Nordea ID – yrittäjän avainnippu turvalliseen asiointiin

Nordean Tunnuslukusovellus lanseerattiin noin kuusi vuotta sitten korvaamaan paperiset tunnuslukulistat. Nyt Tunnuslukusovelluksen nimi vaihtuu nykyistä käyttötarkoitusta paremmin kuvaavaksi – 14.12. lähtien Tunnuslukusovellus tunnetaan nimellä Nordea ID. Nimimuutoksen yhteydessä lanseerataan myös paljon toivottu QR-koodilla kirjautuminen, joka helpottaa verkkopankkiasiointia.

Yrittäjän avainnippu turvalliseen asiointiin

Yrittäjän avainnippu turvalliseen asiointiin

Nykyään Nordea ID:n avulla on mahdollista hyväksyä maksuja, kirjautua mobiili- ja verkkopankkiin sekä chattailla pankin botin ja sen ihmiskollegojen kanssa. Tunnistautumisella tarkoitetaan jo paljon muutakin kuin pelkästään pankkipalveluihin tunnistautumista: pankkitunnukset ovat avain lähes kaikkeen digitaaliseen asiointiin, niin julkisissa kuin yksityisissä palveluissa. Nordea ID onkin käytössä Suomessa jo lähes kaikilla Nordea henkilöasiakkailla ja useilla yritysasiakkailla.

Näin Nordean sähköisten tunnistautumisratkaisujen tiimistä vastaava Mikko Hiekkataipale avaa tunnistautumisen historiaa:

”Ennen käveltiin konttoriin, näytettiin passi ja siitä virkailija tunnisti oikean henkilön. Näin varmistettiin, etteivät pankkisalaisuudet vuotaneet vääriin käsiin. Nykyisin, kun asiakkaat käyvät konttorissa enää hyvin harvoin, sähköinen tunnistautuminen takaa turvallisen asioinnin verkossa.”

Sitä mukaa, kun palvelut sähköistyvät ja ihmiset yhä enemmän suosivat arkisten asioiden hoitamista virtuaalisesti, kasvavat myös vaatimukset tunnistautumiseen tarkoitettujen sovellusten toimivuudelle ja luotettavuudelle.

Nordea ID mahdollistaa jatkossa QR-koodilla tunnistautumisen
Lataa Nordea ID kahdelle laitteelle
Muista nämä Nordea ID-sovelluksesta

Yrittäjän avainnippu turvalliseen asiointiin

Nykyään Nordea ID:n avulla on mahdollista hyväksyä maksuja, kirjautua mobiili- ja verkkopankkiin sekä chattailla pankin botin ja sen ihmiskollegojen kanssa. Tunnistautumisella tarkoitetaan jo paljon muutakin kuin pelkästään pankkipalveluihin tunnistautumista: pankkitunnukset ovat avain lähes kaikkeen digitaaliseen asiointiin, niin julkisissa kuin yksityisissä palveluissa. Nordea ID onkin käytössä Suomessa jo lähes kaikilla Nordea henkilöasiakkailla ja useilla yritysasiakkailla.

Näin Nordean sähköisten tunnistautumisratkaisujen tiimistä vastaava Mikko Hiekkataipale avaa tunnistautumisen historiaa:

”Ennen käveltiin konttoriin, näytettiin passi ja siitä virkailija tunnisti oikean henkilön. Näin varmistettiin, etteivät pankkisalaisuudet vuotaneet vääriin käsiin. Nykyisin, kun asiakkaat käyvät konttorissa enää hyvin harvoin, sähköinen tunnistautuminen takaa turvallisen asioinnin verkossa.”

Sitä mukaa, kun palvelut sähköistyvät ja ihmiset yhä enemmän suosivat arkisten asioiden hoitamista virtuaalisesti, kasvavat myös vaatimukset tunnistautumiseen tarkoitettujen sovellusten toimivuudelle ja luotettavuudelle.

Nordea ID mahdollistaa jatkossa QR-koodilla tunnistautumisen

Hyvä esimerkki tunnistautumisen kehittymisestä on QR-koodi. 14.12. alkaen Nordean verkkopankkiin on mahdollista tunnistautua tuon tunnistettavan ”häkkyrän” avulla. QR-koodilla tunnistautuminen korvaa perinteisen käyttäjätunnuksen näpyttelyn.

”Koodi itsessään on jo lähes kaikille tuttu. Nyt sen avulla voidaan helpottaa palveluiden käytettävyyttä, kuten esimerkiksi juuri verkkopankkiin kirjautumista nopeasti ja turvallisesti”, kertoo Hiekkataipale.

Koodin käytöllä on merkittävä tietoturvaetu, sillä jokaisella verkkopankkitapahtumalla on aina oma uniikki QR-koodinsa. Kukaan muu ei voi nähdä koodia, sillä se ilmestyy ainoastaan käyttäjän omalle tietokoneelle, ja sen hyväksyminen tapahtuu omalla puhelimella, lähietäisyydeltä.

Lataa Nordea ID kahdelle laitteelle

Sovellus kannattaa ladata ainakin kahteen laitteeseen katoamisen tai rikkoontumisen varalta. Jos esimerkiksi puhelin hukkuu, voi pankkiasioita hoitaa uutta odotellessa varalaitteella, johon sovellus on ladattu. Varalaitteella Nordea ID:n voi jälleen ottaa käyttöön myös uuteen laitteeseen, kun se on hankittu. Kahdelle laitteelle lataamisessa on etunsa myös silloin, jos on tottunut käyttämään työpuhelinta ja henkilökohtaista puhelinta erikseen ja haluaa varmistaa Nordea ID:n olevan aina matkassa mukana. Yhteenkin sovellukseen on mahdollista lisätä useita eri verkkopankkitunnuksia, joiden välillä vaihtaminen käy todella näppärästi.

”Esimerkiksi isännöintitoimistoilla saattaa olla vastuullaan kymmeniä eri taloyhtiöitä, joiden pankkiasioita he hoitavat. Kyllähän se nopeuttaa asiointia, kun verkkopankkiin kirjautuminen onnistuu ilman, että oikeita tunnuksia pitää aina etsiä erillisistä paperilomakkeista”, vinkkaa Hiekkataipale.

Muista nämä Nordea ID-sovelluksesta:

• Nopea, turvallinen ja moderni tapa hoitaa päivittäisiä pankkiasioita.
  • Tarkoitettu Nordean henkilö- ja yritysasiakkaille sekä Finnair Plus Mastercard, Tuohi Mastercard ja Stockmann Mastercard -korttien omistajille.
  • Sovellus toimii loistavasti yhdessä Nordean mobiilipankin, Nordea Mobilen kanssa.
  • Henkilöasiakkaat voivat hoitaa sovelluksella myös pankki-, terveys- ja veropalveluja.

Lataa Nordea ID ja aloita turvallinen tunnistautuminen jo tänään! Tutustu myös Nordea ID:stä ja pankkitunnuksista usein kysyttyihin kysymyksiin