Gräsrotsfinansiering

Nordea och Invesdor har tagit fram en helt ny typ av finansieringskanal med syfte att effektivisera tillgången till alternativa finansieringslösningar för finländska tillväxtföretag.

Förmåner för företagare

Nordea och Invesdor erbjuder i samarbete ditt företag:

  • Invesdor ordnar finansieringsrundor för ditt företag, kontaktar investerare och tillhandahåller tjänster för digital marknadsföring med hjälp av Nordens ledande digitala plattform för kapitalanskaffning.
  • Nordea erbjuder i sin tur kunderna experttjänster för finansiering, möjlighet till villkorliga lånelöften för det insamlade egna kapitalet eller en amorteringsfri period för att ge tillväxten en skjuts på vägen.
  • Möjlighet att synas i Nordeas egna kanaler under finansieringsrundan.

Crowdfunding alltså gräsrotsfinansiering

Gräsrotsfinansiering betyder att enskilda personer deltar i finansieringen av ditt företag med hjälp av en webbplattform. I utbyte får de aktier i ditt företag. Gräsrotsfinansiering lämpar sig både för uppstartsföretag och etablerade företag som vill få en bredare ägarbas. 

Under gräsrotsfinansieringsrundan kan du få kontakt med en bred skara eventuella investerare samtidigt. Många investerare vill idag investera i företag också utifrån värderingar eller t.ex. vara med i aktiviteter som ger deras hembygd ett lyft. Med hjälp av Nordeas expertis inom finansiering och gräsrotsfinansieringen som Invesdor ordnar för vi samman företag som söker finansiering med de rätta investerarna.

Kort om Invesdor

Invesdor är ett företag inom finansteknologi (fintech) som grundats år 2012 och som gör deltagande i tillväxtfinansiering enkelt och rättvist för alla. Företaget upprätthåller en investeringsplattform på webben som fungerar som en mötesplats för ambitiösa europeiska tillväxtföretag och internationella investerare. Invesdor har ordnat mer än 130 framgångsrika finansieringsrundor på plattformen som används av över 40 000 investerare från 80 länder. 

Till Invesdors kunder hör både onoterade och noterade företag från Finland, Sverige, Storbritannien, Norge och Danmark. Invesdor har kontor i Helsingfors och Stockholm.

 

Läs mer om Invesdor här.Öppnas i nytt fönster

Ansvarsfriskrivning

Nordea och Invesdor har byggt upp en samarbetsmodell för att hjälpa kunderna i Nordeas segment Startup & Growth att hitta lämpliga finansieringsalternativ och -kanaler. Nordea kan ge dessa kunder ett villkorligt kreditbeslut som kan genomföras beroende på om kunden kan anskaffa tillräckligt kapital med hjälp av Invesdors plattform. Lånet som Nordea har beviljat kan tas ut i enlighet med lånevillkoren förutsatt att det avtalade minsta aktiekapitalet har anskaffats och anmälan om det har införts i handelsregistret. På kampanjsidan finns detaljerade uppgifter om eventuella lånearrangemang. Nordea erbjuder inte och delar inte ut värdepapper i samband med denna tjänst. Nordea ger dig placeringsrådgivning eller -rekommendationer i samband med denna tjänst.