Warrantit antavat mahdollisuuden sijoittaa osakkeisiin ja osakeindekseihin. Tuottoa voi saada sekä nousu- että laskumarkkinassa. Warrantti antaa mahdollisuuden korkeaan tuottoon vain pienellä sijoitetulla pääomalla. Jos markkina kehittyy epäsuotuisasti, menetetään kuitenkin koko sijoitettu pääoma. Warranttimme ovat pörssinoteerattuja, joten niitä on yhtä helppo ostaa ja myydä kuin tavallisia osakkeita.

Warrantit Turbowarrantit Lisätietoa Kaupankäynti Hinnat Ehdot Warrantit
Turbowarrantit

Katso Turbowarrantit täältä

Lisätietoa

Iso tuottopotentiaali

Rajattomat tuottomahdollisuudet

Warrantit tuovat mielenkiintoisen lisän sijoituksiin. Warranttien arvo voi vaihdella nopeastikin sekä kurssien noustessa että laskiessa. Siksi on tärkeää, että tutustut tuotemateriaaliin saadaksesi käsityksen warranttien toiminnasta.

Näin warrantit toimivat

Muutama konkreettinen esimerkki

Tässä on muutamia esimerkkejä warranttikaupasta.

Avainluvut

Warrantin voi myydä ennen eräpäivää

Kaikki Nordean warrantit ovat pörssilistattuja, ja ne voi myydä helposti milloin vain niiden voimassaoloaikana.

Warrantin arvo ennen eräpäivää

Nordean tarjoamille warranteille määritetään osakkeiden tapaan sekä osto- että myyntikurssi

Myyntikurssi tarkoittaa hintaa, joka maksetaan warranttia ostettaessa. Ostokurssi taas kertoo warrantin myynnistä saatavan hinnan. Kulloisetkin osto- ja myyntikurssit perustuvat useisiin eri tekijöihin.

Valitse sopivin warrantti

Mikä warrantti vastaa omaa näkemystäsi?

Valitse warrantti, joka vastaa omaa näkemystäsi. Valikoimaan kuuluu satoja erilaisia warrantteja. Löytääksesi sinulle sopivan warrantin sinun on ensin päätettävä, mikä kohde-etuus on kiinnostava ja miten uskot sen kehittyvän.

Näin turbowarrantti toimii

Turbowarrantit tarjoavat korkean tuottopotentiaalin pienemmällä pääomalla kuin suoraan kohde-etuuteen sijoittamalla

Turbowarrantti voi pienelläkin sijoituksella tuoda hyvän tuoton, jos kohde-etuuden (usein osake) arvo laskee tai nousee. Turbowarrantit on suunnattu ensisijaisesti aktiivisille osakesijoittajille, ja ne soveltuvat sekä lyhyt- että pitkäaikaisiksi sijoituksiksi.

Riskit

Warrantteihin liittyvät riskit

Warrantit ovat monimutkaisia arvopapereita. Tutustu ennen ostopäätöstä lopullisiin ehtoihin ja ohjelmaesitteeseen, jotta saisit käsityksen warranttien rakenteesta. Kaikkiin sijoituksiin liittyy riskejä. Tähän on koottu warranttisijoitusten keskeiset riskit.

Kaupankäynti

Nordean warrantit ovat listattu Helsingin pörssiin, ja Nordea määrittää niille normaaleissa markkinaolosuhteissa osto- ja myyntikurssin. Warranteilla voi siis käydä kauppaa milloin tahansa ja yhtä helposti kuin osakkeilla. Päätät itse pidätkö sijoituksen minuutin, päivän vai kauemmin. Warranteilla käydään kauppaa kappaleittain. Jos esimerkiksi yksi warrantti maksaa 10 euroa, maksaa 1 000 kappaletta 10 000 euroa.

Verkkopankissa:

1. Kirjaudu verkkopankkiin
2. Valitse Säästöt ja sijoitukset
3. Valitse Kaupankäynti
4. Valitse Osta ja myy ja sen jälkeen Tuote-kohdassa Warrantit
5. Kirjoita Nimi-kenttään kohde-etuutena olevan yhtiön nimi. Jos jätät kentän tyhjäksi, näet luettelon Nordean kaikista warranteista. Alasvetovalikosta voit valita kohde-etuuden, viimeisen kaupankäyntipäivän, liikkeeseenlaskijan ja warranttityypin. Napauta Haku.

Hinnat
Palvelumaksut, euroa kuukaudessa
Palkkiokertymä< 150 e> 150 e> 500 e>1 000 e>2 500 e
Säästäjän palvelu00000

Sijoittajan palvelu

40000
Kaupankävijän palvelu
(palvelu päättyy 31.3.2017)
3535000

Sijoittajan palveluun voi ostaa Kauppalehden reaaliaikaisen uutissisällön ja kurssipaketin. Kumpikin maksaa erikseen ostettuna viisi euroa, ja yhteishinta on kahdeksan euroa. Kun välityspalkkiot ovat yli 150 euroa, nuo lisäsisällöt ovat maksuttomia.

Reaaliaikainen uutispaketti poistuu tarjoamasta14.3.2017. Reaaliaikaisen kurssipaketti on edelleen saatavilla, ja sen hinta on viisi euroa kuukaudessa. Kun välityspalkkiot ovat yli 150 euroa vuosineljänneksellä, kurssipaketti on maksuton.

Välityspalkkiot verkkopankissa
Palkkiokertymä< 150 e> 150 e> 500 e> 1 000 e> 2 500 e
Kaikki markkinat0,20 %
minimi 8 e

0,18 %
minimi 8 e 

0,15 %
minimi 5 e
0,10 %
minimi 5 e
0,06 %
minimi 3 e
HintakattoKaikissa pörssitoimeksiantojen palkkioissa on yhden prosentin hintakatto, joka tekee palkkiohinnoista edulliset erityisesti pienissä kaupoissa. Käytännössä yhden prosentin suuruinen välityspalkkio alle 800 euron kaupoissa alimman hintaportaan asiakkaalla vaihtelee 0,01-8,00 euron välillä. Esimerkiksi sadan euron kaupassa välityspalkkio on yksi euro.
Välityspalkkio Asiakaspalvelussa puhelimitse
0,5 %, minimi 40 e (kaikilla markkinoilla)
Säilytysmaksut, euroa kuukaudessa, sisältää ALV 24 %

Välityspalkkioita kertynyt edellisellä neljännekselläEi välityspalkkioita edellisellä neljänneksellä
Private Banking -asiakas
00
Premium Banking -asiakas ja Avainasiakas
01,95
Yritys-asiakas ja muu asiakas02,95

Markkinakohtaiset tarkennukset 

Ei-euromääräisten osakkeiden valuuttakaupan palkkio on 0,3 %. Lisäksi

  • Lontoon pörssi perii oston yhteydessä 0,5 % leimaveron kauppahinnasta
  • transaktiovero 0,3 % peritään suurimpien ranskalaisten pörssiyhtiöiden osakkeiden ostoista. Veroa ei peritä välityspalkkiosta, eikä se ei koske osakkeiden myyntejä
  • transaktiovero 0,1 % peritään italialaisten osakkeiden kaupoista. Veroa ei peritä välityspalkkiosta.

Välityspalkkio on 2 %, minimi 168,19 euroa toimeksiannoissa, joita ei voi välittää automaattisesti. Myyjältä ja merkintäoikeuskaupoissa myös ostajalta perittävä kokonaismaksu on korkeintaan puolet kauppahinnasta.

Useamman kuin yhden vuorokauden voimassa olevissa toimeksiannoissa välityspalkkio peritään päiväkohtaisen toteutumisen mukaan. 

Ehdot

Warrantit

Esite ja ehdot

Tutustu tarkemmin warranttien tuotonmuodostukseen, riskeihin ja kuluihin lukemalla markkinointimateriaali sekä warrantin ehdot ja ohjelmaesite ennen sijoituspäätöksen tekoa.

Yleinen markkinointimateriaali (pdf, 383 KB)

Myynnissä olevien warranttien ehdot löytyvät tuotelistalta jokaisen warrantin alta tuotetietoa-osiosta.

Tutustu myös Nordean pörssinoteerattujen todistuksien (sertifikaattien) ja warranttien ohjelmaesitteeseen.

Linkki