Lähimaksukortti maksupäätteen päällä

Om kortet inte fungerar

Då du ändrar kortinställningar fungerar kortet bättre och du kan fortsätta att använda det. På den här sidan finns råd och tips om vad du kan göra om ditt kort inte fungerar i en betalterminal, automat eller på nätet.

Så här kollar du ditt disponibla belopp och dina säkerhetsgränser

Kolla ditt disponibla belopp på kontot och krediten

  • Kolla hur mycket disponibla medel du har på ditt bank- eller kreditkonto. Du ser dina kortuppgifter i mobil- och nätbanken samt appen Wallet. Du kan också kolla saldot och kredittransaktionerna i bankautomat. Saldoförfrågan i bankautomat är avgiftsbelagd – se prislistan om saldoförfråganÖppnas i nytt fönster

  • Bruksgränsen på ett parallellkort påverkar hur mycket av krediten parallellkortsinnehavaren kan utnyttja under faktureringsperioden. Huvudkortsinnehavaren kan avtala om höjning av bruksgränsen genom att ringa och identifiera sig i kundtjänsten eller via chatten i mobil- eller nätbanken. 

Observera att amorteringen av krediten kan synas på kontot först efter några dagar.

Kolla kortets säkerhetsgränser

Vid behov kan du ändra kortets uttags- och betalningsgränser i mobil- och nätbanken. 

Du gör klokt i att ställa en låg säkerhetsgräns för kortet och ändra den innan du gör större köp. På så sätt kan du minska skadan om kortet hamnar i fel händer. Även i mobil- och nätbanken kan du kolla kortets  

  • användningsområde och
  • onlineanvändning.

Hasardspel på nätet har spärrats på alla kort som förnyats efter 9.5.2018 (gäller inte kort som automatiskt förnyas årligen). Du kan avaktivera spärren genom att ringa Nordeas kundtjänst. 

Betalterminal

Betalterminal

Om ditt kort inte fungerar i en betalterminal, kontrollera följande:

  • Är chippet smutsigt eller magnetremsan sliten? Du kan torka av chippet med en tygbit.
  • Har du satt in kortet tillräckligt djupt i terminalen?
  • Om ditt kort fortsättningsvis inte fungerar kontakta Nordea Kundtjänst 0200 5000 (mån–fre kl. 8–18)
  • Börja använda Google Pay eller Apple Pay och betala genom att hålla telefonen nära betalterminalen för kontaktlösa betalningar. Det är som att betala med kort men ännu smidigare.  Läs mer om mobila betalningar.
Automater
Nätbetalningar