Joustava valuuttasuoja

Joustava valuuttasuoja on helpoin työkalu kiinteän valuuttakurssin sopimiseen, myös silloin kun rahojen haluttu vaihtopäivä ei ole tarkalleen tiedossa etukäteen. Se auttaa välttämään nopeat ja suuret hinnankorotukset asiakkaille sekä valuuttakurssitappiot.

Joustava valuuttasuoja Ominaisuudet Ehdot Joustava valuuttasuoja

Joustava valuuttasuoja antaa kiinteän valuuttakurssin

Sovit meidän kanssamme vaihdettavan summan, kiinteän vaihtokurssin sekä viimeisen käyttöpäivä, jonka puitteissa voit tehdä valuutanvaihdon  milloin vain. Joustavan valuuttasuojan vaihtokurssi ei ole välttämättä lainkaan päivän valuuttakurssia eli spot-kurssia huonompi.

Edut sinulle

  • Saat kiinteän valuuttakurssin sovitulle summalle
  • Saat täyden suojan epäsuotuisaa kurssiliikettä vastaan
  • Valuuttakauppa voidaan toteuttaa minä tahansa päivänä sovitun määräajan kuluessa, joko kokonaan tai osissa, ennalta sovittuun kurssiin

Huomioitavaa

  • Sopimus velvoittaa, vaikka suojauksen taustalla oleva liiketoimi peruuntuu
  • Valuuttakurssi on kiinteä – ei mahdollisuutta hyötyä suotuisasta kurssikehityksestä
Ominaisuudet

Sovit kanssamme vaihdettavan summan, kiinteän vaihtokurssin sekä viimeisen käyttöpäivä, jonka puitteissa voit tehdä valuutanvaihdon  milloin vain.

Myöhemmin valuutta vaihdetaan euroiksi sovittuun kurssiin sinun päättämänä ajankohtana, kuitenkin viimeistään sopimuksessa määriteltynä viimeisenä käyttöpäivänä. Vaihto voidaan tehdä useassa osassa asiakkaan niin halutessa, kuitenkin vähintään 40 000 euroa kerrallaan.

Joustavan valuuttasuojan vaihtokurssi ei ole välttämättä lainkaan päivän valuuttakurssia eli spot-kurssia huonompi vaan se määräytyy spot- ja termiinikurssin perusteella. Joustavasta valuuttasuojasta ei peritä transaktiokustannusta vaan vaihtokurssi sisältää kaikki kulut, aivan kuten perinteisessä valuuttakaupassa

Joustava valuuttasuoja on suojattavasta kaupallisesta sopimuksesta erillinen. Suojan ei tarvitse siksi myöskään tarkasti vastata sopimusta, jonka suojaamiseen sitä käytetään. Suojauksella voidaan myös suojata todennäköisesti toteutuvaa myyntiä, josta ei ole vielä olemassa varsinaista sopimusta. Tällöin on kuitenkin huomioitava, että sopimus valuutanvaihdosta on sitova.

Tyypillisesti suojattava määrä on hieman suojattavaa erää pienempi, jos suojattavan kohteen lopullinen määrä ei ole täysin varma. Suojan viimeinen käyttöpäivä asetetaan usein varmuuden vuoksi hieman pidemmälle, ettei suojauksesta aiheudu ongelmia jos maksuaikataulu elää.

Voit sulkea joustavan valuuttasuojan, jos esimerkiksi suojattava kaupallinen sopimus on purkaantunut. Sulkemisesta aiheutuu joko kurssivoitto tai -tappio.

Ehdot

Ehdot

Tuotteet edellyttävät Nordean asiakkuutta ja johdannaisyleissopimuksen tekemistä. Saadaksesi lisätietoja käänny asiantuntijoidemme puoleen. Autamme mielellämme.