Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Tunnuslukusovellus yritysasiakkaalle

Käyttämällä tunnuslukusovellusta voit luopua paperisesta tunnuslukukortista ja tunnuslukujen yliviivauksesta. Sovelluksella voit vahvistaa tapahtumia verkko- ja mobiilipankissa sekä tunnistautua Nordea Business Centressä. Samalla tunnuslukusovelluksella voit hoitaa sekä henkilökohtaisia että yrityksesi pankkiasioita. Ohjeet tunnuslukusovelluksen käyttöönottoon löydät tältä sivulta.

Hyvä asiakkaamme,

Huomioithan että paperisten tunnuslukukorttien käyttö on päättynyt.

Yritysten verkkopalveluihin kirjaudutaan nyt joko tunnuslukusovelluksella tai tunnuslukulaitteella. Tässä muutama käyttöönottoa helpottava vinkki:

Tunnuslukusovellus

Jos olet saanut Nordealta tekstiviestin ja ohjeet kirjautua Yrityksen asiakirjat -palveluun, voit ottaa tunnuslukusovelluksen käyttöön heti itsepalveluna. Palveluun voit tunnistautua suomalaisen pankin henkilöasiakkaan verkkopankkitunnuksilla. Käyttöönoton ohjeet löydät tältä sivulta. Huomioithan, että sovellus kannattaa aina ladata ainakin kahteen laitteeseen mahdollisen katoamisen tai rikkoontumisen varalta.

Tunnuslukulaite

Mikäli et halua ottaa tunnuslukusovellusta käyttöösi, tunnuslukulaitteen voit tilata Omapostilla (nordea.fi /omaposti). Kerro viestissäsi yrityksen nimi ja y-tunnus ja että haluat tilata tunnuslukulaitteen. Lue lisää tunnuslukulaitteesta. 

Voit ottaa uuden tunnistautumisen ratkaisun käyttöösi myös soittamalla Nordea Business Centreen puh. 0200 2121 (klo 8-20). Huomioithan, että palvelussamme on ajoittain jonoa uudistuksesta johtuen.

Mikä on tunnuslukusovellus?

Tunnuslukusovellus on osa Nordean pankkitunnuksia. Tunnuslukusovellus on mobiililaitteeseen ladattava sovellus, jolla voit tunnistautua ja vahvistaa tapahtumia verkko- ja mobiilipankissa sekä Nordea Business Centressä. 

Vinkki: tunnuslukusovellus kannattaa asentaa useampaan mobiililaitteeseen. 

Mikäli et voi käyttää tunnuslukusovellusta, ota käyttöösi tunnuslukulaite. Lue lisää tunnuslukulaitteesta.Avautuu uuteen ikkunaan 

Tunnuslukusovelluksen edut

 • Pankkitunnukset aina mukana mobiililaitteessasi.
 • Ei enää erillistä tunnuslukukorttia eikä tunnuslukujen yliviivausta.
 • Tunnusluvut eivät lopu kesken.
 • Helppokäyttöinen ja turvallinen.
 • Teet helposti maksun lisävahvistuksen.
 • Varmistat, että soitto tulee Nordeasta.
 • Vahvistat turvallisesti verkko-ostostesi maksut.

Millä laitteella sovellus toimii?

Tunnuslukusovellus toimii iPhone- ja Android-puhelimilla sekä iPad- ja Android-tableteilla, joilla käytössä seuraavat käyttöjärjestelmäversiot:

 • iOS 10 ja uudemmat
 • Android 6 ja uudemmat.

Miten toimia, jos puhelimesi vaihtuu tai katoaa?

 • Kirjaudu yrityksen verkkopankkiin vanhan mobiililaitteesi tunnuslukusovelluksella, tunnuslukulaiteella tai tunnuslukutaulukolla.  Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta kirjautua verkkopankkiin, olethan yhteydessä Nordea Business CentreenAvautuu uuteen ikkunaan
 • Valitse asetukset > Ota tunnuslukusovellus käyttöön 
 • Vahvistuksen jälkeen saat Tunnusluvut –sovelluksen aktivointikoodin verkkopankin postiin. Väliaikainen PIN-koodi saapuu kirjeitse 2-5 pankkipäivän kuluessa.
 • Asenna tunnuslukusovellus uuteen mobiililaitteeseesi sovelluskaupasta.
 • Käyttöönottoa varten tarvitset sekä kertakäyttöisen aktivointikoodin ja väliaikaisen pin-koodin. 
 • Huom. Jos syötät aktivointikoodin ennen väliaikaisen pin-koodin saapumista, aktivointikoodi ei enää toimi. Aktivointikoodi ja väliaikainen PIN-koodi tulee syöttää samaan aikaan uuden laitteen käyttöönoton yhteydessä sovellukseen. 

Jatka asennusta sovelluksen ohjeiden mukaisesti, kuvankaappaukset löydät alempaa.

Mikäli mahdollista, asenna tunnuslukusovellus useampaan kuin yhteen mobiililaitteeseen. 

Lataa tunnuslukusovellus nyt

Sovelluskauppaan
Aloita tunnuslukusovelluksen käyttö yritysasiakkaana

Näin otat sovelluksen käyttöön

Käyttöönottoon saat apua myös soittamalla Nordea Business Centreen numeroon 0200 2121. 

1.

Lataa Tunnusluvut-sovellus mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Jos sinulla on jo tunnuslukusovellus esim. henkilökohtaisessa käytössä, niin katso ohje toisen käyttäjätilin lisäämiseksiAvautuu uuteen ikkunaan.

2.

Kun sovellus on ladattu, aloita tunnuslukusovelluksen käyttöönotto verkkopankissa.

3.

Vahvistettuasi käyttöönoton verkkopankissa, saat sovelluksen aktivointikoodin verkkopankin postiin. Väliaikainen PIN-koodi toimitetaan sinulle kirjeitse 2-5 päivän kuluessa. Tarvitset molempia Tunnusluvut -sovelluksen aktivoinnissa.
Ethän näppäile aktivointikoodia sovellukseen ennen kuin olet saanut PIN-koodin postitse.

4.

Saatuasi väliaikaisen PIN-koodin postitse, voit edetä seuraavaan vaiheeseen ja jatkaa sovelluksen käyttöönottoa mobiililaitteessasi. Tarvitset käyttöönotossa sekä aktivointikoodin että väliaikaisen PIN-koodin.

Ota tunnuslukusovellus käyttöön verkkopankissa 1/2
Viimeistele käyttöönotto mobiilissa 2/2
Käyttäjätilin lisääminen
Käyttöönotto Corporate Netbankissa

Turvallisuus

Pankkitunnusten turvallinen käyttö

Älä koskaan luovuta pankkitunnuksiasi kenenkään toisen käyttöön. Opettele käyttäjätunnus ja tunnuslukusovelluksen PIN-koodi ulkoa. Säilytä käyttäjätunnus erillään sovelluksesta.

Miten sovellus toimii?

Antaessasi henkilökohtaisen PIN-koodisi tunnuslukusovellukseen, antaa sovellus sinulle vaihtuvia, tapahtumakohtaisia tunnuslukuja. Mikäli mobiililaitteessasi on datayhteys, lähettää sovellus tunnusluvun Nordeaan suojatussa verkossa puolestasi. Ilman datayhteyttä sovellus näyttää tunnusluvun mobiililaitteesi ruudulla, josta kopioit sen itse käyttämääsi palveluun.

Sovelluksen turvallisuus koostuu neljästä tekijästä: PIN -koodi, mobiililaite, tunnusluvut ja yhteys. Muista aina varmistaa, että käyttämäsi laite on suojattu pääsykoodilla. Tarkista jokainen tapahtuma ennen vahvistamista jotta voit varmistua siitä, että tapahtuma on itse tekemäsi. 

PIN-koodi

PIN-koodi

 • Vain sinun tiedossasi.
 • PIN -koodi on sovellus- ja laitekohtainen.
 • Sovellus lukittuu 24 tunniksi, jos annat PIN -koodin väärin viisi kertaa peräkkäin.
 • PIN -koodia ei tallenneta mobiililaitteeseen, vaan se pyyhitään pois laitteen muistista heti, kun kertakäyttökoodin laskenta on tehty.
Tunnusluvut
Mobiililaite
Yhteys