Vauhtia ulkomaankauppaan

nordea-fi-ulkomaankauppa-banner-700x250

Avullamme saat ulkomaankaupan kukoistamaan

Haluatko saada yrityksesi viennin vetämään ja tuonnin sujumaan? Voimme auttaa yritystäsi saamaan enemmän myyntiä vähemmällä vaivalla ja jopa pienemmillä kustannuksilla – ja välttämään monet ulkomaankaupan sudenkuopat. Meidän avullamme takaat myös, että kassa ei kuivu kaupan kasvaessa.

  • Lisää myyntiä
  • Säästä aikaa ja vaivaa
  • Säästä kustannuksissa
  • Estä kassan kuivuminen ja saa rahat käyttöösi nopeasti
  • Vältä yllätystappiot

Kysy tarkemmin, miten Yrityspalvelustamme.

Lisää myyntiä Säästä aikaa ja vaivaa Säästä kustannuksissa Rahat käyttöön nopeasti Vältä yllätystappiot Lisää myyntiä

Lisää myyntiä

Usein yritykset haluavat pelata vientikaupassa varman päälle. Jos vaadit asiakkailtasi etumaksun euroissa, on riski asiakkaan maksukyvystä minimoitu. Toisaalta silloin suuri osa mahdollisista kaupoista jää ehkä toteutumatta. 

Suurin riski ulkomaankaupassa on usein nimittäin se, ettei kauppa käy. Potentiaalisten asiakkaiden toiveita kannattaa siksi kuunnella. 

Useimmat asiakkaasi haluavat käydä kauppaa omassa valuutassaan ja maksavat mieluummin myöhemmin kuin etukäteen. Me voimme tarjota ratkaisuja, joilla sinun toiveesi ja asiakkaasi toiveet voidaan yhdistää: asiakkaan hinnat ovat vakaat, hän voi käyttää omaa valuuttaansa ja saada jopa maksuaikaa. Samalla sinä itse saat kuitenkin euroja riittävän nopeasti ja riskittömästi. 

Anna asiakkaalle turvaa 

Joskus asiakkaat vaativat kaupan ehtona lisätakeita siitä, että sinä myyjänä pystyt vastaamaan sitoumuksistasi. Me voimme tarjota niitä pankkitakausten muodossa. Nordea on yksi maailman vakavaraisimmiksi luokitelluista pankeista, ja siksi meidän antamamme takaukset voivat todella kallistaa vaa'an sinun eduksesi. 

Pidä asiakkaiden hinnat vakaina 

Kun annat asiakkaille hinnastot heidän valuutassaan, mieti jo valmiiksi miten mahdolliset valuuttakurssimuutokset siirretään hintoihin. Järkevintä on pitää langat omissa käsissä niin, että sinun ei tarvitse häiritä asiakkaitasi jatkuvilla hintamuutoksilla. Valuuttasuojauksilla voit vaimentaa kurssivaihteluita niin, että voit itse miettiä milloin hintoja kannattaa muuttaa etkä ole markkinoiden armoilla.

Säästä aikaa ja vaivaa

Helpota arkeasi

Asiakkaiden toiveisiin mukautuminen ei tarkoita, että sinun pitää tehdä omasta arjestasi vaikeaa. Meidän avullamme voit automatisoida maksuprosessejanne ja säästää aikaa ja rahaa.

Voit myös ulkoistaa reskontran hoitamisen ja perinnän meille osana Laskuluotto-palveluamme

Vaikka annat asiakkaasi maksaa heidän omassa valuutassaan, voit itse päättää avaatko valuuttatilin vai annatko valuutan kurssaantua automaattisesti eurotilillesi. 

Valuuttasuojauksetkaan eivät ole meillä monimutkaisia ja vaivalloisia. Mietimme yhdessä kanssasi sinulle sopivamman suojausratkaisun. Joustava valuuttasuoja on yleensä vaivattomin ratkaisu. Suojauksen yhteissumma ja valuuttakurssi sovitaan alussa. Kun valuutta sitten aikanaan saapuu, se vaihtuu käden käänteessä euroiksi ennalta sovittuun kurssiin, riippumatta markkinoiden käänteistä.

Säästä kustannuksissa

Säästä kustannuksissa

Avullamme voit säästää ulkomaankaupassa automatisoimalla ja yksinkertaistamalla maksuprosesseja. Lisäksi voimme antaa sinulle valttikortteja hintaneuvotteluihin ulkomaisten asiakkaiden ja toimittajien kanssa. Voit tehdä itsestäsi entistä luotettavamman kumppanin toimittajasi silmissä, ja saada vastineeksi edullisemmat ostohinnat. Meidän avullamme tämä on mahdollista. Voit ehdottaa toimittajalle maksua hänen omassa valuutassaan tai tarjota Nordean antamia maksutakauksia. Tällä tavalla saatat saada alennusta jopa useita prosentteja.

Rahat käyttöön nopeasti

Estä kassan kuivuminen ja saa rahat käyttöösi nopeasti

Avullamme voit lisätä käytössäsi olevan rahan määrää. Voimme varmistaa, että maksut saapuvat nopeasti perille. Usein voit saada rahat jo ennen kuin asiakkaasi on maksanut. Näin voit saada rahat käyttöösi nopeasti ilman, että asetat asiakkaillesi maksuajan suhteen vaatimuksia, jotka voivat kaataa kaupan. 

Jos teet hankintoja ulkomailta, voit hankkia avullamme maksuaikaa edullisesti. Voimme helpottaa tileilläsi olevien rahojen käyttämistä. Yhdistämällä hajanaiset tiliratkaisut saat vapautettua varoja ja siirrettyä konsernin rahavarat sinne, missä niitä kulloinkin kipeimmin tarvitaan. Meidän palvelumme auttavat sinua pysymään jatkuvasti tietoisena siitä, missä rahasi ovat.

Vältä yllätystappiot

Vältä yllätystappiot

Ulkomaankaupassakaan kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan. Onneksi suuri osa yllätyksistä on sellaisia, että voit varautua niihin. 

Joskus ulkomaisen asiakkaan kyky tai halu maksaa katoaa. Johtuu tämä sitten asiakkaasta itsestään tai hänen kotimaansa tilanteesta, me voimme vähentää tai poistaa tämän riskin teiltä helposti ja edullisesti. Tällöin voit luottaa Nordeaan: maksu tapahtuu, tapahtui kaukaisessa maassa mitä tahansa. 

Ei ole yllätys, että valuuttakurssit voivat muuttua yllättäen. Me tarjoamme helppoja vaihtoehtoja näiden yllätysten varalle. Voit sopia kanssamme ennalta vaihtokurssin. Jos sinulla esimerkiksi on projekti, josta tulet saamaan vuoden aikana 200 000 dollaria, voimme sopia, että nämä dollarit vaihdetaan seuraavan vuoden aikana yhteen ja samaan kiinteään kurssiin.