Valitse yrityksellesi sopivin maksutapa

Laskujen maksaminen on helpompaa kuin koskaan. Eri maksutavat on suunniteltu erilaisille yrityksille ja erilaisiin tarkoituksiin. Monet yritykset käyttävät useampaa kuin yhtä maksutapaa yrityksen tarpeista riippuen.

Mitä maksutapojen valinnassa kannattaa ottaa huomioon?

Teetkö hankintoja kaupoissa vai verkossa?

Suurin osa yrityksistä tekee hankintoja molemmissa, vaikkakin verkkokaupat ovat selvästi suositumpia. Ostosten tekemiseen voi yleensä käyttää yrityksen maksukortteja ja mobiilimaksuja sekä kivijalkakaupoissa että verkossa.

Jos haluat seurata yrityksesi rahankäyttöä, ota käyttöösi yritysasiakkaan mobiilipankki ja seuraa tilitapahtumiasi reaaliajassa helposti ja nopeasti.

Teetkö ostoksia kotimaassa vai ulkomailla?

Monet yritykset tekevät ostoksia molemmissa. Kun ostat tuotteita ja palveluita kansainvälisiltä toimittajilta, voit käyttää yrityksesi maksukorttia verkko-ostoksiin tai maksaa laskut kansainvälisillä tilisiirroilla verkkopankissa.

Huomioithan, että muissa EU-maissa toimivat tavaran- tai palveluntoimittajat eivät lisää laskuunsa arvonlisäveroa. Tällöin sinun on toimitettava erikseen yrityksesi alv-numero.

Matkustatko ulkomailla osana yritystoimintaa?

Jos teet liikematkoja ulkomaille, tarvitset kansainvälisen maksukortin yrityksesi liikematkakustannuksia varten. Voit valita sekä luotto- että pankkikortin yrityksesi käyttöön. 

Luottokortti helpottaa esimerkiksi hotellivarausten ja muiden matkakustannuksien kanssa. 

Lue lisää korttivalikoimastamme.

Työntekijöinä freelancereita, vakituisia tai määräaikaisia työntekijöitä?

Vakituisten työntekijöiden palkat eivät yleensä muutu kovin usein, joten voit määrittää palkat toistuviksi maksuiksi yrityksen verkkopankissa tai erillisessä taloushallinnon ohjelmassa. 

Määräaikaisten ja osa-aikaisten työntekijöiden sekä freelancerien kohdalla tilanne voi olla toinen. Ota käyttöön työajanseuranta, jotta tiedät, kuinka paljon kullekin työntekijälle maksetaan kuukausittain. Voit maksaa palkat verkkopankissa tai mobiilipankissa yrityksesi koosta riippuen, mutta monissa tapauksissa voi olla kaikkein kätevin vaihtoehto. Lue lisää Siirto-palvelusta.

Käyttääkö yrityksesi lukuisia vai vain muutamia tavarantoimittajia?

Jos yritykselläsi on paljon tavaran- ja palveluntoimittajia, joille on maksettava eri aikoina ja lyhyellä aikavälillä, kannattaa harkita helppoja maksutapoja, joiden avulla saat laskut nopeasti maksuun sitä mukaa kun niitä tulee. Mobiilipankin ja mobiilimaksusovellusten yhdistelmä voisi sopia tähän parhaiten.

Jos yritykselläsi on vain muutamia vakituisia tavaran- ja palveluntoimittajia, sopimukset kannattaa tehdä niin, että voit maksaa kaikki laskut 1–2 kertaa kuussa eivätkä laskujenmaksurutiinit häiritse päivittäistä toimintaasi.

Verkkopankissa voit määrittää helposti toistuvia maksuja, jotta esimerkiksi vuokranmaksusta ei tarvitse huolehtia joka kuukausi erikseen.

Ota meihin yhteyttä

Varmistetaan, että yrityksesi maksut hoituvat mahdollisimman sujuvasti. Tarjoamme sinulle ratkaisun, joka on räätälöity yrityksesi tarpeisiin ja rutiineihin. Ota yhteyttä omaan neuvojaasi tai Nordea Business Cetnreen.