Yrittäjyyden riskit korostuvat poikkeusoloissa

Yritysten rahoituspäällikkö Mikko Kaminen suosittelee vaikeina aikoina yrityksiä katsomaan eteenpäin ja varautumaan myös tuleviin riskeihin: ”Poikkeusoloista nousemista helpottaa, kun tietää liiketoiminnan riskien olevan hyvin hallinnassa.”

Risk Management campaign - Mikko Kaminen - 4

Elämme hyvin erikoista ajanjaksoa rajoituksineen, joiden vaikutukset näkyvät pk-yritysten toiminnassa tänään ja tulevaisuudessa. Monessa yrityksessä on viime aikoina herätty keskustelemaan riskeistä ja niiltä suojautumisesta. Silti edelleen liian moni suomalainen yritys kantaa valtaosan riskeistään itse. 

Yksi vaikeimmista, mutta tärkeimmistä puheenaiheista ovat henkilöriskit. Kaikissa yrityksissä tulisi miettiä näitä asioita ja keskustella niistä avoimesti. Kannattaa pohtia, miten esimerkiksi yhden osakkaan kuolema tai vakava sairastuminen vaikuttaisi koko yrityksen kykyyn jatkaa toimintaansa, sanoo Mikko. Yrittäjän MyLife henkilövakuutuksella yritys voi helposti turvata yrityksen avainhenkilöt vakavan sairauden, kuoleman ja pysyvän työkyvyttömyyden varalta. Tulevaisuutta voi suunnitella vapaammin, kun yrittäjän henkilökohtainen talous ja osakassopimus on turvattu.

Tapaan usein myös asiakkaita, jotka ovat huolestuneita investointiensa kannattavuudesta, Mikko jatkaa. Liiketoiminnan budjetointia ja kassanhallintaa helpottaa, jos lainanhoitokulut ovat hyvin ennakoitavissa. Korkosuojauksella yritys voi tehdä lainanhoitokuluistaan ennustettavia pitkällä aikavälillä, mikä tuo mielenrauhaa liiketoiminnan kehittämiseen. Korkotaso on ollut pitkään poikkeuksellisen matalalla, mutta tämä ei tarkoita, että matalat korot jatkuvat ikuisesti.  Lainan korko kannattaakin lukita juuri silloin, kun korkotaso on matala, Mikko muistuttaa.

Viestini yritysten avainhenkilöille on, että riskeiltä on suojauduttava silloin, kun kaikki on vielä hyvin. Yritystoiminnassa kannattaa varautua erilaisiin tilanteisiin, sillä ikävät uutiset tulevat liian usein yllätyksenä, tiivistää Mikko.  

*Nordea MyLife -vakuutuksen kuolemanvaraturvan myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy ja muut vakuutusturvat Nordea Vakuutus Suomi Oy. Yhtiöt myyvät vakuutuksia asiamiehenään toimivan Nordea Bank Oyj:n kautta.

Turvaa yrityksesi jatkuvuus ja taloutesi nyt helposti henkilövakuutuksella

  • Moni yritys unohtaa hallita sitä kaikkein tärkeintä riskiä, eli yrittäjään itseensä ja yrityksen avainhenkilöihin liittyvää riskiä. 
  • Yrittäjän ja muiden avainhenkilöiden työpanoksella on iso merkitys Pk-yrityksen liiketoiminnalle. Miten käy yritystoiminnan jatkuvuuden, jos jotain ikävää sattuu? Onko avainhenkilöinen henkilökohtainen talous turvattu? 
  • Nordean MyLife -henkilövakuutuksella voit turvata yrityksen avainhenkilöt vakavan sairauden, kuoleman ja pysyvän työkyvyttömyyden varalta. Turvien tasot mitoitetaan aina jokaisen asiakkaan tarpeen mukaiseksi. 
  • Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin soitamme sinulle. Huolehditaan tämä yhdessä kuntoon jo tänään!

Suojaa yrityslainasi tulevalta korkojen nousulta

  • Mitä enemmän yritykselläsi on suojaamatonta lainaa, sitä suurempi on korkojen nousuun liittyvä riski. Korkosuojaamalla yrityksesi lainat sinun ei tarvitse huolehtia korkojen noususta.
  • Korkosuojauksella teet lainanhoitokuluista ennustettavia ja varmistat, että korkomuutokset eivät aiheuta epäsuotuisaa kassavirta- ja tulosvaihtelua. 
  • Edullinen korkosuoja kannattaakin lukita nyt, kun korkotaso on matalalla. Näin pääset nauttimaan matalista koroista myös tulevaisuudessa ja lukitset lainasi kuukausierän vuosiksi eteenpäin. 
  • Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin soitamme sinulle. Huolehditaan tämä yhdessä kuntoon jo tänään!

Haluatko keskustella henkilövakuuttamisesta tai korkosuojauksesta?

Jätä yhteydenottopyyntö, soitamme sinulle Avautuu uuteen ikkunaan