Internationalisering

Internationalisering bör planeras med omsorg, så att satsningarna inte går förlorade. Det krävs mycket realism och goda samarbetspartner. Berätta dina planer för oss, så kan vi säkerställa fungerande banktjänster även på de internationella arenorna.

Internationell bank för företag som internationaliseras

Nordea är en internationell bank som har verksamhet i flera länder.  Ett företag som internationaliseras får lätt de tjänster som det behöver på ett enda ställe: sitt eget bankkontor. Det egna kontoret kartlägger företagets nya servicebehov och utnyttjar hela koncernens nätverk till förmån för företaget.

Företaget kan också dra nytta av till exempel FinproÖppnas i nytt fönsters och FinnveraÖppnas i nytt fönsters kompetens i fråga om bedömning och sparrande av internationaliseringsprojekt.

Vid utrikeshandel accentueras säkerheten och en välfungerande betalningsrörelse

Ett företag som internationaliseras står ofta inför nya servicebehov. Utrikeshandel är förknippad med nya betalningssätt och olika risker, och ofta kommer man överens om betalning i främmande valuta varvid det uppstår behov av att säkra valutakurser. Nordea svarar mot alla dessa behov.

Länkarna nedan ger närmare information om produkterna.

Betalninssätt i utrikeshandeln

Valutakonto och valutakrediter

Hantering av ränterisker

Valutasäkring

Kontakta mig

Boka tid