Capital Corporate

Helppoon ja vaivattomaan yrityksen pitkäaikaisen sijoitusomaisuuden hallintaan. Capital Corporate -sijoitussopimus on kapitalisaatiosopimus, jonka puitteissa yritysasiakas voi sijoittaa kustannustehokkaasti yhden sopimuksen alla moniin erilaisiin sijoituskohteisiin.

Capital Corporate Ominaisuudet Sijoituskohteet Capital Corporate

Capital Corporate -sijoitussopimus on yrityksille ja yhteisöille räätälöity pitkän aikavälin sijoitusratkaisu. Sen ansiosta tavoitteellinen pitkäaikainen sijoittaminen ja aktiivinen sijoitustenhoito on entistäkin yksinkertaisempaa. Capital Corporate tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa saman sopimuksen alla rahastoihin, sijoituskoreihin ja sijoitusobligaatioihin.

Edut yritykselle

 • Laaja valikoima sijoituskohteita
 • Mahdollisuus tehdä vaihtoja kuluitta eri sijoitusvaihtoehtojen kesken
 • Mahdollista tuottoa ei veroteta sijoituskohteiden vaihtojen yhteydessä, vaan vasta varoja nostettaessa sopimuksesta tai sopimuksen päätyttyä
 • Sijoitusta koskevia tietoja ei tarvitse erikseen huolehtia kirjanpitoon ja tilinpäätökseen sopimusaikana
Ominaisuudet

Yritys voi valita tavoitteisiinsa ja tarpeisiinsa sopivan kokonaisuuden kattavasta sijoitusvalikoimasta. Capital Corporaten arvo kehittyy valittujen sijoituskohteiden arvonkehityksen mukaan.

Sijoitusvaihtoehdot

 • Tuottokori
 • Nordean rahastovalikoima
 • Sijoitusobligaatiot
 • Vakuutustili

Kapitalisaatiosopimukseen liittyy mahdollisuus saada tuottoa sijoitusten pääoman arvonnousun johdosta, mutta toisaalta myös riski mahdollisesta pääoman arvon menettämisestä. Markkinatilanteesta riippuen sijoitusten arvo voi nousta tai laskea eikä sijoitusten aiempi tuottotaso ole tae tulevasta.

Capital Corporate joustaa yrityksen tarpeiden mukaan

 • Minimisijoitus 5 000 euroa
 • Kertasijoitus, lisäsijoitukset mahdollisia
 • Suositeltava sijoitusaika vähintään 3 vuotta
 • Varat nostettavissa tarvittaessa kesken sopimusajan

Tutustu Nordea Capital Corporaten avaintietoasiakirjaan (pdf, 106 KB)Avautuu uuteen ikkunaan.

Sijoituskohteet

Tuottokori

Tuottokori sopii maltillista tuottoa tavoittelevalle, pitkäjänteiselle säästäjälle ja sijoittajalle. Tuottokori tavoittelee pääoman arvonnousua pitkällä aikavälillä. Tavoite pyritään saavuttamaan hoitamalla sijoituskoria aktiivisesti ja noudattamalla selkeää sijoitusstrategiaa. Aktiivinen hoito tarkoittaa korin sijoitusten ja riskitason jatkuvaa seuraamista ja tarvittavien muutosten tekemistä harkitusti. Sijoitusstrategian perustana on sijoitusten hajauttaminen valtionlainoihin, yrityslainoihin, osakkeisiin ja kiinteistöihin. Sijoituskori sisältää kotimaisia ja kansainvälisiä sijoituskohteita.
Tutustu Tuottokorin sääntöihin (pdf, 47 KB)Avautuu uuteen ikkunaan.

Osakekorit

Nordea Osakekorien avulla pääset helposti mukaan suurten suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehitykseen. Valittavanasi on 14 NASDAQ OMX Helsingin pörssissä noteerattua yhtiötä, joista voit rakentaa oman osakesalkkusi. Sopimukseesi liitetty Osakekori koostuu yhden pörssiyhtiön osakkeista ja sen arvonkehitys seuraa kyseisen osakkeen kokonaistuottoa. Kokonaistuotto muodostuu osakkeen kurssikehityksestä ja osinkotuotosta.

Nordean tarjoamat Osakekorit sopivat sinulle, jos
 • olet kiinnostunut sijoittamaan suomalaisiin yhtiöihin.
 • seuraat kotimaisen osakemarkkinan kehitystä ja tunnet osakemarkkinoiden riskit.
 • haluat mukaan valittujen suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehitykseen.

Tutustu tästä Nordean tarjoamiin Osakekorien sääntöihin (pdf, 228 KB)Avautuu uuteen ikkunaan.

Lisää hajautusta sijoitusobligaatioilla

Voit liittää sijoitussopimukseesi myös Nordea Henkivakuutuksen valitsemia sijoitusobligaatioita niiden merkintäaikana.  Kulloinkin valittavina oleviin sijoitusobligaatioihin voit tutustua Nordean verkkopankissa.

Nordea-rahastot

Jos haluat itse hoitaa sijoitustasi, valittavanasi on Nordea-rahastojen kattava valikoima. Voit valita joko yhden tai useamman osake- korko- tai yhdistelmärahaston ja vaihtaa valitsemiasi rahastoja markkinatilanteen mukaan.

Lisätietoja rahastoista saat Rahastot Nyt -palvelusta.

Vakuutustili sopii väliaikaiseksi sijoituskohteeksi

Jos haluat matalariskisen sijoitusvaihtoehdon vakuutussäästämiseen ja -sijoittamiseen, kannattaa sinun tutustua Vakuutustiliin, joka tarjoaa markkinoiden heilahdellessa parkkipaikan sijoitetuille varoillesi. Vakuutustili sopii myös erityisen hyvin väliaikaiseksi kohteeksi etsiessäsi uutta sijoituskohdetta.

Vakuutustilin arvonkehitys on sidottu Nordea Pankin tarjoamaan euromääräisen shekkitilin korkoon. Tilin korko on yhden viikon euriborkorko, vähennettynä marginaalilla, joka on tällä hetkellä 0,4 %. Jos yhden viikon euriborkorko on alempi kuin 0,4 %, ei laskennallista tuottoa kerry lainkaan. Vakuutustilille lasketaan päivittäin arvo, jonka muutos vastaa tilille maksettavaa päiväkorkoa. Tiliin sidotuille säästöille kertyvästä tuotosta ei voimassaolevan verolainsäädännön mukaan peritä korkotulon lähdeveroa. 

Vakuutustili on Nordea Henkivakuutus Suomi Oy:n hallinnoima tili.