Pohjoismainen mallisalkku starttaa maanantaina 30.5.

  • Uusi Pohjoismainen osakemallisalkku keihäänkärjeksi
  • Kotimainen mallisalkku ennallaan, Global-listalla Pohjoismaiden ulkopuoliset osakkeet
  • Enemmän osaketukea Aamu- ja Viikkoraporteissa

Maanantaina 30. toukokuuta julkaistava uusi Pohjoismainen mallisalkku tarjoaa näkemyksemme siitä, miten rakentaa hajautettu salkku pohjoismaisista osakkeista. Yhteispohjoismaisesti hoidettavaan salkkuun on valittu Nordean analyytikkojen seurannassa olevia yhtiöitä Helsingin, Tukholman, Oslon ja Kööpenhaminan pörsseistä, joiden päivävaihdon katsotaan olevan riittävä.

Pienet tai vähän vaihdetut osakkeet ovat jätetty tarkastelun ulkopuolelle, jotta salkun osakkeiden likviditeetti myös mahdollistaa osakevalintojen tehokkaat toteutukset. Pohjoismaisesti näitä kriteereitä vastaavia yhtiöitä on yhteensä lähes 200.

Pohjoismaisessa salkussa on noin 20 osakepoimintaa yhtiökohtaisin painoin. Aktiivisesti hoidetun Pohjoismaisen mallisalkun tavoitteena on ylittää VINX Nordic benchmark -indeksin kokonaistuotto.

Helsingin pörssiin verrattuna kaksinkertainen toimialavalikoima

Helsingin pörssin yhtiövalikoima on tunnetusti useammallakin sektorilla niukahko, mikä tekee hajautetun Kotimaisen osakesalkun toteutuksesta haastavaa. Laajentamalla osakepalettia jo pelkästään muihin Pohjoismaihin avautuu hajauttajalle jo selvästi monipuolisempi kattaus.

Maailman osakemarkkinoiden 155 toimialasta Suomessa on edustettuna vain 59. Pohjoismaisittain määrä nousee kuitenkin jo 116 toimialaan, eli lähes kaksinkertaiseksi Helsingin pörssiin verrattuna. Esimerkiksi energia-, kulutustavara- tai terveydenhuoltosektoreilta avautuu huomattavasti monipuolisempi yhtiöjoukko laajentamalla osakepoimintaa muihin Pohjoismaihin.

Kotimainen mallisalkku jatkaa ennallaan, Global 30 -listan osakemäärä tiivistyy

Viime vuodet menestyksekkäästi tuottanut Kotimainen mallisalkkumme jatkaa nykymuodossaan, ja siihen voidaan myös nostaa yhtiöitä, joita ei kokonsa ja osakkeen vaihtomäärän vuoksi voida ottaa yhteispohjoismaiselle listalle.

Vuonna 2009 aloittanut kansainvälisten osakkeiden Global 30 -suosituslista keskittyy jatkossa Pohjoismaiden ulkopuolisiin osakkeisiin, joten kansainvälisen listan ja pohjoismaisen listan yhtiöiden kanssa ei synny jatkossa päällekkäisyyksiä. Samalla listan yhtiömäärä tiivistyy noin 20 kiinnostavaan kansainväliseen poimintaan, joten lista kulkee jatkossa nimellä Global-osakelista.

Seuraa salkkua Aamu- ja Viikkoraporteista  

Kotimaisen mallisalkun ja kansainvälisten osakkeiden Global-listan ohella jatkossa myös Pohjoismainen mallisalkku on osana Aamu- ja Viikkoraporttejamme, joissa kerrotaan myös tehdyistä yhtiövaihdoksista. Mallisalkkujen ja Global-listan yhtiöistä löytyy jatkossa verkkopankista tarkemmat yhtiökuvaukset sekä suomeksi että ruotsiksi. 

Tilaa Aamu- ja ViikkoraporttiAvautuu uuteen ikkunaan

Tilaa Viikon osakeAvautuu uuteen ikkunaan