Airplane flying past containers over water

Valitse valuutta oikein

Valitse valuutta oikein ja vauhdita liiketoimintaasi ulkomailla

Ulkomaankaupassa paikallisen valuutan käyttäminen on usein järkevää. Valitsemalla oikean valuutan voit saavuttaa monenlaisia etuja, kuten kustannussäästöjä tai parempaa asiakastyytyväisyyttä.

Ostaako yrityksesi tuotteita ulkomailta?

Ulkomaisella toimittajallasi saattaa olla eurohinnoissaan riskilisääkurssivaihteluiden varalta. Jos tarjoudut tekemään ostosi toimittajasi paikallisessa valuutassa, poistuu heidän valuuttariskinsä ja siten voit saada paremman ostohinnan tai paremmat maksuehdot.

Myykö yrityksesi tuotteita ulkomaille?

Jos asiakkaasi maksaa sinulle muussa kuin omassa valuutassaan, hän ei tiedä etukäteen tarkalleen, paljonko sinun tuotteesi hänelle maksavat. Voit parantaa asiakastyytyväisyyttä ja lisätä myyntiä antamalla asiakkaallesi hinnaston tai tarjouksen hänen omassa valuutassaan.

Älä anna valuuttariskin nakertaa katettasi!

Ulkomaankaupassa paikallisen valuutan käyttö on usein järkevää. Valuuttakurssimuutokset saattavat kuitenkin aiheuttaa turhaa riskiä, koska ostojesi ja saamistesi euroarvo vaihtelee valuuttakurssien mukana. Kurssien ennustaminen on mahdotonta ja siksi onkin järkevää eliminoida kurssimuutosten vaikutus tulokseen. Voit välttää kurssimuutosten aiheuttamat yllätykset lukitsemalla valuuttamääräisten ostojesi tai saamistesi valuuttakurssin.