistää samanhenkiset ihmiset ja luoda menestymisen ja kansainvälisyyden mahdollisuuksia. 

Nordea on Slushin yksi pääkumppaneista myös vuonna 2019. 

 

KasvuOpen

KasvuOpen-small  

Kasvu Open saattaa olla maailman paras innovaatio kasvuyritysten tukemiseksi! Jyväskyläläinen, koko valtakunnan kattavaksi kasvanut Kasvu Open huomioitiin loistavasta toiminnastaan Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnolla vuonna 2018.

Olemme Kasvu Openin kumppanina sparraamassa kasvuyrityksiä, koska jaamme Kasvu Openin mission – haluamme tehdä Suomesta maailman parhaan kasvuyrityskansan. 

Vuonna 2018 kymmenet nordealaiset Myllärimme sparrasivat yli 250 yritystä. Mylläröinti on vapaaehtoistyötä, jota teemme edistääksemme kasvuyrittäjyyttä.

Kasvuryhmä

startup company small overlay 

Kasvuryhmä on suomalaisten scaleup-yritysten liike, jossa jäsenet auttavat toisiaan kasvamaan maailmaa muuttaviksi menestystarinoiksi. Viemme Suomea yhdessä kohti kukoistavaa, yrittäjyyshenkistä yhteiskuntaa kiihdyttämällä scaleup'ien kasvua ja uudistumista. Jokainen Kasvuryhmäläinen asettaa kasvunsa kompassiksi viiden vuoden päähän 'Törkeän Lupauksen', jonka toteutumista seurataan ja sparrataan yhdessä. 

Me nordealaiset ratkomme yhdessä Kasvuryhmän jäsenten kanssa kasvun haasteita ja tuomme mukaan oman osaamisemme niin rahoituksen kuin liiketoiminnan johtamisen saralta.

 

 

TATin Bisneskurssit

TATn-businesskurssit-small

TATin Bisneskurssit tarjoaa maksuttomia ja digitaalisia oppimateriaaleja lukiolaisille ja ammatillisen puolen opiskelijoille. Laadukkaiden sisältöjen avulla nuoret oppivat talous- ja työelämätaitoja, kaupallista osaamista sekä yrittäjämäistä asennetta.

Nordean vapaaehtoiset toimivat workshopin vetäjinä Bisneskurssien Takeoff-tapahtumassa, joka on Euroopan suurin nuorten bisnestapahtuma. Takeoff järjestetään vuosittain Slushin yhteydessä, ja se kerää yhteen pohjoismaisia opiskelijoita lukioista ja ammatillisista oppilaitoksista. Vapaaehtoisemme myös pitävät talousaiheisia luentoja Bisneskurssien yhteistyökouluissa.

 

Boardman Grow

Boardman-small  

Olemme mukana Boardman Grow-verkoston yhteisessä hankkeessa, jonka tavoitteena on kunnianhimoisesti poistaa kasvun esteet ja antaa parhaat mahdolliset eväät kasvuyritysten johtamiseen, hallitustyöskentelyyn ja kansainvälistymiseen. 

Sparraamme yrittäjiä tärkeiden asioiden äärellä roundtable-keskusteluissa valtakunnallisissa Kaaoksesta Kasvuun-tapahtumissa.

 

Kiuas

handshake small overlay

Kiuas-yrityskiihdyttämö tukee aikaisen vaiheen Startup-yrityksiä tarjoamalla heille korkeatasoista valmennusta, verkostoja, työkaluja sekä toimitilat. Nordean mentorit ovat mukana sekä Kiuas Start- että Kiuas Accelerator-ohjelmissa. 

 

 

 

4H:n Nordea Business Lab

4H-small 

Mitä, jos jokaisella olisi taito tehdä omasta ideasta yritys? Nordea Business Labissa 4H-yrittäjä perustaa ensimmäisen yrityksensä ja Nordean vapaaehtoiset ovat matkassa mukana valmentajina. 

 

2.000 päivää vapaaehtoistyötä

Yrittäjyyden tukeminen on kuulunut Nordean toimintaan jo yli sadan vuoden ajan. Yhteiskuntavastuu näkyy myös esimerkiksi henkilöstön tekemässä vapaaehtoistyössä, jota onkin tehty viime vuonna yhteensä 2.000 päivää esimerkiksi taloustaitojen opetuksen sekä digineuvonnan osalta.