Lånelöfte

Mies istuu sohvalla vauva sylissään. 

Var förberedd när du hittar rätt hem

Skaffa ett lånelöfte på förhand

Fyll i ansökan i nätbanken
Öppnas i nytt fönster

Lånelöfte är kostnadsfritt

När du har lånelöftet klart är det lätt att gå på bostadsvisningar och ge en offert genast när du hittar en bostad du tycker om. Lånelöftet är kostnadsfritt och binder inte dig på något sätt. Du ansöker om lån smidigt i nätbanken.

Jag är kund hos Nordea Jag är inte kund hos Nordea Beräkna månatliga avbetalningar Jag är kund hos Nordea

Tips för ansökan om lönelöfte

Lainalupaus  

Fundera på hur stort bostadslån du behöver. Med hjälp av Lånekalkulatorn Med hjälp av lånekalkylatorn kan du jämföra olika alternativ genom att ändra månadsraten, lånetiden eller räntan. Kalkylera även din budget för att få en uppskattning om dina inkomster och utgifter. 

Som kund hos Nordea kan du ansöka om lånelöfte smidigt med nätbankens bostadslåneansökan. Du får beslutet till nätbankens kundpost eller per telefon inom tre bankdagar. 

Efter att du fått ett lånelöfte kan du lämna en offert på ditt nya hem. Ett giltigt lånelöfte försnabbar bostadsaffären och lånebeslutsprocessen. Med lånelöftet klart får du ett bättre förhandlingsläge jämfört med andra som är intresserade av samma bostad. 

Lånelöftet är ett bindande beslut för banken som lovar att finansiera ditt bostadsköp på avtalade villkor.  Lönelöftet gäller en månad och du kan förnya det genom att ringa Nordea Kundtjänst. Uppgifterna i lånelöftet samt lånets belopp kontrolleras då lånelöftet förnyas.

Jag är inte kund hos Nordea

Om du ännu inte är kund hos Nordea fyll i bostadslåneansökan via länken. Efter att du ansökt om bostadslån får du snabbt ett låneförslag. Utifrån uppgifterna som du gett anger det preliminära låneförslaget hur stort lånebelopp du eventuellt kan få och med vilken ränta. Du kan fortsätta att följa din plan och kartlägga bostäder som passar dig.

Det preliminära låneförslaget binder varken dig eller banken.

Vi vill ha dig som kund hos Nordea! När du är kund hos Nordea kan du snabbt och enkelt uppdatera ditt låneförslag till ett bindande lånelöfte. Med lånelöftet klart får du ett bättre förhandlingsläge jämfört med andra som är intresserade av samma bostad.

Vi kontaktar dig inom en bankdag efter att du skickat ansökan.

Beräkna månatliga avbetalningar

Råd om boende

Man sitting thinking by house  

Tryggare boende med ränteskydd

Med rätt slags ränteskydd har du ekonomin i skick också när marknadsräntorna ändras markant.

Woman looking out of window  

Två alternativ

Med FlexAmortering kan du månatligen återbetala bostadslånet flexibelt. Du kan också välja en längre amorteringsfri period genom att ändra lånets betalningsplan.