SEPA-suoraveloitus

SEPA-suoraveloitus mahdollistaa palvelujen tilaamisen ja maksamisen yli rajojen Euroopan alueella.

Maksajan SEPA-perussuoraveloitus Lisätietoja Ehdot Valtakirja Maksun palautus Maksajan SEPA-perussuoraveloitus

Maksajan SEPA-perussuoraveloitus

Maksajan SEPA-perussuoraveloitus on suoraveloituspalvelu, jota voit käyttää euromääräisissä laskuissa koko euromaksualueella.

SEPA-perussuoraveloituspalvelun käyttö edellyttää palvelusopimusta Nordean kanssa. Sopimuksen teet omassa asiointikonttorissasi. Valtakirjan annat suoraan laskuttajalle.

Edut:

 • Helppo tapa maksaa rajat ylittäviä toistuvia laskuja ajoissa ja oikeilla tiedoilla.
 • Kun sinulla on yksi eurotili, voit tilata palveluja sekä koti- että ulkomaisilta yrityksiltä ja maksaa niitä.
 • Samat säännöt koskevat kaikkia tapahtumia: kaikkien osapuolten (sekä laskuttajan että maksajan) on noudatettava samoja sääntöjä kaikissa tapahtumissa.
 • Maksun palautusmahdollisuus.
Lisätietoja

Erot kansalliseen suoraveloitukseen

 • Mahdollistaa rajat ylittävän suoraveloituksen Euroopassa.
 • Myös kertaluontoinen suoraveloitus on mahdollinen.
 • Valtakirja annetaan aina laskuttajalle, ei pankille.
 • Palvelusopimuksen avaamisen jälkeen laskuttaja voi veloittaa tiliä maksajan ja laskuttajan tekemän kauppasopimuksen perusteella.
 • Pankkiin ei tarvitse ilmoittaa laskuttajakohtaisia tietoja, palvelun käyttö ei tarkista laskuttajan tietoja.
 • Nordealla ei ole tietoa siitä, onko valtakirja olemassa tai onko valtakirjan antaneella oikeus tilinkäyttöön.
 • Laskuttajalla on vastuu valtakirjojen ajantasaisuudesta.
 • Laskuttaja ei voi varmistua valtuutuksessa annetun tilinumeron oikeellisuudesta tai valtuutuksen antajan tilinkäyttöoikeudesta.
 • Maksajalla on oikeus suoraveloitetun maksun palautukseen kahdeksan (8) viikkoa veloituksesta rahat-takaisin-takuulla.


Yritykselläsi tulee olla Nordean kanssa voimassaoleva palvelusopimus. Sopimus avataan konttorissa ennen  ensimmäistä veloitusta. Veloitus tehdään vain kerran eräpäivänä, mikäli tilillä ei ole katetta, maksu hylätään ja sinulle toimitetaan katteettomuusilmoitus postitse.

Ehdot

Tutustu palvelun ehtoihin ennen sopimuksen tekoa ja palvelun käyttöönottoa.

Ehdot:

SEPA-suoraveloituksen erityiset ehdot maksajalle (pdf, 37 KB)Avautuu uuteen ikkunaan
Valtakirja

Valtakirja

Tarjotessaan SEPA-perussuoraveloitusta maksutapana laskuttaja antaa sinulle valtakirjan täytettäväksi. Valtakirja annetaan aina laskuttajalle, ei pankille.

Valtakirjan pakolliset tiedot on määritelty Eurooppa-tasoisesti European Payment Council:issäAvautuu uuteen ikkunaan. Allekirjoittamalla valtakirjan valtuutat laskuttajan veloittamaan antamaasi maksutiliä kauppasopimuksen maksuehtojen mukaisesti. Valtakirjalle antamasi veloitustili tulee olla sama tili, minkä liität Nordean palvelusopimukseen. Sinulla tulee olla valtuudet tilin käyttöön.

Laskuttaja ei voi varmistua valtuutuksessa annetun tilinumeron oikeellisuudesta tai valtuutuksen antajan tilinkäyttöoikeudesta. Valtakirjan muutoksista tulee sopia suoraan laskuttajan kanssa.

Pankki ei saa valtakirjaa tietoonsa vaan laskuttaja vastaa valtakirjan tietojen ajan tasaisuudesta. Mikäli haluat peruuttaa valtakirjan tai muuttaa maksutapaa, tulee sinun olla suoraan yhteydessä laskuttajaan ja sopia laskuttajan kanssa maksamisesta.

Maksun palautus

Maksun palautus

SEPA-perussuoraveloitus mahdollistaa maksun palautuksen kahdeksan (8) viikon ajan siitä, kun maksu on veloitettu tililtä. Mikäli haluat jo veloitetun maksun palautuksen, ole yhteydessä asiointikonttoriisi.. Maksu palautetaan samalle tilille, miltä se veloitettiin. Olet laskuttajasi kanssa kauppasopimuksessa sopinut kaupan ehdoista sekä maksamisen tavasta, muutoksista tulee sopia yhdessä laskuttajan kanssa.

Mikäli tililtä on ilman perustetta, voimassaolevaa valtakirjaa, veloitettu maksu, ole yhteydessä asiointikonttoriisi toimenpiteitä varten. Mikäli ilmoitus perusteettomasta veloituksesta tulee 13 kuukauden sisällä veloituksesta, ottaa pankki sen käsittelyyn. Sinulla tulee olla veloitukseen liittyvät dokumentit mukanasi konttorikäynnillä.

Neuvoja laskutuksesta ja maksamisesta

Cargo ship  

Avullamme saat ulkomaankaupan kukoistamaan

Voimme auttaa yritystäsi saamaan enemmän myyntiä vähemmällä vaivalla ja jopa pienemmillä kustannuksilla.

Hand turning pages  

IBAN ja BIC

Kansainvälinen tilinumero ja pankin yksilöivä tunniste.