Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Tunnuslukusovellus yritysasiakkaalle

Tunnuslukusovelluksella voit vahvistaa tapahtumia verkko- ja mobiilipankissa sekä tunnistautua Nordea Business Centressä. Samalla tunnuslukusovelluksella voit hoitaa sekä henkilökohtaisia että yrityksesi pankkiasioita.

Hyvä asiakkaamme,

Huomioithan että paperisten tunnuslukukorttien käyttö on päättynyt.

Yritysten verkkopalveluihin kirjaudutaan nyt joko tunnuslukusovelluksella tai tunnuslukulaitteella. Tässä muutama käyttöönottoa helpottava vinkki:

Tunnuslukusovellus

Jos olet saanut Nordealta tekstiviestin ja ohjeet kirjautua Yrityksen asiakirjat -palveluun, voit ottaa tunnuslukusovelluksen käyttöön heti itsepalveluna. Palveluun voit tunnistautua suomalaisen pankin henkilöasiakkaan verkkopankkitunnuksilla. Käyttöönoton ohjeet löydät tältä sivulta. Huomioithan, että sovellus kannattaa aina ladata ainakin kahteen laitteeseen mahdollisen katoamisen tai rikkoontumisen varalta.

Tunnuslukulaite

Mikäli et halua ottaa tunnuslukusovellusta käyttöösi, tunnuslukulaitteen voit tilata Omapostilla (nordea.fi /omaposti). Kerro viestissäsi yrityksen nimi ja y-tunnus ja että haluat tilata tunnuslukulaitteen. Lue lisää tunnuslukulaitteesta. 

Voit ottaa uuden tunnistautumisen ratkaisun käyttöösi myös soittamalla Nordea Business Centreen puh. 0200 2121 (klo 8-20). Huomioithan, että palvelussamme on ajoittain jonoa uudistuksesta johtuen.

Ohjeet tunnuslukusovelluksen käyttöön

Täältä löydät ohjeet tunnuslukusovelluksen käyttöönottoon, käyttäjätilin lisäämiseen tai miten toimia, jos puhelimesi vaihtuu tai katoaa.

Mikä on tunnuslukusovellus?

Tunnuslukusovellus on osa Nordean pankkitunnuksia. Tunnuslukusovellus on mobiililaitteeseen ladattava sovellus, jolla voit tunnistautua ja vahvistaa tapahtumia verkko- ja mobiilipankissa sekä Nordea Business Centressä. 

Vinkki: tunnuslukusovellus kannattaa asentaa useampaan mobiililaitteeseen. 

Mikäli et voi käyttää tunnuslukusovellusta, ota käyttöösi tunnuslukulaite. Lue lisää tunnuslukulaitteesta. 

Tunnuslukusovelluksen edut

 • Pankkitunnukset aina mukana mobiililaitteessasi.
 • Tunnusluvut eivät lopu kesken.
 • Helppokäyttöinen ja turvallinen.
 • Teet helposti maksun lisävahvistuksen.
 • Varmistat, että soitto tulee Nordeasta.
 • Vahvistat turvallisesti verkko-ostostesi maksut.

Millä laitteella sovellus toimii?

Tunnuslukusovellus toimii iPhone- ja Android-puhelimilla sekä iPad- ja Android-tableteilla, joilla käytössä seuraavat käyttöjärjestelmäversiot:

 • iOS 10 ja uudemmat
 • Android 6 ja uudemmat.

Lataa tunnuslukusovellus nyt

Sovelluskauppaan
Aloita tunnuslukusovelluksen käyttö yritysasiakkaana

Näin otat tunnuslukusovelluksen käyttöösi

Lataa Nordea Tunnusluvut-sovellus mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Jos sinulla on jo Tunnusluvut-sovellus henkilökohtaisessa käytössä, voit kätevästi lisätä samaan sovellukseen yrityksen käyttäjäprofiilin.

 1. Aktivoidaksesi Tunnusluvut-sovelluksen tarvitset aktivointikoodin sekä väliaikaisen PIN-koodin. Saat koodit soittamalla Nordea Business Centreen 0200 2121.
 2. Kun olet saanut molemmat koodit voit aloittaa aktivoinnin. Tunnuslukusovellus ohjaa sinua kaikissa vaiheissa. Syötä ohjeiden mukaisesti aktivointikoodi ja väliaikainen PIN-koodi sovellukseen. 
 3. Valitse henkilökohtainen PIN-koodi, jota käytät jatkossa aina, kun kirjaudut tai vahvistat maksuja. Nimeä lopuksi myös käyttäjäprofiilisi. 
 4. Tunnusluvut-sovellus on nyt valmiina käyttöön!
Käyttäjätilin lisääminen
Jos puhelin vaihtuu tai katoaa

Turvallisuus

Pankkitunnusten turvallinen käyttö

Älä koskaan luovuta pankkitunnuksiasi kenenkään toisen käyttöön. Opettele käyttäjätunnus ja tunnuslukusovelluksen PIN-koodi ulkoa. Säilytä käyttäjätunnus erillään sovelluksesta.

Miten sovellus toimii?

Antaessasi henkilökohtaisen PIN-koodisi tunnuslukusovellukseen, antaa sovellus sinulle vaihtuvia, tapahtumakohtaisia tunnuslukuja. Mikäli mobiililaitteessasi on datayhteys, lähettää sovellus tunnusluvun Nordeaan suojatussa verkossa puolestasi. Ilman datayhteyttä sovellus näyttää tunnusluvun mobiililaitteesi ruudulla, josta kopioit sen itse käyttämääsi palveluun.

Sovelluksen turvallisuus koostuu neljästä tekijästä: PIN -koodi, mobiililaite, tunnusluvut ja yhteys. Muista aina varmistaa, että käyttämäsi laite on suojattu pääsykoodilla. Tarkista jokainen tapahtuma ennen vahvistamista jotta voit varmistua siitä, että tapahtuma on itse tekemäsi. 

PIN-koodi

PIN-koodi

 • Vain sinun tiedossasi.
 • PIN -koodi on sovellus- ja laitekohtainen.
 • Sovellus lukittuu 24 tunniksi, jos annat PIN -koodin väärin viisi kertaa peräkkäin.
 • PIN -koodia ei tallenneta mobiililaitteeseen, vaan se pyyhitään pois laitteen muistista heti, kun kertakäyttökoodin laskenta on tehty.
Tunnusluvut
Mobiililaite
Yhteys