Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Työeläkevakuutukset

Työeläkevakuutus on osa lakisääteistä sosiaaliturvaa. Se takaa yrittäjälle ja yrityksen työntekijöille toimeentulon työkyvyttömyyden ja vanhuuden varalle. Varma on palveleva työeläkevakuuttamisen asiantuntija ja Nordean kumppani työeläkeasioissa.

Yritys

Aloittava yritys

TyEL-vakuutus työntekijälle

TyEL-vakuutuksella järjestät työntekijöillesi eläketurvan. Työntekijöiden eläkkeet lasketaan heidän työansioistaan ja kustannetaan työnantajien ja työntekijöiden TyEL-maksuilla.

TyEL-vakuutus on pakollinen

Työnantajana vastuullasi on TyEL-vakuutuksen ottaminen ja työntekijöiden ansioiden ilmoittaminen työeläkeyhtiölle. Työntekijän eläketurva on järjestettävä kuukauden kuluessa ensimmäisestä palkanmaksusta.

Katso tarkemmin kenet vakuutat TyEL:n mukaanAvautuu uuteen ikkunaan

TyEL-vakuutus koskee Suomessa tehtävää työtä

Suomessa tehty työ vakuutetaan pääsääntöisesti Suomessa työnantajan tai työntekijän kansalaisuudesta riippumatta. Myös Suomesta ulkomaille lähetetty työntekijä tulee useimmiten vakuuttaa TyEL:n mukaan.

Lisätietoa työnantajalle TyEL-vakuuttamisestaAvautuu uuteen ikkunaan

Toimiva yritys

Varma on työeläkeyhtiöistä vakavaraisin ja edullisin. Vahvan vakavaraisuuden ja tehokkaan toiminnan ansiosta maksamme alan parhaimmat asiakashyvitykset.

Vakavaraisuus ja edullisuus näkyvät asiakkaille suurempina asiakashyvityksinä eli pienempinä vakuutusmaksuina. Varman perustehtävä on eläkkeiden turvaaminen ja siksi sijoitamme eläkemaksuina kerätyt varat tuottavasti ja turvaavasti nykyisiä ja tulevia eläkeläisiä varten. Olemme turvallinen kumppani, sillä tuottava sijoitustoiminta vahvistaa vakavaraisuuttamme.

Siksi Varmasta saa TyEL-vakuutuksen edullisimmin. 

Siirrä työeläkevakuutukset nyt Varmaan 

Voit nyt helposti siirtää yrityksesi työeläkeasiat Varman hoidettavaksi.

Vaivattomimmin se käy soittamalla meille numeroon 010 244 4850 tai  Varman sivuiltaAvautuu uuteen ikkunaan.

Yrittäjä

Aloittava yrittäjä

Yrittäjälle YEL

YEL-työtulo vaikuttaa yrittäjän eläke- ja sosiaaliturvaan.

YEL-vakuutusta ottaessasi sinun tulee määritellä työtulosi eli oman työsi rahallinen arvo. YEL-työtulo on eläke- ja sosiaaliturvasi perusta. Työtulo kannattaa alusta saakka arvioida oikein ja pitää ajan tasalla, koska sillä turvaat toimeentulosi elämäntilanteiden muuttuessa. Työtuloa et voi muuttaa takautuvasti. 

 YEL-maksut määräytyvät työtulon perusteella. Kannattaa muistaa, että YEL-maksut ovat vähennyskelpoisia verotuksessa.

Tarkista tarvitsetko TyEL-vakuutuksenAvautuu uuteen ikkunaan

Toimitko jo yrittäjänä?

Palvelut yrittäjälle

Varmassa hoidat työeläkeasiasi helposti ja sinulle sopivalla tavalla. Saat käyttöösi laajan asiantuntemuksemme, joka kattaa:

  • YEL- ja TyEL-vakuuttamisen
  • ulkomaantyöskentelyn vakuuttamisen
  • työkykyjohtamisen työkalut
  • työeläkekuntoutuksen
  • rahoituspalvelut
  • toimitilat
  • eläkeasiat.

Yrittäjälle olemme palveleva ja asiantunteva kumppani. Hoidamme yrittäjän eläkeasiat sujuvasti. Tarjoamme verkkotyökaluja ja muita sähköisiä asiointipalveluita yrittäjän työtä ja arkea helpottamaan.

Tervetuloa tutustumaan palveluihimme osoitteessa varma.fiAvautuu uuteen ikkunaan

Palvelemme ja neuvomme aina mielellämme myös puhelimitse, 010 244 4850 (arkisin klo 8-17) yrittäjän työeläkevakuutuksiin liittyvissä asioissa.  Vaivattomimmin se käy myös sähkopostitse if.amrav@itnyym tai klikkaamalla lisätietoja.

Uuden yrittäjän etu

Uutena yrittäjänä saat Varmasta 22%:n alennuksen ensimmäisen 48 kk:n YEL-maksuista. 

Lisätietoa yrittäjälle YEL-vakuuttamisestaAvautuu uuteen ikkunaan