Visste du att du även kan sköta dessa ärenden i mobilbanken?

Nordeas mobilbank har många praktiska och mångsidiga funktioner och egenskaper. I mobilbanksappen kan du behändigt kolla saldot på ditt konto eller värdet på dina placeringar. Men visste du att du också kan sköta många andra bankärenden i mobilbanken?

Ändra det geografiska användningsområdet för ditt kort genast

Har det någon gång hänt dig att ditt kreditkort inte fungerar i utlandet? I mobilbanken kan du lätt kolla om kortanvändningen för tillfället har begränsats till exempel till Finland eller Norden. I mobilbanken är det lätt att ändra säkerhetslimiterna och de geografiska användningsområdena för kort, och ändringarna träder omedelbart i kraft.

Så här fungerar det: Logga in på mobilbanken och välj kortet vars uppgifter du vill kolla eller ändra. Välj inställningar i kortuppgifterna.

Du kan sköta bankärenden effektivt via chatten

Chatten i mobilbanken betjänar dig även i personliga bankärenden. Via chatten sköter du dina ärenden snabbt och lätt fast på en offentlig plats utan att utomstående hör dig.

Så här fungerar det: Logga in på mobilbanken och välj chatt i sidomenyn uppe till vänster. Samtidigt ser du den uppskattade väntetiden.

Med streckkodsläsaren är det lätt att betala fakturor

Har du använt den behändiga streckkodsläsaren för att betala pappersfakturor? Du kan avläsa streckkoden i fakturans nedre kant med kameran i din telefon. Då behöver du inte mata in fakturauppgifterna. Med streckkodsläsaren är det lättare att betala pappersfakturor än med datorn.

Så här fungerar det: Gå i mobilbanken till den punkt där du skulle mata in fakturauppgifterna. Högst upp på skärmen ser du en bild på en streckkod. Se till att det inte finns några skuggor på streckkoden och att kameran fokuserar på koden. Telefonen avläser koden automatiskt.

Betala fakturorna som du har fått per e-post med hjälp av en virtuell streckkodsläsare

Pappersfakturorna betalar du med hjälp av en streckkod som kameran kan avläsa. De fakturor som du får per e-post innehåller vanligtvis en virtuell streckkod. Med hjälp av den virtuella streckkoden är det både lätt och snabbt att betala en sådan faktura i mobilbanken.

Så här fungerar det: Kopiera den virtuella streckkoden, dvs. den långa sifferserien, i fakturan som du har fått per e-post. Gå i mobilbanken till punkten där du skulle mata in uppgifterna om fakturan som du tänker betala. Tryck på bilden på streckkoden högst upp på skärmen så aktiveras telefonens kamera. Välj på nytt bilden på streckkoden där det också syns siffror under koden. Ange den virtuella streckkoden. Det är lättast att göra det med telefonens funktion ”kopiera och klistra” (dvs. copy-paste). 

Med valutakalkylatorn kan du konvertera andra valutor till euro

Med hjälp av valutakalkylatorn i mobilbanken konverterar du andra valutor till euro till exempel i samband med nätinköp. Valutakalkylatorn är också ett bra hjälpmedel då du reser utanför eurozonen. Valutakalkylatorn fungerar även om du inte har loggat in på mobilbanken och du kan också använda den utan internetuppkoppling. 

Så här fungerar det: Öppna mobilbanken och välj valutakalkylatorn i menyn. Du kan också använda valutakalkylatorn utan att vara inloggad i mobilbanken.

I mobilbanken sköter du dagliga bankärenden enkelt och säkert.

Nordeas Toni Frosterus gav tipsen om användningen av mobilbanken.

Riikka Karppinen skrev artikeln som publicerades 30.6.2017. Den ursprungliga artikeln finns på nordea.fi.

Ladda ned mobilbanken

Ladda ned appen här

Gå tillbaka till sidorna för studerande