Mielen-rauhaa yrittäjän arkeen

Harva pärjää vain hyvällä onnella. Kaikkea ei voi aina ennakoida, useimpiin asioihin on kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa ja varautua – myös taloudellisesti. Nordea MyLife -henkilövakuutus on järkevä lisäturva elämän ikävimpien yllätysten varalle.

Yrittäjän turvaksi Tutustu tarkemmin Yrittäjän turvaksi

Oletko miettinyt, miten sinä, yrityksesi tai perheesi selviäisi, jos joutuisit pitkäaikaiselle sairauslomalle tai joutuisit pysyvästi työkyvyttömäksi? 

Meillä Suomessa yrittäjä on itse vastuussa sosiaaliturvansa tasosta. Usein tämä turva ei kuitenkaan ole riittävä esimerkiksi vakavan sairauden yllättäessä. Henkilövakuutuksella voit helposti täydentää lakisääteistä vakuutusturvaasi juuri sinun ja yrityksesi tilanteeseen sopivaksi. 

Nordea MyLife on henkilövakuutus, joka toimii lisäturvanasi elämän ikävimpien yllätysten varalle. Se tuo taloudellista turvaa sinulle ja läheisillesi sekä suojaa yritystoimintasi jatkuvuutta

 • vakavan sairauden
 • pysyvän työkyvyttömyyden ja
 • kuoleman varalta.

Tutustu tarkemmin Nordea MyLifen vakuutusturviin sekä tilanteisiin, joissa vakuutuskorvaus voi tuoda sinulle ja läheisillesi sekä yrityksellesi apua.

Vakavan sairauden yllättäessä menee arki hetkessä uusiksi sekä sairastuneella itsellään että hänen läheisillään. Sairauden hoitoon ja toipumiseen voi kulua runsaasti voimia ja rahaa, ja normaaleista arjen menoista voi hetkessä tulla ylivoimaisia. Pitkä sairausloma voi pahimmillaan pysäyttää yritystoiminnan. 

Arki voi säilyä mahdollisimman ennallaan, kun sairauden vaikutusta talouteen ei tarvitse miettiä liikaa. Nordea MyLifen vakuutuskorvaus on mahdollista käyttää haluamallasi tavalla juuri siihen, mikä sinulle, läheisillesi tai yritystoiminnallesi on tärkeintä. Korvaus voi mahdollistaa esimerkiksi

 • nopean hoitoon pääsyn,
 • talouden tasapainottamisen toipumisaikana,
 • arjen ja yritystoiminnan kuluista selviämisen,
 • sijaisen palkkaamisen yritykseen tai
 • kevennetyn työhönpaluun parantumisen jälkeen.

Korvattavia sairauksia ovat:

 • Syöpä
 • MS-tauti
 • Sydäninfarkti
 • Akuutti pallolaajennus
 • Sepelvaltimon ohitusleikkaus
 • Aivohalvaus
 • Munuaisten vajaatoiminta
 • Suuri elinsiirto

Korvaus maksetaan kertakorvauksena diagnoosin tai hoitotoimenpiteen jälkeen. Vakuutetulle itselleen maksettava korvaus on veroton.

Mikäli yrityksessäsi on useampia työntekijöitä, suosittelemme vakavan sairauden turvaa otettavaksi kaikille työntekijöille samantasoisena.

Jos menetät työkykysi pysyvästi, voi vaikutus myös tulevaisuuden tuloihisi olla suuri. Tulotaso voi jäädä lopullisesti matalaksi - jopa alle puoleen entisestä. Myös vanhuuseläkkeen määrä laskee oleellisesti tulotason putoamisen myötä.

Pysyvän työkyvyttömyyden vakuutuskorvauksella voit paikata tulevien vuosien tulotason menetystä, jos menetät työkykysi lopullisesti sairauden tai tapaturman myötä. Pysyvän työkyvyttömyyden vakuutusturva on sinulle erityisen tärkeä, mikäli tulosi vaikuttavat läheistesi, kuten puolisosi tai lastesi, toimeentuloon. 

Vakuutuskorvaus maksetaankertakorvauksena, ja se on käytettävissä haluamallasi tavalla. Vakuutetulle itselleen maksettava korvaus on veroton. Pysyvän työkyvyttömyyden toteaminen vaatii yleensä vähintään vuoden jatkuneen yhtäjaksoisen työkyvyttömyyden, jolloin kuntouttamisesta ja kouluttamisesta kaikkiin uusiinkin ammatteihin on luovuttu.

Turva kuoleman varalta - eli tutummin henkivakuutus - on järkevä valinta, jos tulosi vaikuttavat läheistesi toimeentuloon. Erityisen tärkeä henkivakuutus on silloin, kun sinulla on huollettavia lapsia tai olet perheen pääasiallinen tulonlähde. Henkivakuutuksen avulla on mahdollista turvata myös yritystoimintaa.

Henkivakuutus ei tuo rakasta ihmistä takaisin, mutta vakuutuksesta saatava korvaus auttaa läheisiä taloudellisesti arjessa eteenpäin. Korvaus on mahdollista käyttää esimerkiksi

 • läheisten toimeentulon turvaamiseen,
 • lainojen takaisinmaksuun,
 • perintöveroihin tai
 • yritystoiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi.

Korvaus maksetaan sairauden tai tapaturman aiheuttaman kuoleman johdosta haluamillesi edunsaajille.

Tutustu tarkemmin

Tarkemmat tiedot Nordea MyLifen vakuutusturvien sisällöstä saat tuoteselosteesta (pdf, 1 MB)Avautuu uuteen ikkunaan sekä ehdoista (pdf, 78 KB)Avautuu uuteen ikkunaan.

Voit hakea Nordea MyLife -henkilövakuutusta, kun olet 18-63-vuotias ja asut pysyvästi Suomessa. Vakuutusturvan määrässä ei ole ylärajaa. Vakuutuksen hinta muodostuu yksilöllisesti ja siihen vaikuttavat ikäsi, valittavien vakuutusturvien turvamäärät sekä vakavan sairauden turvassa tupakointi. Vakuutusmaksut ovat pääsääntöisesti vähennyskelpoisia yrityksen verotuksessa, lisätietoja saat yrityksen vero-oppaasta. 

Jos terveydentilastasi johtuen emme voi myöntää sinulle kuolemanvaraturvaa ja pysyvän työkyvyttömyyden turvaa koko laajuudessaan, voit ottaa nämä turvat tapaturmien varalta.

Soita asiakaspalveluumme Nordea Business Centreen 0200 2121 (mpm/pvm) ma-su 24h/vrk ja varaa aika verkkoneuvotteluun tai konttoriin. Autamme valitsemaan juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivat vakuutusturvat.

Nordea MyLifen myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy (Y-tunnus 0927072-8). Yhtiö myy vakuutuksia asiamiehenään toimivan Nordea Bank AB (publ), Suomen sivuliikkeen kautta. Tarkat vakuutuskorvausten perusteet sekä eri turviin liittyvät korvausrajoitukset ilmenevät vakuutusehdoista sekä niiden merkitystä tarkemmin selventävästä tuoteselosteesta. Yleisistä korvausrajoituksista on säädetty vakuutussopimuslaissa.  Verotiedot 1.1.2018 tilanteen mukaan. Verotus voi muuttua sopimusaikana.

Neuvoja vakuutuksista

Hand turning pages  

Verotus? Edunsaajamääräys?

Lue tietoa vero-oppaasta ja edunsaajamääräyksestä