Kort

Figur betalinstrument och mobiltelefonen 

Telefon och betalinstrument i ett

Ladda ned Nordea Pay på din telefon
Sommartips för hur du använder ditt kort Alla kort Sommartips för hur du använder ditt kort

Nordeas kort är behändiga också på semester

Se till att din semester blir lyckad och kontrollera i förväg att du har ett kort som passar just dig och de korttjänster som du behöver. Ditt kort hjälper dig också på resor eftersom alla Nordeas kort fungerar internationellt såväl som betalningsmedel som uttagskort.

Kom ihåg följande åtgärder innan du åker:

  1. Använd gärna kreditegenskapen hos kortet då du betalar resor och andra inköp som betalas i förväg. Nordea Mastercard Gold har en fortlöpande reseförsäkring för utlandsresor som gäller när minst 75 procent av rese- och övernattningskostnaderna har betalats med kortets kreditegenskap.
  2. Du kan ansöka om en höjning av kreditlimiten för ditt Nordeakort om du vill försäkra dig om att din semesterkassa räcker till. Och kom ihåg att det lönar sig att ha fler kort med dig på semesterresan. Kolla vårt omfattande kortutbud och beställ ett kort behändigt under Kort i nätbanken.
  3. Det finns mycket som du själv kan göra för att förbättra säkerheten på ditt kort. Kontrollera att utomstående inte får reda på din pinkod. Före och efter resan kan du ändra på det geografiska användningsområdet för ditt kort i nät- och mobilbanken för att avgränsa användningen av ditt kort geografiskt. Kom ihåg att också utnyttja den dygnsvisa säkerhetsgränsen efter dina behov. Om ditt kort förkommer, ring genast spärrtjänsten för kort (+358 20 333).
  4. Om du glömmer pinkoden på semestern kan du lätt kolla den i nätbanken. Kom ihåg att inför semestern ladda ned apparna Nordea Mobil och Nordea Koder på din telefon. Med dessa appar kan du uträtta alla ärenden som berör kort och konton.

Visste du att

Om du har köpt en produkt till ett pris på minst 100 euro till hemmet eller fritidsbostaden och betalat den med kreditegenskapen hos ditt Nordea Credit- eller Nordea Gold-kort kan du utnyttja Produktskyddsförsäkring som ingår i kortet.

Alla kort

Nordea Gold

Ett kort för även större anskaffningar

Med Nordea Gold-kortet betalar du även större anskaffningar och får omfattande försäkringsskydd

Nordea Credit

Flexibel ekonomi varje dag

Nordea Credit-kortets kreditfunktion ger flexibilitet i din vardagliga ekonomi

Nordea Debit

Betala smidigt genom att visa kortet vid kassan

Med funktionen för kontaktlös betalning kan du betala inköp på under 25 euro snabbt och enkelt utan att knappa in pinkoden

Nordea Electron

Ett betalkort utan åldersgräns

Nordea Electron är ett tryggt kontoinstrument som passar utmärkt också för de minsta i familjen

Stockmann MasterCard

Du har stamkunds-förmånerna alltid med dig

Med Stockmann MasterCard utnyttjar du enkelt och utan årsavgift förmånerna i Stockmanns stamkundsprogram

Finnair Plus MasterCard

Kreditkortet för globetrotter

Med Finnair Plus MasterCard samlar du Finnair Plus-poäng för varje inköp med kreditkortet

TUOHI MasterCard

Betalinstrument också för större inköp

TUOHI MasterCard är ett betaltids- och kreditkort. Prisskyddsförsäkringen i kortet garanterar marknadens billigaste inköp.