Näitä sijoitusjohtaja seuraa

Mitä uutislähteitä Private Banking Lapin sijoitusjohtaja Jaakko Heikkinen seuraa? Mistä muualta hän hankkii taloustietoa?

Dataa ja twiittejä reaaliajassa 

”Ison osan päivittäisestä uutisvirrasta luen puhelimesta tai tabletilta. Seuraan aktiivisesti esimerkiksi Twitteriä ja erityisesti Nordean ekonomistien ja osakeanalyytikoiden nopeasti reagoivia, teräviä twiittejä. Luen mobiilisti markkinadataa reaaliajassa. 

Jaakko Heikkinen 230x346

Nordean aamu- ja viikkoraportit ovat tietenkin tärkeitä; viikkoraportista katson aina myös videon. Niiden lisäksi pidän erittäin kiinnostavana Viikon osake -poimintaa. 

Nämä kaikki saan Nordea Investorista, joka on palvelu myös kaikille asiakkaillemme, jolla on verkkopankin kaupankäyntipalvelu. Tietotekniikan sovellukset ovat mainioita nopean tiedon seuraamisessa. Kerron näistä mahdollisuuksista usein asiakkaillekin. Sekin on palvelua, joka voi helpottaa asiakkaan arkea.”

Paperilehtiä vastapainoksi 

”Otsikkotason pintatietoa juoksee ruudulla paljon päivän mittaan. Siksi on mukavaa kotona selailla vaihteeksi paperilehtiä, vaikkapa Kauppalehteä tai Talouselämää.” 

Finlandia-voittajat 

”Jossain vaiheessa tavoitteenani oli, että ottaisin joka vuosi lukulistalleni Finlandia-palkintoehdokkaat. Eipä ole onnistunut, koska lapsiperheen arjessa on omat haasteensa. Finlandia-voittajan luen kuitenkin, ja joskus rentoudun dekkarin parissa.  Enemmän taidan lukea kuitenkin talouteen liittyvää kirjallisuutta. Voin suositella esimerkiksi Kuisman ja Keskisarjan teosta Erehtymättömät, joka on jännittävä kuvaus Suomen pankkikriisistä. Yleensä luen kirjat paperisina, mutta Björn Wahlroosin Talouden kymmenen tuhoisinta ajatusta latasin hiljattain tabletille.”

Talousviisaat 

”Nordealaisista viiltävää analyysia – muun muassa Twitterissä – tarjoavat esimerkiksi Jan von Gerich (@JanVonGerich) ja Kristian Tammela (@KristianTammela). Sixten Korkmania arvostan myös. Hänen kirjansa Talous ja utopia on omalla suosikkilistallani kärkipäässä.”

Puhelin

”Lähimmät kollegat työpaikalla ovat toki tärkeitä keskustelukumppaneita, mutta myös puhelimet ovat kuumana päivittäin. Täällä Lapissa, jossa etäisyydet ovat pitkiä, puhelin- ja videoneuvottelut ovat arkipäivää.”

Osakesäästäjät 

”Kuulun Kemi-Tornion Osakesäästäjiin. Kuukausittaisissa kokouksissa kuulemme erilaisia sijoitustarinoita. Tällä hetkellä meillä on työn alla osakesalkun rakentaminen yhdistykselle. Kokouksissa on joskus myös vierailijoita. Hyvin mielenkiintoista on kuulla muiden pankkien ja pankkiiriliikkeiden markkinakatsauksia.“


Alkuperäinen artikkeli kokonaisuudessaan on ilmestynyt PB Magazinen numerossa 2/2015.

Bli kund