we.trade – den trygga inkörsporten till internationella affärer

Med we.trade kan du digitalisera ditt företags internationella handelsprocesser samt tillföra transparens, underlätta din administration och sänka kostnaderna. we.trade snabbar upp hela handelsprocessen från beställning till betalning och via den får du enkelt relevanta finansieringstjänster till ditt förfogande. Varor byter ägare, du får betalt i tid och affärerna går bra.

Betalningsgaranti för köparen

I en digital tidsålder och globaliserad värld erbjuder we.trade en idealisk handelsplattform för både nya och etablerade företag. Med hjälp av den hittar du lätt potentiella kunder samt tjänste- och varuleverantörer runt om i världen. Du har också tillgång till internationella betalningsalternativ och åtskilliga pakettjänster. we.trade hjälper företag i alla storlekar att digitalisera sin handelsprocess, följa hur beställningar framskrider i leveranskedjan och minska risken för försenade betalningar. På den lättanvända plattformen kan du sköta avtalsförhandlingar, göra affärer med pålitliga partner och följa leveranser. Därtill får du förmånliga finansieringstjänster och därmed frigör du likviditet som annars skulle vara bunden till affären.  

Nordea är en av we.trades grundare. we.trade är en handelsplattform som grundats av över tio ledande europeiska banker.

Med we.trade kan du

✓ spara ditt företag tid

✓ tryggt göra affärer

✓ förbättra sin konkurrensförmåga

Kunskap ökar tilliten

Kunskap är makt. Den minskar också osäkerhet kring handeln. we.trade hjälper ditt företag att ännu bättre förstå sin målmarknad, hitta pålitliga affärspartner samt använda digitala avtal som ökar transparensen och tillför juridiskt skydd. 

Få betalt i tid

Den automatiska och aktuella redovisningen av betalningar bidrar till att undvika betalningsdröjsmål samt att minska på onödiga kostnader som reducerar ditt företags marginaler. we.trade förbättrar också hanteringen av kassaflödet då köparna inte behöver betala i förväg och säljarna kan erbjuda längre betalningstider utan att likviditeten lider.

Enkla affärer

Genom att börja använda en digital handelsplattform kan du glömma tidskrävande manuella processer och jobbigt pappersarbete. På plattformen we.trade sköter du allt från avtalsförhandlingar till att genomföra affärer och följer leveranser behändigt. 

Tack vare we.trade är det enkelt att göra affärer med dig

We.trade är en internetbaserad plattform där du och dina potentiella affärspartner lätt kan hitta varandra. När ni har gjort det gör we.trade pappersarbetet lättare än någonsin. Exempel på det här är bl.a. digitala avtal och andra användarvänliga formulär. We.trade hjälper dig att hålla koll på dina beställningar och avtal.

Dina betalningar kan säkras av dina affärspartners banker. Om ett företag, mot förmodan, inte betalar din faktura kan du ändå få betalt. Du behöver inte oroa dig för rättsliga konsekvenser eftersom vi sköter det för din del. 

Alla företag i we.trade kontrolleras och måste vara kunder i någon av plattformens medlemsbanker för att kunna gå med. Företagen som du möter på we.trade finns alltså på riktigt, och de är pålitliga och seriösa. Och så kommer även du att uppfattas.

Hoppsan! Om du vill se innehåll av detta slag ska du först godkänna Nordeas cookies för marknadsföring

Tekniken och människorna bakom we.trade

Säkerheten är A och O. Därför bygger we.trade på blockkedjeteknik som anses vara det tryggaste och mest sofistikerade sättet i världen att transportera data mellan flera intressenter och användare.

We.trade grundades år 2017 av ett konsortium med ledande europeiska banker såsom Deutsche Bank, HSBC och Rabobank. Den gemensamma ambitionen är att hjälpa små och medelstora företag att köpa och sälja smidigt över landsgränserna.  we.trade-plattformen lanserades i slutet av 2018. Nu har den redan över tio europeiska medlemsbanker, däribland Nordea. Och fler ansluter sig löpande.

Här finns en aktuell lista över alla medlemsbanker.Öppnas i nytt fönster

Vill du veta mer?

Lämna dina kontaktuppgifter så ringer vi dig och berättar mer om we.trade

Fyll i intresseanmälan