Ungdomar 13-17 år

0 euro 

Visa Electron och bankkoder

Med Nordeas banktjänster sköter du smidigt och tryggt dina penningärenden.

Dagliga bankärenden Banktjänster för dig som är under 18 år Spara Dagliga bankärenden

Med Nordeas banktjänster sköter du dina penningärenden enkelt och tryggt.

Brukskonto för lön och veckopeng

Ett bankkonto är det viktigaste när du ska sköta dina egna bankärenden. Brukskonto passar till exempel för din veckopeng eller lönen från ditt sommarjobb. Större belopp lönar det sig att flytta till ett sparkonto med bättre ränta.

Med bankkoder sköter du behändigt dina bankärenden

När du fyllt 15 år kan du sköta dina bankärenden i nätbanken och per telefon med hjälp av bankkoder. Du kan bland annat kontrollera dina kontouppgifter, överföra pengar från ett konto till ett annat och betala räkningar.

Visa Electron – kortet som fungerar överallt i världen 

Det lönar sig att ansluta ett Visa Electron till Brukskontot. Med kortet kan du betala inköp från ditt konto och ta ut kontanter i automat både i Finland och utomlands. På kortet kan du ha dygnsvisa gränser för betalningar och uttag. När du använder ditt kort reserveras beloppet för köpet eller uttaget på ditt konto.

Banktjänster för dig som är under 18 år

Om du ännu inte fyllt 18 år behöver du i allmänhet föräldrarnas eller andra intressebevakares tillstånd för att öppna banktjänster.

Om du fyllt 15 år och har egna förvärvsinkomster kan du

  • självständigt öppna ett Brukskonto på vårt kontor. Du kan också själv bestämma vem som har rätt att använda ditt konto.
  • ansluta bankkoder och Visa Electron till ditt Brukskonto. Som minderårig får du dem avgiftsfritt.
  • öppna ett Förmånskonto på vårt kontor.
Då förblir en stor del av de dagliga banktjänsterna avgiftsfria och dessutom får du många andra prisvärda råd och förmåner.
Spara

Spara – och förverkliga din dröm

Vill du ha en digikamera, en ny cykel eller en mobil med alla tänkbara extrafunktioner? Öppna ett separat konto för sparande, så får du ränta på dina pengar. Du kan göra insättningar till exempel varje månad – eller bara då du har extra pengar.

FörmånsKonto

Om du tillsammans med din familj hör till Fördelsprogrammet, kan du öppna ett FörmånsKonto för sparande. Räntan och priset på FörmånsKontot beror på vilken nivå i Fördelsprogrammet din familj tillhör